Piet Paulusma wil niet praten over medische ingreep

Geplaatst op Mon 13 Aug 2018 om 10:35

Piet Paulusma wil liever niet praten over het moment dat hij getroffen werd door de acute blokkade in zijn dikke darm. Ook wil hij niet zeggen welke medische ingreep hij precies heeft ondergaan. Dat was vanochtend te horen op Radio 538. Paulusma is sinds twee weken niet meer te zien op het weerbericht op SBS 6, omdat hij met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. “Het gaat nu keurig de goede kant op. Ik ben nog een beetje aan het herstellen, maar het gaat goed met mij“, zegt hij.

Wat gebeurde er precies op het moment dat hij last kreeg? “Ja, dat is echt niet te beschrijven, maar daar gaan we het verder ook niet over hebben. Dan krijg je wel even een flinke opdonder.

Hij moest in elk geval direct naar het ziekenhuis. Welke ingreep heeft hij ondergaan? “Men heeft er gewoon voor gezorgd dat alles weer goed ging functioneren. Daar houden we het even bij.

Inmiddels is Paulusma weer thuis. “Ik denk dat ik me geen zorgen meer hoef te maken. Het enige wat er moet gebeuren is dat je even moet bij sterken.

Zijn dochter Martsje blijft hem nog even vervangen. “Ik ben weer bezig met het weer, heb elke dag contact met Martsje. Zij doet het ontstekend. Ik zal binnenkort vast weer op de buis verschijnen. Of het deze week wordt weet ik niet. Het wordt de komende dagen duidelijk wanneer ik het weer kan doen.

Het is voor het eerst in 22 jaar bij SBS 6 dat ik even een stop heb. Dat is een hele gewaarwording. Daar hou je ook geen rekening mee.

Lees ook:
SBS 6-weerman Piet Paulusma in het ziekenhuis (2 augustus)
Zieke Piet Paulusma voelt zich ‘redelijk goed’ (3 augustus)
Piet Paulusma had acute blokkade in dikke darm (4 augustus)

Foto: SBS








20 Reacties op “Piet Paulusma wil niet praten over medische ingreep”


 1. Deedee

  Onbegrijpelijk waarom hij zo moeilijk doet over een ileus. Zo werk je speculeren in de hand en blijft het onderwerp hem tot in de eeuwigheid achtervolgen. Zeg wat er aan de hand is en we kunnen allemaal verder.

 2. critikast

  Volgens het ziekenhuis waren zijn darmen zo verstopt dat de ontlasting zelfs uit zijn mond kwam . Hij gaat waarschijnlijk straks ook anders praten….

 3. Wollter

  Van mij mag Martsje (wie verzint zo’n naam) het blijven doen. Een prettiger stem en een beter uiterlijk.

 4. Maandag

  Groot gelijk. Het weerbericht is niet privé en al het overig wel.

 5. Rollepaal

  Hij praatte al langer poep.

 6. Mustapha

  zij doet het ontstekend….is dat nieuw Nederlands MC….

 7. Herrie

  Zal wel een Ileus geweest zijn, Piet let beter op je stoelgang.Pruimen,zemelen.Martsje(niks mis met die naam) doet het goed voor een nieuwkomer, wordt steeds ontspannender.Ze kunnen het voortaan afwisselen.Firma Paulusma.

 8. shrink

  Als Piet maar op tijd terug is voor zijn iconische wintervoorspelling: “Ik verwacht een vuile winter met regen, wind, stormbuien en soms zelfs sneeuw. Toch zullen er ook mooie dagen zijn…”

 9. Annoniemus

  Piet is Custom Build and Stil Goin Strong !

 10. anonymous

  De details hoeven we ook helemaal niet te weten.
  Kunnen we zelf wel bedenken

 11. Rik

  Ik vind zn dochter echt geen tv gezicht hebben

 12. Kuhwiebush

  Tis toch een rare. Hij wil het er verder niet over hebben maar op de radio praat ‘ie honderduit.

 13. Omdat ik het zeg.

  Beterschap Piet.

 14. Remi

  Geen weer zonder Piet !

  Martsje heeft het trouwens hartstikke goed gedaan.
  Eindelijk kan Piet af en toe eens op vakantie … dan hebben we Martsje !

 15. Japie

  @ Rik
  Mon 13 Aug 2018 om 13:45
  D’r zijn er slechtere, zij is een gewone meid zonder poespas en met een duidelijke uitspraak.

 16. 5x

  Groot gelijk. Waarom dit soort details delen.

 17. Mark

  Heeft NL ook geen zak mee te maken wat hij mankeert. Ik had als ik hem was gelijk die dj van 538 om zijn medische gegevens gevraagd. Gelijk oversteken!

 18. Mark

  Martsje is gewoon een Friese naam. Is niks mis mee. Er zijn ook mannen die Mart (Smeets) heten. Dit is de vrouwelijke variant.

 19. BRAAK

  Hij heeft een hersentransplantatie ondergaan.

 20. B

  Hoezo zou dat een rare naam zijn? Is gewoon Fries.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.