Nieuwsuur: ‘Tv-kijker is Maarten van Rossem strontzat’

Geplaatst op Tue 14 Aug 2018 om 13:15

Maarten van Rossem is er op een vrij lelijke manier uitgeknikkerd bij Nieuwsuur. De baas van dat programma, Joost Oranje, gaf hem te kennen dat de kijker hem ‘strontzat’ is. Dat vertelt de norse tv-ster in de Weekend. Van Rossem is sinds enige tijd niet meer welkom bij Pauw en bij Nieuwsuur, waar hij regelmatig te gast was als Amerikadeskundige. “De reden waarom ze mij niet meer als gast willen had niet alleen te maken met mijn jurywerkzaamheden voor De Slimste Mens.

Volgens Joost Oranje, de eindredacteur van Nieuwsuur, was er nog een goede reden waarom hem de wacht werd aangezegd. “Ze hadden onderzoek naar me gedaan en daaruit was gebleken dat de kijkers me een oude sombere man vonden die ze liever niet meer op televisie zagen. Oranje zei zelfs dat de kijkers me strontzat waren.”

Van Rossem gelooft er niets van. “Hoe krijg je het verzonnen. Ik zit inmiddels al zes jaar op de stoel in De Slimste Mens, daar is de redactie nog niet gebleken dat de kijkers mij liever zien vertrekken. Zelf heb ik ook niet de indruk dat het tijd is om op te stappen, want mijn voorstellingen in het land zijn drukker dan ooit tevoren.”

Het is volgens hem gewoon een leeftijdskwestie. “Ja, maar dat zeggen ze niet graag hardop, omdat ze daar geen vrienden mee maken. Ik denk dat ze daarom maar met dat zogenaamde kijkersonderzoek op de proppen kwamen. Allemaal verzinsels.”

De kijkcijfers van zijn tv-programma’s zijn altijd bovengemiddeld hoog, benadrukt Van Rossem. “Ik zou me dan ook, als ik verantwoordelijk was voor een programma als Nieuwsuur of Pauw, meer bezighouden met de vraag waarom de kijkcijfers bij hen zo dramatisch slecht zijn.”

Dat lijkt me relevanter dan dat ze zich bezighouden met het de laan uitsturen van mensen die voor een fles slechte wijn of een lelijke paraplu hun kennis komen delen.”

Foto: NOS/NTR
69 Reacties op “Nieuwsuur: ‘Tv-kijker is Maarten van Rossem strontzat’”


 1. amsterdammer

  Hij moet helemaal van de buis verdwijnen. Een z.g. “Amerika-kenner”. Ook weer een Trump-basher. Weg ermee.

 2. Edwin M

  Als ik voor mezelf spreek, ik ben Maarten niet zat maar wel zijn duidelijk aanwezige politieke voorkeur. Rechts Nederland is niet goed snik. Wilders en Baudet zijn malloten en dat moet dan tevens de humor zijn in de Slimste Mens. Nou ja geef mij dan maar de Belgische variant. Maar ok, verder een man met kennis van zaken en een goede verteller met prima programma’s.

 3. Den Draaiert Joost

  Je weet wat je aan hem hebt. Hij is duidelijk genoeg door zijn manier van mening uiten. Ik ben het het nooit met hem eens, maar ik mag hem wel als televisiepersoonlijkheid.

 4. Simon

  @amsterdammer deze “zogenaamde” Amerikakenner is gepromoveerd op de Verenigde Staten en heeft daarna nog behoorlijk wat boeken geschreven over de (geschiedenis van) dit land. En natuurlijk is het een Trump-basher. Dat is namelijk iedereen met meer dan 2 hersencellen.

 5. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=ENZW4I5fEvc

 6. robb

  Wat is daar mis volgens rechts denkend nederlander is is links denkend toch ook niet goed snik.

 7. robb

  Ik denk dat Maarten het mis heeft het verwijt steeds dezelfde gasten is volgen mij de meer de oorzaak .

 8. K

  Ik ben ook een tv kijker…en ben hem niet zat…Maarten legt vaak zijn vinger op de zere onbespreekbaare items.

 9. Panda

  Ik kan erg van hem genieten. Hij is niet zomaar een mopperaar, er zit altijd iets achter als hij iets zegt. En dat maakt hem vermakelijk en vaker wel dan niet scherp qua observaties.

 10. Grace321

  Ik vind hem lollig… Lekker somber

 11. Hepie

  Precies, Simon.

 12. Heрie

  Precies, Simon.

 13. shrink

  Van Rossem is de laan uitgestuurd omdat hij niet meegaat in alle hijgerige hypes waar de tv het tegenwoordig van moet hebben en daarom als sfeerverpester geldt. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk 9/11, toen Van Rossem durfde te beweren dat de Derde Wereldoorlog NIET was uitgebroken – wat uiteraard een volkomen terechte opmerking was. De tv-redacties waren zo boos dat hij niet in hun doemframe meeging dat hij een tijdlang niet meer welkom was in de tv-studio.

 14. Arie

  Linkse wegkijker die altijd hetzelfde vervelende cynische kunstje verkoopt.
  Dat ben je inderdaad na 25 jaar goed zat.

 15. Zee

  Maarten for President !

 16. Hillie

  Arie, een wegkijker? Hoe verzin je het.

 17. Huiskamer

  Leeft-ie nog ? Oke zal dan wel weer Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump, Trump zijn. Want het plebs moet wel eenzijdig onderwezen worden.

 18. Daan

  Als je maar genoeg zoekt, vind je altijd wel een stok om mee te slaan. Zullen we eens een populariteitsonderzoek doen naar Joost Oranje? Ben benieuwd of nieuwsuur wel zo goed scoort. Ik ben eerder geneigd naar Van Rossum te luisteren dan naar Nieuwsuur.

 19. :D

  @Huiskamer. Goed dat je jezelf neerzet als de vooringenomen e¡kel die je bent.

 20. Erik

  Goh, ik geloof dat de kijker iemand als Peter R de Vries of Charles Groenhuijzen nog meer dan zat is……dat onkruid blijft ook maar op tv verschijnen.

 21. jan

  Mensen die Trump serieus nemen sporen niet.

 22. Q

  “Ze hadden onderzoek naar me gedaan en daaruit was gebleken dat de kijkers me een oude sombere man vonden die ze liever niet meer op televisie zagen. Oranje zei zelfs dat de kijkers me strontzat waren.”

  Om e.e.a. te preciseren:
  Een oude vieze ongewassen sombere man met een smerig gebit. Ik ben je strontzat omdat je naar stront ruikt en er uit ziet als stront.

 23. Nico van Tol

  Hij is weggestuurd omdat hij niet met het misselijk makend Gutmenschsbeleid meegaat. Nieuwsuur is toch een aanfluiting voor het woord journalistiek. Zijn bang om te melden dat er duizenden vrouwen zijn aangerand in 1 nacht. Een totale aanfluiting is Nieuwsuur met die afschuwelijke Amsterdamse kakmadame

 24. Jay

  Wat is dat, TV?

 25. ruben

  ruben sitaldin is ook op een rare manier weggestuurd door de rechtbank mevrouw mr terwee bij de krant.

  omdat ik een raambordeel vergunning hebt, anonieme brieven over mij zijn geschreven naar de krant.

  ik loop nog steeds vrij, heb me bij de politie gemeld,

  mij relaties kunnnen dit nog steeds niet geloven

  mevrouw mr. terwee wel.

  mijn hart bloed nog elke dag.

 26. Q

  Mensen die Jan 14:00 serieus nemen sporen niet.

  Alles beter dan het gajes in Brussel, dat gevaarlijek Oostditse vette varken Merkel en een liegende premier in eigen land. De EU is een zooi van incompetente zuilappen en liegende graaires en dat incompetente liegtende gajes in Brussel wenst niet aangesproken te worden op hun faalbeleid en al helemaal niet in duidelijke taal.

  Europa gaat langzaam maar zeker ten onder met dank aan het liegende gajes in Brussel en dat vette Oostduitse varken.

 27. BEUK DE BOOM

  Wat @shrink zegt.

 28. StefanV

  Nieuwsuur zet liever Ryan van Rijbroek als deskundige in.

  Wat je verder ook van de man vindt: laat Van Rossem maar schuiven. De man is 74 jaar, feitelijk allang gepensioneerd en financieel nergens meer van afhankelijk, maakt deel uit van het succesvolle De Slimste Mens en scoort ook naar behoren met Hier Zijn De Van Rossems….

  Bar weinig 74-jarigen op tv die een soortgelijk cv kunnen overleggen.

 29. StefanV

  @Jan 14:22 uur: Er zit niet veel anders op dan Trump serieus nemen. De beste man is president van de Verenigde Staten. Dat hij totaal ongeschikt is en het ambt totaal onwaardig is, betekent niet dat we hem niet serieus moeten nemen.

  Met zijn (wan)beleid heeft hij namelijk een grote invloed, ook op onze welvaart.

 30. ruben

  als er iemand is die elke dag geniet van meneer maarten van rossem dan ben ik dat, ruben. de slimste mens…..

  ik hoop dat ik ooit ook zo’n een kans mag krijgen om naast m te zitten alleen.. MAARTEN u bent top!!!!!

  heb 34 jaar voor de krant gewerkt, mijn werk met heel veel liefde gedaan vooral ja vooral mijn klanten waren 1000 % tevreden..na anonieme brieven wat niet waar is zo op straat gezet…..

 31. Ad

  De bijzondere, vaan humoristische manier waarop hij laat merken dat hij een hekel heeft aan rechts en conservatief, zorgt ervoor dat die groepen scherp blijven bij hun keuze daarvoor. Heb van hem nog niet vernomen dat hijzelf links is.

 32. chris

  Logisch dat men van Rossem niet meer als Amerikadeskundige of historicus ziet, als hij te vaak zijn gezicht laat zien in spelletjes. Vroeger vond ik De Slimste mens een leuk programma. Nu met steeds de presentator, een soort schreeuwer en van Rossem, de oubolligheid spat er van af. Vooraf ingestudeerde grappen.
  De Belgische TV zend dit programma al langer uit, jammer genoeg niet te zien. Af en toe flarden. Daar het is leuker en minder hoogdravend.

 33. Jaap

  Als ik iemand graag zie bij Pauw of eender welk praatprogramma is het wel Van Rossem. Altijd kennis van zaken en bovendien met humor gebracht.

 34. Bassie

  Volgens mij is de kijker dat helemaal niet, van Rossum zegt gewoon hoe het zit en vooral wat hij denkt en dat is verboden volgens sommigen.

 35. Kijker

  Kijk, het is heel simpel!

 36. Paut Pielusma

  Brombeer Maarten is de negativiteit zelve; zelfs zijn blad Maarten! is er van vergeven, niets kan; alles wat fout gaat in Nederland en in rest van de wereld is de schuld van rechts en/of het koningshuis. Niet verwonderlijk dat mensen daarop afhaken.

 37. Ali C.

  Maarten eruit en Herman Brusselmans op die stoel in de slimste zou een perfecte “slimme” zet zijn.

 38. Henk

  De meeste kijkers zijn hem inderdaad zat, gelukkig zijn er nog mensen in Hilversum die weten wat er leeft.

 39. Curryworst

  De gemiddelde leeftijd van de NPO2 (De Slimste Mens en Nieuwsuur)- kijker is 60-65 jaar.
  Dus die voelt wel affiniteit met Van Rossem.
  Glaasje advocaat voor moeder de vrouw en een citroenjenevertje voor de heer des huizes.

 40. Adriaan

  Van Rossum is niet meer of minder dan een linkse activistische atheïst waar alle objectiviteit uit verdwenen is en niets te zoeken heeft bij de katholieke radio omroep/Nederlandse christelijke radio vereniging.

 41. Daan

  Paut Pielusma,

  Als jouw redenatie op zou gaan, was er niemand meer die deze site bezoekt.
  Moet je eens lezen hoe hier de boel wordt afgekraakt. Blijkbaar heeft dat genoeg aantrekkingskracht. En wat Maarten betreft, hij kan het niet helpen dat de wereld zo rot in elkaar steekt. Hij kan er niet op worden aangesproken dat hij het benoemt.

 42. Momo

  Daan Banaan.

 43. Ano Nymous

  Waren er maar meer op TV als Maarten van Rossem.
  Dat hij dingen benoemd als religieuze waanzin is alleen maar goed.

 44. Rianne

  Ben n fan van Maarten…heeft tenminste nog iets zinnigs te zeggen. Zoals ook in : Hier zijn de Van Rossums. Een programma met humor waar je nog wat van opsteekt ook. Heerlijke tv!

 45. Arie

  van Rossem 72, Witteman, 70, P.Philips 70, die nare mevr. Groeteman 80 jr.
  Rot toch eens op met die ouwe knarren. Geef jongeren kans en werk!

  Van Rossem, Amerika kenner ?
  Laat me niet lachen, daar is hij voor het laatst geweest in 1963.

 46. Arie

  aanvullend, het lachertje van de week: Erica Terpstra 71 !

 47. age

  Wie is Joost Oranje ?

 48. Jaan

  Hij wast zich alle dagen en ruikt fris nog bovendien.

 49. lik

  @Shrink

  Het klopt vrijwel, hij wilde wedden met Kees Driehuis dat tussen nu en een jaar geen Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Driehuis gaf hem schoorvoetend gelijk, maar het nut van het beschouwen van de herhaling van de herhaling van de herhaling van het instorten van de torens was daarmee weg.

 50. Stephan

  Maarten van Rossem PvdA man in hart en nieren..en meteen ook de reden dat ie door de NPO word opgetrommeld.Hij speelt het oude liedje af van de NPO..eeuwig blijven janken op alles wat rechts is,heeft niks te maken met zijn zogenaamde kennis..alles bij de NPO riekt naar uitnodiging van personen die ervoor gaan zitten om rechts belachelijk te maken.Kijk naar de Belgische variant (originele tevens) zetten ze komieken neer..Puur grapjassen geen politieke voorkeuren en dergelijke,zelfs dat kan de NPO niet kopiëren.

 51. L o e p zuivel

  Al die kankeraars op links weten niet wat rechts inhoudt. Ze blaten slechts, lopen achter populisten aan en hebben een veel te hoge eigendunk.

 52. Flip de Beer

  Gewoon bij M aanachuiven!

 53. Coeus

  Het euvel zal ook zijn dat Van Rossem nooit meepraat met de dominante verhaallijnen, waar programmamakers en journalisten zich aan conformeren, uit angst om uit de gratie te rake . Als een narratief eenmaal is ingezet, zoals ‘Poetin is een slechterik’ of ‘Trump is een slechterik’ dan gaat de hele goegemeente daar kritiekloos in mee, zonder er kritiek op te uiten. Alles om maar bij de groep te blijven horen. Van Rossem doet dat niet en tegengeluid wordt, helaas en zorgwekkend, steeds minder getolereerd.

 54. Ed

  Heer van Rossem geeft antwoord op de aan hem gestelde vragen. Als zijn mening wordt gevraagd, geeft hij deze ook.
  Deze man, met zijn sobere algeheelheid, bezit in zijn kop meer kennis en wetenschap, dan alle medewerkers van nieuwsuur bij elkaar.
  Zijn politieke voorkeur doet mij niet van gedachten en van mening verspringen.

  Deze geleerde zou een goed filosoof kunnen zijn…

  Mijn waardering is zeer groot voor hem.

 55. Lies

  Max Westerman. Beste Amerika deskundige.

 56. chris

  Wat mij bij van Rossem opvalt is het volgend: Hij beweert dat hij nauwelijks TV kijkt, maar hij kraakt ieder programma af. Dat hij links is is geen enkel probleem, wat dat betreft ben ik het wel met hem eens.

 57. toxilogic

  Och by Nieuwsuur zijn ze ten eerste zeer pro Oranje (bastaarden), en vooral Randstad mn Amsterdanm georienteerd, als daardan op afgeeft zoals van Rossem kan je verwachten dat je niet langer welkom bent bij die inteelt kliek.

 58. Miranda

  Schandalig. Maarten heeft veel kennis in huis en het is alleen een gemis voor Pauw en Nieuwsuur wanneer ze hem niet uitnodigen, niet dat ze verplicht zijn overigens.

  Ik ben iig als kijker maarten nog lang niet zat en mij viel het al op dat die niet meer regelmatig aan tafel kwam. Zonde..

 59. Konnieslape

  Waarschijnlijk is Joost hem zat omdat Van Rossem hem volkomen overvleugelt. Zijn bewering dat men hem spuugzat zou zijn is misschien zijn wensdroom maar niet de realiteit.

 60. Diddly Squad

  Calvanistisch nederland bestaat dat nog, Gelovigen en rechtsen moeten allemaal maar naar Amerika. Daar is het goed vertoeven voor al die rotzakken. Kinderneukende bijbel fuckers en Nazi aanhangers

 61. Japio

  Maarten van Rossem kan ik niet vaak genoeg zien. Ik geniet van De Slimste Mens en vooral ook van De Van Rossems, wat voor mij het beste kunst/cultuurprogramma van de laatste jaren is. Wat ik niet begrijp is dat NPO programma’s als Nieuwsuur hem gaan negeren. Hij is eerlijk in zijn mening; ook als de hele wereld het oneens met hem zou zijn. Ik denk daarom dat Oranje hem niet meer wil hebben omdat de kijkers hem niet serieus nemen. En dat de NPO aan leeftijdsdiscriminatie doet, is al jaren bekend.

 62. John van Trijffel

  De opmerking kijkers zijn hem strontzat vind ik zwaar overtrokken.
  Natuurlijk hij geeft zijn mening en die wordt door de kijer of presentator gevraagd.
  Als je dit als kijker niet wil zien , er zit een knop op je afstandsbediening, ga naar iets anders kijken.

 63. Yvonne

  Maarten van Rossum vind ik veel te oud, hij wast zoch volgens mij niet goed, hij zier er viezig uit en begint te vervelen met zijn vreemde gedrag dat als grappig moet doorgaan. Tijd is daar om op te rotten.

 64. BRAAK

  Men is niet alleen Maarten zat, maar ook de rest van die familie!

 65. Flip de Beer

  Leuke tafelheer voor M!!

 66. Zee

  Er moet een kanaal komen voor de Van Rossems 24/7 ..
  De man is briljant, evenals Vincent en Sis.
  Ik word werkelijk blij als ik hen zie.

  Overigens de leukste opmerking hier is van Loep Zuivel , die “de kankeraars op links” verwijt achter populisten aan te huppelen.
  Veel ironischer kan niet dacht ik zo..

 67. Robbie

  Ik vind het hem wel grappig. En hij heeft geen doorsnee mening. Dat mag ik wel. En die manier waarop hij vertelt, vind ik wel leuk. Dat wil niet zeggen dat ik het altijd met hem eens ben. Maar als iemand iets niet mag zeggen wat een ander niet zint dat komen we in een raar land terecht.

 68. Grace321

  Precies zo is het. Lekkere brompot moet blijven. 😁

 69. B klein

  Dag MIJNHEER Maarten van Rossem.
  Hele grote complimenten dat u door deze kansloze onbenul er uit gegooid bent. Dat is het grootste compliment wat je kan krijgen. Het is net als met wiskunde -/- x -/- =+!
  Deze man die bij een echt bedrijf hooguit hoofd bezemkast zou worden weet niet dat hij gevoed wordt door onkunde. Op het moment dat zo iemand kwaliteit ziet kan hij het niet eens herkennen. Laat staan erkennen. Lekker zo door gaan mijnh. Van Rossem!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.