Maarten van Rossem: ‘Nieuwsuur wil mij niet meer’

Maarten van Rossem heeft via de krant moeten vernemen dat Nieuwsuur hem niet meer aan tafel wilde hebben als deskundige. Dat vertelde hij maandag in Jinek. Van Rossem is tegenwoordig dé ster van De Slimste Mens, maar was voorheen vooral te zien als Amerika-deskundige in actuele programma’s. “Het is interessant dat mensen klaarblijkelijk heel anders reageren op De Slimste Mens dan op een klassieke talkshow, waar ik vroeger jarenlang met enige regelmaat in verscheen.”

Er mag kennelijk niet geschakeld worden tussen amusement en informatie, aldus Van Rossem. “Kennelijk vinden ze dat je niet in zo’n lichtzinnig programma als De Slimste Mens kunt zitten.”

Nieuwsuur leverde dat bewijs. “Sterker nog: ik las dat gewoon in de krant. Die meneer van dat programma Nieuwsuur, dat programma dat na tienen komt, hoe heet die nou… Joost Oranje of zo, die zei: ‘Ik geloof best dat die Van Rossem nog even deskundig is als hij altijd was, maar we kunnen geen deskundige in de studio hebben die jurylid is bij De Slimste Mens, daar kunnen we niet aan beginnen.’

Of ik het een gemis vind? Het lijkt me vooral een gemis is voor Nieuwsuur.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen