Van M naar N: AD-lezer wil Margriet eruit, Nadia erin

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 9:00

Niet Margriet van der Linden, maar Nadia Moussaid moet door de NPO naar voren worden geschoven om met Matthijs van Nieuwkerk het DWDD-slot te gaan delen op NPO 1. Dat vindt een meerderheid van de AD-lezers, blijkt uit een poll op de website van de krant. Het is pijnlijk voor Van der Linden hoeveel van de ruim 18.000 lezers liever de huidige vervangster van Eva Jinek terugzien: 88 procent gaat voor Nadia, slechts 12 procent voor Margriet. Gaat M volgend jaar verder als N?

Terwijl M nog altijd een vrij ongemakkelijke vertoning is, krijgt Laat op Eén van Nadia Moussiad complimenten van alle kanten. Moussaid laat zien dat een talkshow helemaal niet hoeft te groeien om goed te zijn.

Het zou van de NPO in elk geval een goede keuze zijn om te breken met Van der Linden op het DWDD-slot, want ze heeft de afgelopen maanden bewezen niet de juiste kwaliteiten in huis te hebben voor een dagelijkse talkshow.

Moussaid heeft die duidelijk wel. Bovendien kan bij een aanstelling van de kundige Moussaid direct de vlag uit bij de diversiteitsafdeling van de publieke omroep.

Het artikel ‘Geef Nadia Moussaid het DWDD-tijdslot’ leest u op de AD-site.

Foto: NPO
50 Reacties op “Van M naar N: AD-lezer wil Margriet eruit, Nadia erin”


 1. Dinsdag

  Nadia is plagiaat van Jinek met toestemming.

  M en N is dus appels met peren vergelijken.

 2. Meneer Kaktus

  Yes! De schoolkrantredactie van MC heeft na Galjaard, Tan en De Leeuw een nieuwe zondebok: M.

 3. Pierre

  Waar gaat het over? Nergens….

 4. Pieter

  Vergelijking is niet helemaal eerlijk: laat op 1 is gewoon exact het zelfde format als Jinek, maar dan met andere presentator en andere titel. Redactie, items, opzet, tone of voice is het zelfde. Aan de andere kant is het wel heel knap wat Nadia doet, ‘vervangers’ die het DWDD format stapte flopte genadeloos. Dus wat is wijsheid… compleet nieuwe show bouwen is gewoon moeilijk…

 5. Shaniquilia vd Put

  Wat willen we: de visie van een feministe met een wegkijkmodus of de visie van een moslima met een dubbele agenda. Mag er mss ook een derde keuze bij: een blanke, rechtsgeorienteerde heteroman met westerse conservatieve denkbeelden? U weet wel, het type waarop de westerse maatschappij is gebouwd en zonder welke alles als een kaartenhuis in elkaar zou storten.

 6. darius

  Echt triest. Ik kijk ook niet graag naar “M” maar Margriet heeft heus de kwaliteiten in huis. Het is duidelijk dat Margriet iets moet uitvoeren waar zij zichzelf ook niet zo lekker bij voelt. Margriet heeft een gereformeerde opvoeding gehad en dat serieuze is zij niet geheel kwijtgeraakt. Haar joligheid is geforceerd. Wat steeds wordt vergeten is dat de presentator niet zo heel veel heeft in te brengen. Het is de volstrekt foute redactie die hier schuldig aan is. Zij zijn het die dit foute format hebben gelanceerd. Het moest en zou weer een andere naam krijgen en uiteraard wéééér een “originele” tafel en een (overigens zeer goede) band als sidekick. Daar heeft men dan ook nog eens wéééken over na moeten denken. Waarom moet er ook altijd een muziekonderbreking in? Waarom moet het ook altijd “leuk” zijn. Kijk eens naar de BBC. Een goede talkshow heeft die poespas niet nodig. Presentatie, prikkelend onderwerp en gasten die iets hebben te vertellen.

 7. Curryworst

  Wat maakt het überhaupt uit wat voor babbelprogramma je uitzendt op dat tijdstip.
  Altijd dezelfde mensen die aanschuiven, start met koddige filmpjes, muzikaal intermezzo, luchtige interviewtjes, altijd wel iemand die zijn eigen product promoot en tenslotte als afsluiting ‘Prettige avond en tot morgen!’

 8. darius

  Oh, @Shaniquilia vd Put: ik ben het eigenlijk wel met je eens maar sinds gisteren heb ik hier op MC vernomen dat wij dezelfde persoon zijn? en dat ik jouw slaafje ben. Maar goed; voor de azijnpissers onder ons, ik ben geen van beiden. Ik heb mijn eigen mening en laat me niet in een hokje plaatsen.

 9. Shaniquilia vd Put

  Ach Darius, er zitten hier mensen te reaguren die zich niet kunnen voorstellen dat er meer dan één persoon is met een rechtse mening. Dat tekent hun kokerzicht. Gewoon lekker je eigen mening blijven geven hoor.

 10. Flip de Beer

  M gewoon blijven!

 11. Flip de Beer

  Sorry M dat ze dit gemene stuk schrijven!

 12. Paramaribo/Henck Arronstraat

  2 blanken vechten om dezelfde positie. Brrrr!

 13. Hans S.

  ‘M’ moet gewoon blijven en ik zal blij zijn als Eva weer terug is met ‘Jinek’, ‘Laat op Eén’ mist de kracht, de vragen die Nadia stelt zijn zwak, het is dat de gasten nog met een aardig verhaal komen anders was het helemaal niet om aan te zien.

 14. ali

  Hittegolf, om 1900 uur is iedereen buiten.

 15. Stimpy

  Die 12% liggen allemaal voor 23.00 in bed.

 16. :D

  @darius

  Jij noemt anderen azijnpissers terwijl je het eens bent met Shaniquilia “Wat willen we: de visie van een feministe met een wegkijkmodus of de visie van een moslima met een dubbele agenda” vd Put? Veel grotere azijnpissers zijn er niet te vinden alhier.

 17. joost

  Pas op hé.
  Met die Nadia ( “wat een Nederlandse naam “) halen we weer een linkse activiste op TV.

  Aan de buitenkant niet echt knap, maar wel leuk en aardig, maar van binnen brandt een smeulende linkse veenlaag !
  Gisteravond weer een paar linkse, zelfde, gasten.

 18. Ron

  Nadia doet het uitstekend….en de vervanging van Jinek ook…Maar het DWDD tijdstip is toch wel een ander soort tijdslot, het moet daar wat luchtiger zijn meer vrolijkheid en de waan van de dag. Late night is toch een stuk serieuzer qua tone of voice, weet dus niet of Nadia die gezellige presentatrice is die de kar kan trekken. Dat ze talent heeft staat buiten kijf.

 19. Betty

  Joost.
  Waaruit blijkt dat zij een linkse activiste is.
  Voorbeelden.

 20. joost

  Google maar eens !

 21. peter

  Los van de onderwerpen, het is ook veel prettiger om naar Nadia te kijken dan Margriet. Die Nadia heeft een mooie lieve zachte uitstraling, en van Margriet wordt je gewoon bang. Die kijkt of ze zo kan ontploffen van woede.

 22. Betty

  Joost
  Google is jou waarheid.
  Ga zo door.
  Op naar je zolderkamertje

 23. Flip de Beer

  Blijf aub M of misschien naar 6!!!

 24. Niek

  Humberto zou misschien nog wel beter passen. Hij heeft de ervaring en om 19:00 uur zijn toch ook vaak luchtige onderwerpen. En kan er ook meer gelachen en gedanst worden. Die mariet dat is echt helemaal niks. Die kapsel en die kleding dat is gewoon om te kotsen. Daarnaast komt ze over als of het haar allemaal niet intresseert.

 25. Dooie Hannie

  M. d´r uit met je snotkapsel en je kapsones (de kijkers moeten maar wennen…). N. d´r in met haar oprechte uitstraling. En Van den Brekel: weg ermee!

 26. 076

  Zet haar om 19:00 uur met Vroeg op EEN.

  EXIT Margriet. Ze is niet geschikt voor een talkshow.

 27. Lamberto

  Shaniquillia en Darius, de alt-right kant van de tv-zaak komt prima aan bod hier op dit forum. Dus niet zo mopperen aub.

 28. Marieke

  waarschijnlijk moet Darius zich weer even laten p..pen door Shani, beiden komen wat te kort

 29. StefanV

  Niks ten nadele van Nadia, maar de vergelijking is niet helemaal eerlijk. Nadia is feitelijk in een gespreid bedje beland: een programma dat z’n draai allang heeft gevonden, met een redactie die functioneert. Het enige verschil is dat er een andere presentatrice zit.

  M. heeft z’n draai niet gevonden. Dat kun je aan de presentatrice wijten, maar ook deels aan de redactie. Margriet is niet in een gespreid bedje terechtgekomen, maar moet haar draai zien te vinden. Dat lukt helaas onvoldoende.

 30. Momo

  Allebei niet.

 31. joost

  @ Betty: “het is jouw waarheid Betty, met een W dus.

  Als je de Nederlandse taal niet beheerst, schrijf dan niks.

 32. Skip de Wolf

  vanavond allemaal kijken naar N, wordt een superuitzending

 33. Martijn

  N.a.v. reacties hierboven en eerder, Nadia is geen moslim. Of ze links is weet ik niet. Wel een prettige presentatrice.

 34. anoniem

  @Martijn: En als ze wel Moslim of Jood was geweest?

 35. Wouter39

  Martijn ze is wel moslim maar niet orthodox; anders werk je toch niet voor een moslim talkshow/omroep?? Nadia is vrijzinnig spiritueel lees ik uit haar vraagstelling en beleving van de islam.

 36. ali

  @wouter39,ze is geen praktiseend moslima, ze drinkt alcohol en rookt. Haar moeder is Nedelands en haar vader is van Marokkaanse afkomst

 37. Schraalhans

  Ali rot op naar je eigen land, wie heeft jou wat gevraagd?

 38. Wouter39

  @ali Tue 07 Aug 2018 om 15:56
  Roken deden veel Marokkaanse studenten op mijn school. Dat is geen criteria voor wel of niet moslim zijn lijkt mij.

 39. keeskont

  Kijkers hebben gewoon geen zin meer in dat pottengedoe uit de jaren zeventig.

 40. Martijn

  @Wouter Ze zegt zelf dat ze geen geloof aanhangt, maar ook geen atheïst is. Ze valt nu ook in bij KRO-NCRV, dus dat ze dat Nieuwe Maan presenteert zegt ook niet zoveel. Boeit mij eigenlijk ook niet, ik weet ook niet of Jinek wel protestants of katholiek is.

 41. Remi

  Die uitzending van gisteravond ook weer … ‘M’ … wat een ellende.

  Margriet nam het leven en de carriëre door van Whitney Houston.
  Dat deed ze samen met twee onduidelijke negerinnetjes.

  Natúúrlijk kwam het al-dan-niet lesbisch zijn van Whitney ter sprake.
  Want tja … zoooo is Margriet ;)

  Wat zou het heerlijk zijn he Margriet, als álle vrouwen in de wereld
  ‘zoals jij’ zouden zijn … lekker toch ?

  Alle vrouwen dragen een pantalon, en een overhemd met heren-sluiting.
  … En qua haar, de onvermijdelijke ‘heren’ scheiding in het midden :)

  Was het maar meer juni … Terschelling … Oerol.
  Mijn tante is er ook weer hoor, volgend jaar … tante Wil, en haar vrouw.

  Oerol … samen genieten van experimenteel (gesubsidieerd) theater,
  terwijl in de vakantie-bungalow de Tarzan staat op te laden.

 42. johan derksen

  Opzouten die M, die moet gewoon kraanmachinist worden.

 43. ali

  @Schraalhans, zal moeilijk gaan als ik geboren en getogen ben in Utrecht met Gijs en Marijke als ouders.

 44. Schraalhans

  M was weer k** vanavond. Totaal onzeker in haar pipopak. Weg ermee! Hoop dat ze onder de 360.000 kijkers scoort, want dan ziet ze zelf ook dat ze moet oprotten.

 45. anti-EU

  N is geen ster, maar M is minder dan middelmaat.

 46. anonymous

  Nadia……is dat die vrouw van de kermis, die vrouw die zichzelf volhangt met goud.
  Net zo’n zigeunerwaarzegster op de kermis.

 47. SOLANGE

  Margriet is 1000x beter dan Nadia ….Margriet zit niet zo met die handen te wrijven zoals Nadia niet in dr haar zoals Nadia weet meer van onderwerpen dan Nadia maakt geen domme opmerkingen zoals Nadia…. Nadia is een vragenstelster geen talkshowhost…

 48. critikast

  Margriet is een aanfluiting voor de Nederlandse televisie. Hoe is het mogelijk dat deze vrouw, nauwelijks opgeleid, gemaakt enthousiast en nerveus tot in de toppen van haar vingers, zo’n belangrijk tijdstip op televisie mag vullen? Ze is niet leuk, niet mooi, maar vooral niet ter zake kundig en de manier waarop ze probeert spontaan en enthousiast over te komen is tenenkrommend. Ik kijk in ieder geval niet meer en blijkbaar ben ik niet de enige afhaker !

 49. Loes

  Yes
  Nadia’
  Ga zo verder – ga volgend jaar door met vervangen van Mathijs !

 50. inge

  volledig eens met Solange

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.