Maarten van Rossem: ‘Nieuwsuur wil mij niet meer’

Geplaatst op Tue 25 Jul 2017 om 12:34

Maarten van Rossem heeft via de krant moeten vernemen dat Nieuwsuur hem niet meer aan tafel wilde hebben als deskundige. Dat vertelde hij maandag in Jinek. Van Rossem is tegenwoordig dé ster van De Slimste Mens, maar was voorheen vooral te zien als Amerika-deskundige in actuele programma’s. “Het is interessant dat mensen klaarblijkelijk heel anders reageren op De Slimste Mens dan op een klassieke talkshow, waar ik vroeger jarenlang met enige regelmaat in verscheen.”

Er mag kennelijk niet geschakeld worden tussen amusement en informatie, aldus Van Rossem. “Kennelijk vinden ze dat je niet in zo’n lichtzinnig programma als De Slimste Mens kunt zitten.”

Nieuwsuur leverde dat bewijs. “Sterker nog: ik las dat gewoon in de krant. Die meneer van dat programma Nieuwsuur, dat programma dat na tienen komt, hoe heet die nou… Joost Oranje of zo, die zei: ‘Ik geloof best dat die Van Rossem nog even deskundig is als hij altijd was, maar we kunnen geen deskundige in de studio hebben die jurylid is bij De Slimste Mens, daar kunnen we niet aan beginnen.’

Of ik het een gemis vind? Het lijkt me vooral een gemis is voor Nieuwsuur.”

Foto: KRO-NCRV
7 Reacties op “Maarten van Rossem: ‘Nieuwsuur wil mij niet meer’”


 1. Hopjesvla

  Helaas is deze man een parodie van zichzelf geworden en snap de redactie van Nieuwsuur daarom wel (hoe jammer ook)

 2. David

  Kan die van Rossem het nou schelen. Lekker een beetje flierefluiten op je 73e, heerlijk toch? Op die leeftijd zou ik helemaal overal schijt aan hebben…

 3. Betty

  Er is een tijd van komen en gaan.

 4. Jaap

  Hij is altijd alleen maar negatief over Amerika.

  En terecht!

 5. do

  Blijft een leuke vent, hij is altijd leuk.

 6. Hannes Minkema

  Nieuwsuur wil liever ‘deskundigen’ die hun meningen verkopen als zou het om feiten gaan. Dat is niet alleen wat de redactie van Nieuwsuur wil, maar ook wat hun kijkerspubliek wil. In de maling genomen worden met het laatste populaire ‘inzicht’. Van Rossem wijst hen daar al te pijnlijk op, als de nar die ondanks langdurige dienstverlening na een allerlaatste, al te pijnlijke grap door de koning wordt afgedankt.

 7. Bart

  Wat een onzin, als je in Amerika geweest bent en/of daar familie hebt dan verbaas je jezelf er al jaren over dat hij als Amerikadeskundige werd opgevoerd. Kennelijk is dat inzicht ook bij de redactie gegroeid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.