Jeroen Snel: ‘EO kan nu leven met homoseksualiteit’

Geplaatst op Tue 14 Aug 2018 om 12:30

De tijd dat homoseksualiteit een dingetje was voor de EO is nu wel echt voorbij. Dat heeft Blauw Bloed-ster Jeroen Snel gezegd in EenVandaag. Snel is homoseksueel en hij praktiseert dat ook nog eens. Niet al zijn collega’s vinden dat even tof. “Dat is hier je eigen keuze. Er is ruimte voor diverse opvattingen. Er zijn ongetwijfeld collega’s van me binnen dit gebouw die daar moeite mee hebben en dan respecteer ik dat ook. Zelf heb ik een acceptatie doorgemaakt dat ik weet dat ik zo ben.

Voor Snel is zijn homoseksualiteit helemaal geen issue meer. “Wat mij betreft kan ik er ook mee leven en een partner hebben.”

De homoseksualiteit van Snel heeft de EO een aantal leden gekost. “Dat is denk ik een handvol geweest. Ik wil het niet bagatelliseren, maar ik hoop ook een voorbeeld te zijn voor christenen in Nederland die ook homoseksueel zijn en er moeite mee hebben om dat voor zichzelf te aanvaarden, dus ik hoop dat we er het tienvoudige aan leden voor terug hebben gekregen.”

Al met al voelt Snel zich als homo helemaal prima bij de EO. “Het is geen omroep waar het een dingetje is. Al jaren niet meer.

Foto: EO
20 Reacties op “Jeroen Snel: ‘EO kan nu leven met homoseksualiteit’”


 1. Remi

  De EO … het is een omroepje van vage ‘ouderlingen’ …
  … God mag weten wat zich allemaal afspeelt in ons rivierengebied ;)

 2. Zalmneusje

  Die man spreekt zich in het hele bericht compleet tegen. Eerst stelt ie dat er ongetwijfeld collega’s binnen de EO zijn die er moeite mee hebben en later zegt ie ineens weer dat het ‘geen dingetje meer is’. Wat is het nou?

 3. Stefan

  Wanneer komt Arjan lock uit de kast? iedereen binnen de EO denkt het.

 4. Winston Kanooknikswitch

  Nou, bestel bij Ikea maar heel wat kasten voor de EO, er lopen er genoeg rond.De oud-directeur Jan van den Bosch is als een paard maar alles wordt ontkent. God schiep iedereen en houdt van iedereen, dus wat nou een dingetje?

 5. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=gw_Y3AQrues

  Griezels.

 6. Mark

  In de Chrístelijke geméenschap is zowat iedereen gáy. Kijk maar naar de kerken en priesters, pastoors, paters enzo. Is een vríjbrief voor pedó’s.

 7. Mark

  In de Chris-te-lij-ke ge-meen-schap is zowat iedereen g á y. Kijk maar naar de ker-ken en pries-ters, pas-toors, pa-ters enzo. Is een vrij brief voor pédó’s.

 8. Bg

  Weg met al die omroepen met hun vunzige programmering en hun geld opslurpende managers.
  NPO als je wilt bezuinigen ga dan verder als staatsomroep 1 en 2.
  Aan een buitenlander is het niet uit te leggen wat voor een soepsooi het hier is.
  Het scheelt ook een heleboel irriterende logo’s in je beeldscherm.
  Maar ja Ik kijk toch al geen tv meer via het “kastje”.

 9. Ano Nymous

  Weg met die intolerante homofobe EO.
  Bezuinig in ieder geval opdit soort omroepen als er toch moet worden bezuinigd.

 10. Lies

  Ik dacht dat Snel getrouwd was met een vrouw?

 11. critikast

  Jeroentje doet iets wat christenen eigenlijk niet mogen: hij liegt. Er is geen sprake van dat bij de EO homoseksualiteit wordt geaccepteerd. Vooral vrouwen die bij sollicitatiegesprekken aangeven lesbisch te zijn worden met smoesjes kansloos weggestuurd. En diverse mannelijke collega’s hebben er bij de directie op aangedrongen Snel de laan uit te sturen. Hoezo acceptatie ?

 12. Henk

  Hij is op tv geweest met zijn vriend.
  Binnen de EO en Protestants Nederland wordt er verschillend over gedacht. Dat is toch zonneklaar.
  Hoe je er ook over denkt, doe je niet anders voor dan je bent en stort een anderen niet in het ongeluk door met iemand van het andere geslacht te trouwen omdat jouw omgeving dat wil. Daar doe je enorm veel mensen pijn mee.

 13. Bassie

  Natuurlijk kunnen ze dat niet, bang voor de publieke opinie, maar ze kotsen je daar uit hoor Jeroen.

 14. Baron von Habenichts

  Het moet G-V-D niet gekker worden bij die relie=omroep. Die H=u=f=ter heeft alles altijd ontkend. Wat een K-U-T-omroep is de EO toch. Sjeeezus Krisritus nog aan toe. G-odverdo-mme nog aan toe.

 15. Baron von Habenichts

  WEG met de evangelische omroep. Weg met het evangelie.

 16. Ano Nymous

  Baron.
  Mee eens. Weg met het evangelie.
  De mens zal volledig in vrijheid leven zonder restricties die een boek oplegd.Geloof in een fictief figuur is volkomen achterlijk.

 17. Ano Nymous

  Kijk hier het bewijs dat de grootste smeerlappen zitten bij onze gelovigen…
  https://www.nu.nl/buitenland/5414573/groot-misbruikschandaal-in-katholieke-kerk-pennsylvania-vs.html

  En het dan nog probeten te doofpotten ook.
  Religie. Het grootste gif voor een samenleving.
  Weg ermee. Weg met die onzin.

 18. Mediaprak

  @ Critikast. Speciaal voor ‘samenwoners’ en andere medewerkers met een ‘vlekje’ (lees: LBHG’ers) hebben de EO én Bertje van Leeuwen, vd Bosch & Dik productie bedrijf Skyhigh opgericht. Iedereen welke niet de juiste bloedgroep heeft (lees: familie of vriendje is) wordt moeiteloos van een tijdelijk EO/omroep contractjes overgeplaatst naar het CAO-loze Skyhigh. Hofleverancier van vele Knevel producties. Skyhigh is niet alleen ‘bedacht’ om de EO ‘zuiver’ te houden, maar ook een vehikel om de EO ‘goedkoop’ aan tv producties te helpen en eerder genoemde Bertje een exorbitant salaris te geven.

 19. Henk

  Zoals een dominee ooit zei: God heeft rare kostgangers.

 20. BRAAK

  Oh Heer, daar heb je die mislukte vieroog en politiek commentator weer, wat een J L.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.