Story-baas denkt aan luchtige latenightshow met BN’ers

Geplaatst op Wed 15 Aug 2018 om 9:00

Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat er op de late avond ruimte is voor een latenightshow met veel showbizz en entertainment. Dat zegt hij in een interview met frank.news. RTL 4’s late talkshow Late Night bevatte jarenlang veel amusement, maar Humberto Tan wordt nu opgevolgd door de veel serieuzere Twan Huys. Er lijkt een gat te ontstaan op de late avond en SBS 6-eigenaar John de Mol heeft al aangegeven dat hij daar in wil springen. Hij wil in 2019 met een alternatief komen.

Den Aantrekker is alvast aan het nadenken over een alternatief. “Toevallig ben ik met wat tv-formats op het gebied van showbizz bezig, waarbinnen Story een rol kan spelen. Ik vermoed dat er naast het Pauw- en Jinek-publiek tv-kijkers te porren zijn voor een late night show met BN’ers, in de stijl van David Letterman en Graham Norton.”

Hij spreekt van ‘luchtig, pretentieloos amusement’. “Maar wel met de ambitie om juist vanuit die gemoedelijke sfeer de gasten bijzondere persoonlijke ontboezemingen te laten doen, waarna je als kijker met een glimlach het licht uitdoet en gaat slapen.”

Wie moet dat presenteren? “Dat moet je wel door iemand laten presenteren die journalistieke tactieken toepast. Dus niet door een andere BN’er die vooral zelf graag aan het woord is, of het hardst giert om zijn eigen flauwe grappen en grollen.”

Ik vrees alleen wel dat er niet genoeg BN’ers zijn die boeiend genoeg zijn om zo’n dagelijks programma te kunnen waarmaken.”

Lees ook:
Late avond SBS 6 in 2019 op de schop (9 juni)
Pleidooi voor ongepolijste entertainment-talkshow op 6 (31 juli)

Foto: Story-rechtenvrij, Roland Gaedtgens
20 Reacties op “Story-baas denkt aan luchtige latenightshow met BN’ers”


 1. Curryworst

  Alsjeblieft niet.
  Weer diezelfde optocht aan BN’ers die weer in de schijnwerpers willen staan met hun zinloze gebabbel.

 2. Bears’den

  Jaa, waarom ook niet!?
  Misschien dat het aanslaat..

 3. Leo vd Goot

  Ik zeg Gordon! Vond hem best leuk in Gordon doorgesnoven eh doorgesraaid en durft wel te vragen! Hoor dat zijn aandeel in Voice senior ook briljant is!

 4. Kaaskijker

  Met Winston Gerschtanowitz zeker. En dan allemaal van die lege gesprekken met BN’ers die enkel komen omdat ze iets te verkopen hebben. Luchtigheid om de echte wereld te ontsnappen. De SBS-kijker wordt niet serieus genomen worden.

 5. pieter 52

  zou P. PAAY als presentracice nemen , Ze kent iedereen en weet veel te verhalen
  dat niet geschikt is voor jeugdige kijkers
  en met een sexy outfit zal het zeker een succes worden
  een mooie werktitel zou zijn …. op de rand van het ledikant

  nou jongens ideetje!!!!

 6. Laurens

  @Leo;
  Lees nog even dit stukje…..
  “Dat moet je wel door iemand laten presenteren die journalistieke tactieken toepast. Dus niet door een andere BN’er die vooral zelf graag aan het woord is, of het hardst giert om zijn eigen flauwe grappen en grollen.”

  Wij hebben hier in Nederland te weinig spraakmakende BN-ers om dit iedere dag leuk te houden. Je zag het aan Jensen, dat kon het uiteindelijk ook niet vullen.
  Voor dit format moet je wel een presentator als Jensen hebben. Durft door te vragen, tikkeltje brutaal waarbij je niet weet wat er gaat gebeuren.
  Maar nogmaals, daar is NL waarschijnlijk te klein voor. Plus het feit dat RTL Boulevard dit ook wel eens geprobeerd heeft op de late avond.
  Ik zou dan zelf kiezen voor een nieuwstalkshow in combi met HvNL. Jensen kan dan met een groter budget terug op Veronica en meer de showkant op. Dit op vrijdagavond, seizoen afgewisseld met Abnormaal.

 7. Floddero Flunk

  Wauw, wat een slim en innovatief idee. Want zulke programma’s bestaan nog helemaal niet en er is echt ontzettend veel vraag naar het leven van zogenaamde ‘bn’ers’. Ik ga kijken hoor!

  *sigh* :D

 8. Huiskamer

  En dat terwijl iedereen binnenkort op Netflix of YouTube zit en TV uitsluitend voor live-sport wordt gebruikt.

 9. Karel

  Wat vernieuwend. Zo is M ook eens gepitcht

 10. Daan

  Iets te grote schoenen misschien?

 11. ed

  WWWWWWWAAAAAAARRRRRRROOOOOOMMMMMMMM weer die BN’ers

 12. jan

  Curryworst : je hoeft niet te kijken je kan kiezen.

 13. robb

  Huiskamer:iedereen op Netflix zeg jij mag ik vragen waar jij dan zo naar kijkt ,ik heb Netflix vanaf het begin ,ik heb nu moeite om wat te vinden en dat hoor ik bij meer mensen ,met mijn voorkeuren zie ik niet veel meer waar ik naar kan kijken en wacht op iets nieuws , nieuwe seizoenen laten veel te lang zich wachten,bv suits 8 word al uitgezonden suits 7 staat nog niet op Netflix.

 14. Zonder Naam

  Pols Patty Brard eens hiervoor. En ja, ik meen het ook nog.

 15. Britt Scholte Lover

  Hij heeft gelijk, bij Twan Huys komen geen bn-ers meer op het gebied van entertainment, dus dit is een goed idee.
  Late night word nu een soort Pauw / nieuwsuur achtige show

 16. Backspace

  Man, weer die BN-ners. We kunnen ze niet meer zien. Ben je wel goed in je hoofd?

 17. Baas

  Gordon per 1 jan i.p.v. shownieuws

 18. Hans Cokehead Dorrestijn

  Willen jullie meer of minder BN’ers op de buis.

  Dat dus.

 19. Bart

  @Huiskamer Gaat niet gebeuren
  @robb Goede vraag! Hier het zelfde. Ik ben wel benieuwd waar Huiskamer dan als maar naar kijkt op Netflix en YouTube.

 20. Sven L.

  Ahneeee. Die trekker is zo vreselijk. Elk jaar stomdronken bij de Toppers after party. Om je kapot te schamen. Staat ook meestal in zijn uppie dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.