NPO dreigt: ‘Stekker uit M als bezuinigingen doorgaan’

De NPO trekt de stekker uit de Margriet van der Linden-talkshow M als Den Haag vasthoudt aan de bezuinigingen. Ook de slecht bekeken boekenshow van Matthijs van Nieuwkerk moet er dan aan geloven. Dat zegt NPO’s tv-baas Frans Klein bij de NOS. Bezuinigingen zullen het zomerschema raken, aldus Klein. “Dan komt de zomerprogrammering ter discussie. Met nieuwe zomerprogramma’s zoals M en het boekenprogramma Moby Dick van Matthijs van Nieuwkerk stoppen we“, zo vertelt hij.

Het stoppen van M is nou niet bepaald het sterkste dreigement dat Klein kan opvoeren. De talkshow is niet bepaald geliefd; critici hebben al opgeroepen om haar eruit te bonjouren en Nadia Moussaid op het DWDD-slot te zetten.

Tijdens de perspresentatie van de NPO gaf Van der Linden gisteren zelf al aan dat ze niet weet of ze door mag. RTL Boulevard probeerde na afloop door te vragen, maar toen gaf ze niet thuis.

Boulevard-deskundige Ron Vergouwen: “Iedereen wil het natuurlijk weten. Het is niet zo’n enorm succes. Maar ze was enorm snel vertrokken, dus niemand kon het vragen, maar er zijn wel twijfels over.

De NPO laat weten dat Klein niet goed is geciteerd door de NOS. Volgens hen is ‘stoppen’ niet zo gezegd, maar kunnen de programma’s wel ter discussie komen te staan.

Lees ook:
NPO onthult waar Arie Slobs klappen gaan vallen (gisteren)
Hoop voor NPO: megabezuiniging mogelijk van tafel (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen