Pleidooi voor ongepolijste entertainment-talkshow op 6

Geplaatst op di 31 jul 2018 om 10:31

SBS 6 zou zich kunnen onderscheiden door op de late avond een entertainment-talkshow te programmeren die niet zo ‘fake’ is als veel andere tv-programma’s hedendaags zijn. Dat stelt hoofdredacteur Bas Hakker van mediasite Frank.news in een column. John de Mol zou er goed aan doen, stelt hij. “Hij zou – goed ingevoerde – mensen als Guido den Aantrekker, Angela de Jong, Patty Brard, Mark Koster en Dennis van Tellingen een contract bieden voor een entertainment-praatshow.” 

Mensen zijn klaar met al die kritiekloosheid op tv, aldus Hakker. “De consument wil echtheid. Programma’s als Boulevard, GTST en RTL Late Night, die in het verleden zeer succesvol waren, vertellen allemaal vrolijke feelgoodverhaaltjes, maar die tijd is gewoon voorbij.

De kijker wil geen Anna Nooshin meer horen kwekken over non-onderwerpen, lijkt Hakker te willen zeggen. “Ze willen mensen die ergens verstand van hebben en die – op basis van de vergaarde kennis – zonder voorbehoud hun mening geven.”

De Mol zou er dus goud aan doen om het eerder genoemde vijfkoppige team aan boord te brengen, meent Hakker. “Het gaat om het aanvoelen van de wereld die veranderd is; geen leuke verhaaltjes meer, maar mensen willen eerlijkheid.

Zo’n team zou SBS overigens makkelijk bij elkaar kunnen brengen. Guido den Aantrekker zit al bij SBS, Angela de Jong vindt alles goed zolang ze maar op tv komt, Patty Brard gaf zondag in Ranking the Stars nog aan dat ze al haar woorden over SBS terugneemt bij een nieuw aanbod, Mark Koster heeft al geoefend bij WNL en fotograaf Dennis van Tellingen zou Party maar al te graag vertegenwoordigen bij SBS (de bazen van Weekend, Privé en Story zijn al deskundige in Shownieuws).

De column ‘De tv-kijker is klaar met de ‘leuke verhaaltjes’’ kunt u lezen op frank.news.

Foto: SBS
31 Reacties op “Pleidooi voor ongepolijste entertainment-talkshow op 6”


 1. Sander

  Ik denk dat er een grote kans is dat Patty terugkeert naar SBS6 binnen nu en een jaar. Mijn mening zal niet door iedereen gedeeld worden, maar ik vind haar een aanwinst voor televisie. Herkenbaar, geliefd door jong en oud, tikkeltje hysterisch en eerlijk.

 2. F.R.Boos

  Hebben ze dan niets geleerd van het Talpa kippenhok?

 3. henk

  @Sander: Denk dat Brard wordt ingelijfd bij RTL Boulevard. Ze heeft daar al een aantal keren aan de desk gestaan, en er is duidelijk chemie met de mensen van RTL Boulevard.
  Maar goed, de tijd zal het leren.
  Als ze slim is gaat ze op projectbasis werken, dan kan ze namelijk ook documentaires blijven maken voor NPO.

 4. ycheweiz

  Maak een Voetbal Inside aardig programma voor showbizz en media met goed ingevoerde mensen, maar vooral onafhankelijk en authentiek.

 5. Grace321

  Niet die oude ” sterten” please

 6. Grace321

  Niet die oude ” sterren” please

 7. henk

  @Sander: Vermoed dat RTL Boulevard in een vergevorderd stadium zit met Brard, chemie tussen Brard en Boulevard is goed, en ze heeft er al een aantal keren gestaan. Maar goed, wie zal het zeggen?

 8. Bart

  Er komt een late night talkshow met sowieso Winston en Albert op de late avond op 6 vanaf 2019. Verder komt er ook een (wekelijkse) talkshow met Wilfred Genee.

 9. Pisang

  “Foto: SBS” staat er onder het artikel? Sinds wanneer hebben ze bij SBS foto’s van Brard in een NPO-programma?

 10. b

  Bas Hakker jonge , de Mol zal wel gek zijn

 11. April

  Laat die Hakker maar oppassen dat de Turtles hem niet op het spoor komen. Cowabunga!

 12. Deadly Viper

  Bart roept ook maar weer eens wat.

  Hoe zit het met de naamverandering van SBS6?

 13. Erwin

  Over een jaar loopt het contract van Eva Jinek bij KRO-NCRV af. Eva is ambitieus en gek op geld, De Mol zoekt iemand voor late night.

  Wilfred Genee kan een eigen talkshow vergeten na het VI Oranje-debacle. Albert en Winston missen de intellectuele vaardigheden voor een dagelijkse talkshow. Gaat niet gebeuren.

 14. K

  OMG…toch weer niet Patty met haar gewauwel een podium geven…ik denk namelijk dat zij helemaal niets toevoegd. Aan welk programma dan ook…hoe kan je haar serieus nemen want zelfs als ze fluisterd liegt ze nog…ga weg

 15. tom

  who the hell is Bas Hakker en wat een onnozel idee nog meer podium te geven aan leeghoofden als Koster en De Jong. Absolute ijdeltuiterij, loosheid, egotripperij, veel te veel praten en weinig zeggen en intense burgerlijkheid.

 16. Michelangelo

  Bas Hakker is de nieuwe naam van Oroku Saki!

 17. Mark

  “De consument wil echtheid. Programma’s als Boulevard, GTST en RTL Late Night, die in het verleden zeer succesvol waren, vertellen allemaal vrolijke feelgoodverhaaltjes, maar die tijd is gewoon voorbij.”

  Wat heeft GTST met entertainment / showbiz te maken?

 18. :D

  Vrolijke feelgoodverhaaltjes ook. Ik ben geen GTST-kijker, maar dat is toch juist allemaal ellende? Vreemdgaan, ongelukken, haat en nijd, ruzie. Toch?

 19. Simon

  De Mol gebruikt talkshows toch vooral om zijn programma’s te verkopen dus laat hij eerst maar eens bewijzen met Twan Huys dat hij het ook anders kan dan die inteelt kliek voortdurend promoten.

 20. @Bart

  Bart, doe effe normaal!
  Je doet nu net of het zo is.
  Schrijf er bij dat jij dit hoopt of verwacht.

 21. Trab

  Bart heeft gelijk.

 22. Deadly Viper

  Bart roept wel vaker dingen.

 23. Tim20 MJ

  Maandag t/m vrijdag

  16:55 Huizenjacht
  17:55 ANP Nieuws
  18:05 Hart van Nederland
  18:20 Shownieuws
  18:30 Lucky 13
  19:00 House of talent
  19:25 Utopia 2
  19:58 ANP Nieuws update
  20:00 Man Bijt Hond

  Maandag, dinsdag, woensdag

  22:25 Hart van Nederland
  22:45 Shownieuws
  22:55 Late-night show met o.a. Albert Verlinde, dan ook schakeling ANP Nieuws

  Donderdag & zondag

  22:25 Hart van Nederland
  22:45 Shownieuws
  22:55 Talkshow Wilfred Genee

  Op vrijdag- en zaterdagavond op de late avond iets anders bedenken. Ik geloof dat Richard Groenendijk ook met Talpa in gesprek is, dus wellicht op zaterdagavond Jopie Parlevliet (je moet ervan houden). En op vrijdag had bijvoorbeeld Jensen niet misstaan, maar die gaat dus iets voor RTL doen. Misschien kan Jörgen Raymann iets betekenen, die heeft al eens op project-basis voor SBS Wat Vindt NL gedaan.

 24. Bart

  @@Bart Deze geruchten gaan al een tijdje. Komt niet zomaar uit de lucht vallen.
  @Deadly Viper Ja ik roep wel eens dingen en die komen meestal uit. Zoals bijvoorbeeld de overstap van de heren van VI.

 25. Bart

  @Deadey Viper En naamsverandering voor o.a. SBS6 die komt er zeker. Let maar op!

 26. boer zonder land

  Als ik de foto goed van Brard bekijkt heeft ze heel wat vreemde dingen in haar mond gehad want haar mond staat er al naar .

 27. Laurens

  @Bart;
  Gaat inderdaad om de manier waarop je het brengt. Hoewel het zomaar kan gaan gebeuren, breng je het nu als voldongen feit.

  @Erwin; persoonlijk vind ik Eva Jinek niet passen bij het huidige SBS6. Ik denk dat Eva bij de NPO blijft, want ze zal vast ook benaderd zijn door RTL!

 28. erfgooier

  In godsnaam: Geen Patty Brard!!!!!

 29. Bart

  @Laurens Ik breng het zoals ik wil. Als dit het afgelopen jaar al de ronde gaat voor 2019 dan is dat niet zomaar wat gissen of uit de lucht gegrepen. Wie zullen het weer gaan zien. 2019 dus!

 30. Bart

  Ik ben zolderkamer-mediaspecialist, ook al snap ik er niets van.
  En ik stem op Erdogan.

 31. Kathie jansen

  Aub geen Patty brard
  Erg genoeg dat gordon er al heen gaat .doe dan richard groenedijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.