Jeroen Snel: ‘EO kan nu leven met homoseksualiteit’

De tijd dat homoseksualiteit een dingetje was voor de EO is nu wel echt voorbij. Dat heeft Blauw Bloed-ster Jeroen Snel gezegd in EenVandaag. Snel is homoseksueel en hij praktiseert dat ook nog eens. Niet al zijn collega’s vinden dat even tof. “Dat is hier je eigen keuze. Er is ruimte voor diverse opvattingen. Er zijn ongetwijfeld collega’s van me binnen dit gebouw die daar moeite mee hebben en dan respecteer ik dat ook. Zelf heb ik een acceptatie doorgemaakt dat ik weet dat ik zo ben.

Voor Snel is zijn homoseksualiteit helemaal geen issue meer. “Wat mij betreft kan ik er ook mee leven en een partner hebben.”

De homoseksualiteit van Snel heeft de EO een aantal leden gekost. “Dat is denk ik een handvol geweest. Ik wil het niet bagatelliseren, maar ik hoop ook een voorbeeld te zijn voor christenen in Nederland die ook homoseksueel zijn en er moeite mee hebben om dat voor zichzelf te aanvaarden, dus ik hoop dat we er het tienvoudige aan leden voor terug hebben gekregen.”

Al met al voelt Snel zich als homo helemaal prima bij de EO. “Het is geen omroep waar het een dingetje is. Al jaren niet meer.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen