‘Netflix moet vrezen voor Disney, Videoland niet zo’

Geplaatst op Mon 13 Aug 2018 om 12:00

Vooral Netflix moet zich zorgen maken om de komst van de nieuwe videodienst van mediagigant Disney. RTL’s Videoland heeft minder te vrezen. Dat blijkt uit een analyse van Eric de Munck, showkenner van RTL Boulevard. De Munck denkt dat Netflix het nog knap lastig gaat krijgen als Disney een vergelijkbare dienst gaat realiseren. Zijn werkgever RTL hoeft zich volgens hem minder druk te maken. “Videoland is onze eigen Nederlandse tak en die hoeft zich minder zorgen te maken.”

Videoland heeft volgens hem een onderscheidender aanbod. “Die hebben natuurlijk al een wat beperkter aanbod dan Netflix heeft. Die hebben bijvoorbeeld Nieuwe Buren, Kees & Co en Westenwind. Die hebben de hele RTL-geschiedenis, een hele kluis.”

Bovendien leunt ook Videoland niet achterover, weet De Munck. “RTL gaat steeds meer investeren in Videoland om series als Nieuwe Buren te maken.”

Maar Videoland richt zich ook op traditionele programma’s, benadrukt hij. “Katja Schuurman is bijvoorbeeld aangetrokken door RTL om niet alleen voor de tv-zenders dingen te maken, maar ook voor Videoland. En John van den Heuvel ook. Ze gaan daar meer dingen voor maken.

Afgelopen zomer zond Videoland exclusief het programma Temptation Island VIPS uit. Zondag werd in Amsterdam een evenement georganiseerd ter ere van de finale van dat programma, maar daar kwam geen hond op af.

Foto: RTL
41 Reacties op “‘Netflix moet vrezen voor Disney, Videoland niet zo’”


 1. rafi

  johan derksen

  ik maak me zorgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. André

  Als ik die uitspraken lees, dan weet die De Munck amper wat het aanbod is bij Videoland. En als kids kunnen kiezen uit de nieuwste Disney serie of een RTL drama, dan kiezen de jeugd massaal voor Disney. Foute analyse, jammer.

 3. Daan

  4 maanden geen “videoland origineel” meer geplaatst op platvorm.
  Heb nu voor jaar abonnement betaald, alles jaar voorbij ga videoland opzeggen!

  Alleen maar oude series en films van aantal jaren gelden op tv is uitgezonden!

 4. yoshi

  hahaha ja indd! hoe sterk de series ook waren.. kids en familie kiezen dan eerder voor Disney dan een serie uit de jaren 90

 5. Shaniquilia vd Put

  Ik ken niemand in mijn omgeving die een abo heeft op Videoland, de meesten hebben er nog nooit van gehoord. In de USA heb je een paar mega-mediaconglomeraten met ieder hun eigen streamingvideoservices. http://www.visualcapitalist.com/changing-landscape-big-media/ Videoland heeft geen enkele kans om iets anders te zijn dan een kleine nichespeler(t) Zelfs het grote, machtige NPO uit Nederland gaat t op termijn niet redden tegen de streamende Yanks.

 6. Job

  Hahaha deze man kletst uit z’n nek….. Netflix is een miljarden business…. Omzet van videoland is enkele tonnen, hooguit een paar miljoen vermoedelijk…..

 7. Shaniquilia vd Put

  HBO, Netflix, HULU en Disney zijn of worden onze mediaproviders, tezamen met Google, Apple, Amazon en Microsoft natuurlijk. Maar das logies.

 8. Deadly Viper

  Dan deel ik mijn Netflix account met iemand die zijn Disney account met mij deelt. Simpel dan heb ik ze beiden.

 9. Raaf

  Videoland is een lachertje

  Katja Schuurman aangetrokken om de concurrentie met Netflix en Disney aan te gaan ????
  My oh my hoeveel verdienen die oliedomme RTL lui eigenlijk ?

 10. David

  Kijk dat aanbod eens: https://www.videoland.com/nl/ons-aanbod/

  Daar durven ze 9 euro per maand voor te vragen…..

 11. Raaf

  Hahahahahaha

  9 euro per maand

  Wanneer je met vier anderen samendoet kost Netflix nog geen 3 euro’tjes per maand.
  Doe je dat later hetzelfde met Disney en dezelfde 4 dan heb je zo’n beetje alles voor een euro of 7.

  En dan vraagt Videoland 9 euro voor series uit de oertijd en wat talentloos gesnotter van BN’rs.
  Stelletje clowns !

 12. Jaap Klapheer

  Videoland, aanbod een lachertje, technisch een ramp. Geen mogelijkheid om te zien of iets ondertiteld word of niet (ruim een miljoen Nederlanders is doof of slechthorend), na twee weken iets niet kijken gewoon niet meer onthouden hebben waar je was gebleven. (Bij Netflix kun je gewoon jaren iets niet kijken en nog weet het gewoon waar je de laatste keer gebleven was.)

  RTL is bagger, videoland nog erger. En Disney heeft nog niet eens bekend gemaakt of ze wel wereldwijd gaan of alleen in de VS…. En dan nog is het de bedoeling om puur en alleen de disney content erop te zetten. Dus hooguit een service voor erbij, zeker niet de enige.

 13. ano@niem.nl

  Netflix is al wereldmartkleider. Amazon, HBO en Disney gaan het onderspit delven.

