FOX Sports: gratis bij Online, peperduur bij Ziggo

De abonnementskosten voor de populaire betaalkanalen van FOX Sports, waarop onder meer het eredivisievoetbal te volgen is, liggen in het nieuwe seizoen verder uiteen dan ooit bij de verschillende tv-aanbieders. Dat blijkt uit een prijsvergelijk van Breedbandwinkel.nl. Op dit moment is FOX Sports het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieder Online.nl. Zij bieden namelijk als enige provider de drie Eredivisie-kanalen gratis aan in het complete interactieve tv-pakket.

Online.nl heeft hiermee een unique selling point in handen. “Vooral in de regio wordt dit erg gewaardeerd. Niet alleen Ajax en Feyenoord maar ook wedstrijden van de kleinere clubs zijn via ons gratis te bekijken“, zegt marketingmanager Sandra Groeneveld van Online.nl.

Providers T-Mobile, Youfone en Delta bieden ook gratis FOX Sports Eredivisie aan, maar dan alleen het eerste kanaal met de belangrijkste wedstrijden van de grote clubs. Delta ruilt het kanaal op 1 januari echter in voor Eurosport en rekent dan 5,00 euro per maand.

Ten slotte bieden KPN en Telfort de voetbalzenders gratis aan wanneer men naast internet en tv ook een mobiel abonnement afneemt op hetzelfde adres – anders kosten ze 7,50 euro per maand. Hierdoor ontvangen dit seizoen zo’n 3 miljoen huishoudens FOX Sports gratis in het basis tv-pakket.

Ziggo duurste

Veruit het duurst zijn de FOX-kanalen bij tv-aanbieder Ziggo, dat zelf het sportkanaal Ziggo Sport aanbiedt. Die provider vraagt 17,95 euro voor de drie eredivisiekanalen.

De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van FOX Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

Een overzicht:

FOX Sports Compleet bestaat naast FOX Sports Eredivisie ook uit FOX Sports International.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen