Telegraaf wil dat bezuinigingen op NPO doorgaan

De Telegraaf wil dat de bezuinigingen op de NPO gewoon doorgaan. Politici moeten zich niet laten chanteren door de publieke omroep. Dat schrijft chef politiek Wouter de Winther vandaag in de krant. Het lijkt erop dat de bezuinigingsklap voor de NPO wordt verzacht en daar is de Telegraaf niet blij mee. “Het zou van de gekke zijn als het kabinet alsnog met meer geld voor de NPO over de brug komt. Waarom zou de belastingbetaler moeten opdraaien voor veranderingen op de advertentiemarkt?

Minister Arie Slob wil het NPO-budget met 62 miljoen euro verlagen tot 740 miljoen euro. Op de hele rijksbegroting is dit peanuts, maar toch wordt er veel over gediscussieerd in Den Haag.

Dat is volgens De Telegraaf niet zo raar. “Een aantal politici vreest de toorn van de machtige Hilversumse vergaderpaleizen die een stempel kunnen drukken op de publieke opinie.

De krant zou het niet fair vinden als de bezuinigingen daardoor van tafel gaan. “Intussen moeten private media-bedrijven als RTL en de kranten wel bezuinigen en reorganiseren om dalende advertentie-inkomsten op te vangen. (…) Maar de tering naar de nering zetten blijkt bij de publieke omroepen moeilijk.”

Wat moet de NPO volgens De Telegraaf doen om te bezuinigen? “Het is wel een goed idee om NPO3 op te heffen. Daarmee gaan de kosten omlaag en hoeft de belastingbetaler niet op te draaien voor een zinloos tv-kanaal.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes laat ondertussen weten dat hij zich behoorlijk ergert aan het aanhoudend NPO-bashen door De Telegraaf:

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen