Pleidooi voor ongepolijste entertainment-talkshow op 6

SBS 6 zou zich kunnen onderscheiden door op de late avond een entertainment-talkshow te programmeren die niet zo ‘fake’ is als veel andere tv-programma’s hedendaags zijn. Dat stelt hoofdredacteur Bas Hakker van mediasite Frank.news in een column. John de Mol zou er goed aan doen, stelt hij. “Hij zou – goed ingevoerde – mensen als Guido den Aantrekker, Angela de Jong, Patty Brard, Mark Koster en Dennis van Tellingen een contract bieden voor een entertainment-praatshow.” 

Mensen zijn klaar met al die kritiekloosheid op tv, aldus Hakker. “De consument wil echtheid. Programma’s als Boulevard, GTST en RTL Late Night, die in het verleden zeer succesvol waren, vertellen allemaal vrolijke feelgoodverhaaltjes, maar die tijd is gewoon voorbij.

De kijker wil geen Anna Nooshin meer horen kwekken over non-onderwerpen, lijkt Hakker te willen zeggen. “Ze willen mensen die ergens verstand van hebben en die – op basis van de vergaarde kennis – zonder voorbehoud hun mening geven.”

De Mol zou er dus goud aan doen om het eerder genoemde vijfkoppige team aan boord te brengen, meent Hakker. “Het gaat om het aanvoelen van de wereld die veranderd is; geen leuke verhaaltjes meer, maar mensen willen eerlijkheid.

Zo’n team zou SBS overigens makkelijk bij elkaar kunnen brengen. Guido den Aantrekker zit al bij SBS, Angela de Jong vindt alles goed zolang ze maar op tv komt, Patty Brard gaf zondag in Ranking the Stars nog aan dat ze al haar woorden over SBS terugneemt bij een nieuw aanbod, Mark Koster heeft al geoefend bij WNL en fotograaf Dennis van Tellingen zou Party maar al te graag vertegenwoordigen bij SBS (de bazen van Weekend, Privé en Story zijn al deskundige in Shownieuws).

De column ‘De tv-kijker is klaar met de ‘leuke verhaaltjes’’ kunt u lezen op frank.news.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen