Late avond SBS 6 in 2019 op de schop

Geplaatst op za 09 jun 2018 om 10:00

De late avond van SBS 6 gaat in het jaar 2019 op de schop. Hij wil net als NPO 1 en RTL 4 een talkshow programmeren. Dat heeft zendereigenaar John de Mol gisteren gezegd in RTL Late Night. De Mol gaat onderzoeken of er ruimte is voor een derde talkshow op de late avond. “Ja, maar dat gaat pas in 2019 gebeuren. Dat geeft mij de gelegenheid om eerst eens rustig in september te kijken wat er aan deze tafel gaat gebeuren, wat Twan gaat doen en hoe ze bij Eva en Pauw verder gaan.”

Nu RTL 4 Humberto Tan inruilt voor Twan Huys lijkt het erop dat de kijker straks minder te kiezen heeft op de late avond. Zowel Jeroen Pauw, Eva Jinek als Twan Huys zitten meer in de journalistieke hoek, terwijl Tan altijd meer in de entertainmenthoek zat.

Er lijkt in de entertainmenthoek dus een kans te liggen voor SBS 6. De Mol gaat het komende jaar dus goed kijken naar de late-night-talkshows. “ En dan zie je vanzelf waar de ruimte zit die er nog over is, als er überhaupt nog ruimte is.”

Komt hij dan met een amusementstalkshow? “Dan zullen we kijken of we daar iets voor kunnen bedenken om die ruimte in te vullen, ja.”

Momenteel zendt SBS 6 de programma’s Hart van Nederland en Shownieuws uit op de late avond.

Foto: Nick van Ormondt, SBS
27 Reacties op “Late avond SBS 6 in 2019 op de schop”


 1. Tim20 MJ

  Al eerder gezegd: Wilfred Genee ;)

 2. Choco115

  Dan zo
  22:30 Hart van Nederland
  23:00 Amusementtalkshow

  En vooravond
  18:00 Shownieuws
  18:30 House of talent
  19:30 Utopia2

 3. Maria

  Weer een talkshow op basis van vooringenomenheid (lees prutswerk door knippen en plakken van nep feiten)?

 4. Frank

  Psssst NSE…herinnert iemand dat zich nog

 5. Zomaar iemand

  Jandino Late Night

 6. robb

  Wilfred doet geen lichte Talkshow dat word vast Humberto zonder politiek .

 7. Ronaldo

  Hart van nl en shownieuws naar net 5 om 2230 uur kan makkelijk.

 8. Jelle

  Of een volkse talkshow met een rechtse signatuur en veel show. Misschien wel met Wilfred en Albert oid.

 9. Pieter

  Je gaat toch niet aan hart van Nederland zitten dat is nog wat goed bekeken word op SBS 6 zou dom zijn als ze dat doen dat word dus weer een Talpa/tien flop

 10. Sander

  NSE was echt slecht ja.

 11. Joop55

  Zeker met Frans Bauer als talkshow host. Heb het gisteren mogen zien, beter fuseert RTL ook met SBS, linaire tv is straks v.t.

 12. Mark

  Idd, gewoon Dino Show dagelijks 23:30. Shownieuws niet inkorten: kijkcijfers blijven nagenoeg gelijk sinds ze de uitzendtijd met 50% hebben verlengd. Duurt nu zelfs nog langer dan RTL Boulevard. Of Shownieuws en Dino Show ineen, met in Dino Show show updates. En artiesten die hun nummers mogen zingen. Een soort van RTLLN 2.0 dus.

 13. Tim20 MJ

  Doe normaal. Die Dino als late-night ster van je grootste zender? Dat gaat De Mol echt niet doen. Is één van de meest irritatie-oproepende BN’ers. Gaat niet werken.

 14. Alex

  Mark, ik ben soms zo blij dat jij geen zender leidt.

  Dagelijks Jandino op tv, daar zit geen mens meer op te wachten.
  Hij was een hype, maar heeft inmiddels meer mensen die zijn schreeuwerige houding beu zijn dan lief hebben. Enkel zijn sketch in het kip restaurant leveren nog credits op.

 15. ano@niem.nl

  Ik denk Albert Verlinde in combinatie met een andere presentator.

 16. Suomynona

  @ ano@niem.nl

  Wat ik een tijdje terug al opperde: Albert zou een goeie zijn voor een late night op SBS6. Misschien in een format als dat van Gert Late Night op het Vlaamse VIER, zodat dat tegenwicht kan bieden tegenover de meer journalistieke talkshows op NPO 1 en RTL4.

 17. K

  Aub geen ADHDJandino…Albert Verlinde zou een goede keuze zijn

 18. Japie

  Misschien iets voor geile Geert uit Boer zoekt vrouw?

 19. Marc

  Jandino doe ff normaal zeg! Ben blij dat ie weg is bij RTL en aub niet naar SBS halen.

 20. Bart

  @Suomynona Ik weet niet of je met Albert het zelfde effect krijgt als bij Gert Late Night. Maar een Nederlandse versie zou echt tof zijn. Maar met wie? Het moet iemand zijn die we eigenlijk van iets anders kennen van vroeger en die eigenlijk niet geschikt is net als Gert. Lastig! Ik heb er al over nagedacht maar ik kom er niet op. Misschien moet Gert zelf met een Nederlandse versie komen.

  Voor bij SBS late night gaat het denk ik worden 22.30 Hart van Nederland 22.50 Late nigth met Winston en Albert met Shownieuws updates van Shelly en Celine. 23.50 Nieuws 24.00 Herhalingen uit de vooravond en van late night
  Vooravond om 17.00 Huizenjacht/Marktplaats 18.00 een programma met Nieuws, Hart van Nederland, Shownieuws, Crime en Sport. 19.00 Lucky 13 (of een ander programma als het niet aanslaat en om 19.30 Utopia. Denk je dat House of talent nog gaat komen?

 21. Bart

  Wat Laurens van de week al opperde, Ze kunnen beter Disney XD verplaatsen en met NET5 een zender laten delen. Dan kan Veronica de hele dag uitzenden. Op Spreekbuis.nl was een interview met Hans Bourlon van Studio 100. Hij wil graag in gesprek met de Mol om content te leveren voor de Talpa tv zenders. Hebben door overnames 1000 uren kinderprogramma’s liggen.

 22. A.Zijn

  Hier gaat absoluut een gat vallen voor Talpa Network. Dat kan wel eens succes gaan worden.

 23. Roel

  Hoi humberto,
  Ga je toch gewoon verder bij sbs6 !!
  Als John toch een talk shoe wil, dan maar jij dacht ik zo.
  .

 24. Laurens

  Een talkshow waar HvNL en Shownieuws zijn geïntegreerd, focus op wat er in Nederland speelt. Mag wel iets weghebben van het idee van NSE, maar waarbij mensen ook aanschuiven aan de desk/tafel.
  Dit kan prima door Wilfred Genee gepresenteerd worden.

 25. Peter

  Jandino moet van het scherm af. Niet te hachelen die vent.

 26. Peter

  Jandino moet van het scherm af. Niet te hachelen die vent…

 27. Joep uit Tilburg

  Misschien een talkshow met poppen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.