AD snoeihard: ‘John de Mol overschat als SBS-baas?’

Het AD voert de druk op John de Mol op. Paginagroot vraagt de krant zich af of de mediamagnaat niet overschat wordt als de grote baas van Talpa TV (voorheen SBS). De Mol is nu dik een jaar de enige eigenaar van de zendergroep, maar het ging in jaren niet zo slecht met de tv-zenders, aldus het dagblad. “Sinds hij alleenheerser is van de zendergroep, omgedoopt tot Talpa TV, gaat het bepaald niet beter. Is er een masterplan of wordt de veelgeroemde mediamagnaat overschat?“, klinkt het.

Vlaggenschip SBS 6 behaalde in 2017 een marktaandeel van 8,3 procent in de commerciële doelgroep en dat gemiddelde staat dit jaar (tot en met 23 juli) op 7,7 procent, het laagste in vijf jaar tijd. “RTL daalt nog veel sneller, maar SBS 6 profiteert hier niet van.

Het AD laat diverse mediabureau-bobo’s aan het woord, mannen die zendtijd inkopen voor adverteerders, maar die laten behoorlijk sceptische geluiden horen.

Zo is er directeur Rogier Bruggeman van mediabureau ZIGT: “Komend seizoen moet hij het wel écht gaan doen, anders zijn de huidige cijfers gewoon de nieuwe realiteit. Het is do or die.

Evert Bronkhorst van Vizeum wijst op de blunder om Wegmisbruikers en Alberto Stegeman van de zondagavond af te halen. “En waarom moest een populaire serie als Dokter Tinus stoppen? Dit zijn in mijn ogen gewoon programmeringsfouten.

Hij pleit voor het terughalen van succestitels als Weekend Miljonairs en De Zwakste Schakel. “Ik ben ervan overtuigd dat dergelijke programma’s nog steeds potentie hebben.

Mediaconsultant Oege Boonstra van 3 Rivers: “Over een jaar moeten we de balans nog eens opmaken. Als het dan niet is gelukt, zie ik het ook niet meer gebeuren.

Over een jaar is het echter augustus 2019 en naar verluidt wil De Mol vanaf september 2019 pas écht gaan knallen met zijn SBS 6. Hij wil een nieuwe latenighttalkshow lanceren én het gerucht gaat dat Linda de Mol volgend jaar zomer dan toch echt overstapt.

Het AD-artikel ‘John de Mol moet zijn Topper nu écht vinden’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Beeld en Geluid

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen