FOX Sports: gratis bij Online, peperduur bij Ziggo

Geplaatst op di 07 aug 2018 om 10:00

De abonnementskosten voor de populaire betaalkanalen van FOX Sports, waarop onder meer het eredivisievoetbal te volgen is, liggen in het nieuwe seizoen verder uiteen dan ooit bij de verschillende tv-aanbieders. Dat blijkt uit een prijsvergelijk van Breedbandwinkel.nl. Op dit moment is FOX Sports het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieder Online.nl. Zij bieden namelijk als enige provider de drie Eredivisie-kanalen gratis aan in het complete interactieve tv-pakket.

Online.nl heeft hiermee een unique selling point in handen. “Vooral in de regio wordt dit erg gewaardeerd. Niet alleen Ajax en Feyenoord maar ook wedstrijden van de kleinere clubs zijn via ons gratis te bekijken“, zegt marketingmanager Sandra Groeneveld van Online.nl.

Providers T-Mobile, Youfone en Delta bieden ook gratis FOX Sports Eredivisie aan, maar dan alleen het eerste kanaal met de belangrijkste wedstrijden van de grote clubs. Delta ruilt het kanaal op 1 januari echter in voor Eurosport en rekent dan 5,00 euro per maand.

Ten slotte bieden KPN en Telfort de voetbalzenders gratis aan wanneer men naast internet en tv ook een mobiel abonnement afneemt op hetzelfde adres – anders kosten ze 7,50 euro per maand. Hierdoor ontvangen dit seizoen zo’n 3 miljoen huishoudens FOX Sports gratis in het basis tv-pakket.

Ziggo duurste

Veruit het duurst zijn de FOX-kanalen bij tv-aanbieder Ziggo, dat zelf het sportkanaal Ziggo Sport aanbiedt. Die provider vraagt 17,95 euro voor de drie eredivisiekanalen.

De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van FOX Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

Een overzicht:

FOX Sports Compleet bestaat naast FOX Sports Eredivisie ook uit FOX Sports International.

Foto: FOX
24 Reacties op “FOX Sports: gratis bij Online, peperduur bij Ziggo”


 1. Mosselman

  Logisch, Ziggo wil zijn Ziggo Sport op de voorgrond zetten

 2. 076

  Absurd de prijs van Ziggo. Zeker gezien de concurrentie.

 3. Rww

  Nee de prijs van ziggo is niet absurd, wat mediacourant vergeet te vermelden is dat bij alle andere providers een gedeelte van het abonnementsgeld betaald wordt door alle kijkers.

  Dus iedereen betaald mee aan fox sports.

 4. Rww

  Nee de prijs van ziggo is niet absurd, wat mc vergeet te vermelden is dat bij alle andere providers een gedeelte van het abonnementsgeld betaald wordt door alle kijkers.

  Dus iedereen betaald mee aan fox sports.

 5. Tim

  Ziggo is sowieso bezig zich aardig uit de markt te prijzen. Ze verhogen vrijwel ieder kwartaal hun prijzen en dat begint een probleem te worden.

 6. Tim

  @Rww
  Dan zou bij Ziggo het basistarief dus goedkoper moeten zijn, mooi niet dus.

 7. Kees

  @Rww dat is al jaren zo. Als jij bij Ziggo of KPN standaard tv of een tv pakket met meer zenders neemt dan betaal je ook voor alle zenders zelfs die je niet kijkt

 8. Henk

  Inderdaad, wat een prijzen tegenwoordig bij Ziggo en KPN. Voip bellen zou gratis zijn vertelden ze bij de introductie van internet abonnementen. En voor een vaste lijn (PSTN) betaal je je helemaal scheel bij KPN als consument.

 9. wapp

  Helemaal niet gratis, immers betalen de mensen bij andere isp waar fox sport 1 in basis packet zit fox el belasting van ongeveer 3eu, dus ook voor mensen die niet van voetbal houden betaald met die 3eu voetbal belasting.

  Ziggo dus het dus goed om fox sports in een betaal packet tedoen zodat de mensen die niet van voetbal houden ook geen fox el belasting moeten betalen.

 10. Robert

  Laat Ziggo eerst maar gaan stoppen met sponsoring van Ajax, naamsbekendheid zal al erg hoog zijn, dit is puur vriendje van 1 van bestuursleden of zo.

 11. wapp

  @Kees
  Tue 07 Aug 2018 om 10:49, dat komt niet door ziggo maar door de zender aanbieder, die verplicht een provider namelijk een pakket zenders tekopen.

  Je kan dus niet zeggen als provider ik wil alleen rtl en alleen sbs, nee rtl en sbs eisen dan gelijk alles of niets beleid.

 12. Henk

  Het is toch ook volstrekt achterhaald dat je verplicht voor tv moet betalen bij Ziggo, anders krijg je geen internet. Voor veel mensen is het gewoon niet meer te betalen. Je zit tegen de 50 euro aan voor alleen internet en televisie.

 13. Henk

  Ik lul wel vaker uit m nek

 14. Deadly Viper

  Ziggo heeft nog hun oude overeenkomst met FOX die ze gewoon uitzitten.

 15. Henk

  Ik IuI wel vaker uit m nek

 16. b

  Net wat RWW zegt , het onderzoek vergeet dat bij de anderen alle abonnees mee betalen aan Fox , de zogenaamde eredivisie belasting , ook de mensen die geen fox eredivisie hebben en bij Ziggo betalen alleen de abonnees met een abo op Fox. Het Ziggo model spreekt mij meer aan want waarom zou ik een duur voetbal feestje willen sponseren.

 17. Ruudie

  Ziggo is zo duur omdat ziggo sport en ajax sponseringen alsmede dure sport presentatoren zeeer veeel geld kosten. Gewoon allemaal ziggo links laten liggen. Je gaat toch niet maandelijk minimaal 60 a 80 euro betalen om die club te sponsoren?

 18. K

  Ziggo is zeker niet de duurste…ik heb Ziggo en bevalt heel goed…goede service en bij klachten verhelpen zij het naar tevredenheid. ..tis zoals het is

 19. Kees

  @wapp wat jij nu zegt gaat over de “standaard” zenders die moet iedereen in hun pakket aanbieden zoals NPO RTL en SBS. Maar er zij. Genoeg zenders die providers niet hoeven aan te bieden maar toch doen en daar betaal je ook voor

 20. wapp

  Kees fout, voorbeeld discovery, prima wil je discovery dan ook de andere zenders van discovery etc, dit geldt bijna voor alle aanbieders van zenders.

 21. andre

  De gedrochten van kabelaars verhogen alleen maar hun prijzen i.p.v. te concurreren. Allemaal toegestaan nog wel.

 22. Kees

  @Wapp helemaal niet fout want Ziggo en KPN zijn niet verplicht om de extra zenders van Discovery uitzenden. Check he feiten

 23. Dc

  Ziggo doet het beste niet mee gaan met de achterlijke nieuwe contract van FOX Sports 2.50 per maand verhoging voor alle klanten voor 1 zender van Fox Sports.,

 24. anti-EU

  Geen Ziggo en gratis Fox Sports.
  Gewoon… omdat het kan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.