 14. Marcel

  Eric de Munck of hoe hij ook mag heten slaat de plank giga mis. Weer zo buiten de samenleving en realiteit nobody. Disney is gewoon puin , bagger van de bovenste plank. Mensen zijn die fase van teringzooi gepasseerd. Waarom is Netflix met zijn eeuwige simpele series zo populair. Geen reclame gezeik, als je een doorsnee serie maakt zonder die reclame troep dan scoor je al. Mensen zijn compleet afgestompt van reclame’s en ze willen het maar niet zien omdat daar hun vette boterham van afhangt.
  Disney is uit de tijd, misschien dat het nog aanslaat bij die oubollige Duitsers, Eric de Munck.

 15. Shaniquilia vd Put

  Netflix en ook andere streamingplatforms zijn natuurlijk wel afhankelijk van content. Op dat gebied zijn HBO en Disney beter gesitueerd, die hebben genoeg eigen content. Als Disney straks geen contract meer sluit met Netflix om zo de eigen dienst te promoten dan heeft Netflix een groot probleem. Vandaar dat Netflix nu ook miljarden uitgeeft om eigen content te produceren.

 16. Otto Groeneveld

  Hahahhahha ik moet 90 euro toe krijgen om die bagger te zien. Compleet gestoord.

 17. Deadly Viper

  @Jaap

  Je weet dat Disney 21st century Fox heeft overgenomen?

  Die gaan sowieso een grote speler worden. Netflix moet sowieso meer in eigen content investeren.

 18. Raaf

  Beste Anoniem. nl

  HBO had de grootste kunnen worden, begonnen met prachtige series maar besloten uiteindelijk de hyper politiek correcte toer op te gaan en produceerden diverse bagger producties.
  Dat gaf Netflix de mogelijkheid ze in te halen en ver, ver, ver achter te laten.

  De enige vijand van Netflix is Netflix

  Het aantrekken van Susance ‘Benghazi’ Rice en de Obama’s heeft veel kwaad bloed gezet.
  Die twee politieke moves zorgde dat de winst veel lager uitviel dan ze verwachtte.

  Ik hoop dat ze deze trend weten te keren want een onderneming die de helft van haar klantenkring afstoot vanwege identity Politics en de Policor terreur is geen lang leven beschoren.
  (althans niet als de grootste)

  Ik blijf het dan ook een onbegrijpelijke actie vinden.

 19. Dirk

  Disney gaat heus niet vier gebruikers op een abonnement toelaten , en binnen niet al te lange tijd is dat bij Netflix ook over of het word fors duurder .

 20. Deadly Viper

  Wat voor nut heeft zo’n dienst als je niet kan delen zeker in een gezin.

 21. Vrede

  Ik heb Videoland maar opzeggen ligt op de loer. Steeds meer onzin rond Dave Roelvink en Temptation spinoffs waarmee ze denken kijkers te pleasen. Content zonder kwaliteit is een middelvinger naar je betalende klanten.

 22. ArnieAlberts

  Lol, Kees & Co de “hele RTL Geschiedenis” noemen. Die vent weet niet waar hij over praat, er ligt nog duizenden uren amusementstelevisie op oude betacambanden weg te rotten maar zij denken dat ze lekker bezig zijn met series die al lang en breed op DVD zijn verschenen.

 23. Erik

  Videoland 6 weken geprobeerd. Probleem is het ontbreken van nieuwe kwalitatieve content en goede series. Die komen al een paar maanden niet. Je zit alleen te kijken naar oude RTL/SBS series van vroeger van een bedenkelijk laag niveau. Videoland opgezegd.

 24. Bart

  @ArnieAlberts Helemaal mee eens

  Ik dacht toen Erik begon eindelijk hebben ze weer een mediadeskundige maar je kan aan alles merken dat s’middags van alles over het onderwerp waar hij het over moeten hebben en dat dan allemaal uit zijn hoofd gaat proberen te leren. Gevolg is dat als hij in de uitzending zoveel wil zeggen dat hij maar gewoon een aantal dingen roept en een onsamenhangend verhaal ophangt. Zijn eigen niet relevante mening er de hele tijd doorheen zegt en nagenoeg nooit een vraag kan beantwoorden.

 25. Peter

  Videoland was niks, is niks en gaat nooit wat worden.

 26. Izzy4Real?

  Is het probleem niet dat Netflix zijn Disney content kwijtraakt en geen nieuwe meer zal mogen aankopen? En gezien Videoland dit aanbod niet heeft het hun niet zal raken? Lijkt mij het enige argument dat standhoudt. Verder is het Wc-eend retoriek.

 27. Peter

  Gaat falen in Nederland. Mensen gaan niet bij tien van die platformen abbo’s afsluiten.
  Je bankrekening lekt aan alle kanten leeg.

 28. Peter

  De Marvel series op Netflix zijn ook Netflix Originals. Ben benieuwd wat daarmee gaat gebeuren dan aangezien Marvel van Disney is.

 29. Mediaprak

  Videoland moet vrezen voor initiatieven van JdM en NPO. Is in vergelijking tot Netflix en Disney/Fox een wel heel kleine speler.

 30. Peter

  On Demand is een hype

 31. Robert

  Denk dat die Eric wel gelijk heeft, kijkt geen hond naar Videoland dus hoeven ze ook niet zo bang te zijn, goed gedaan Eric.

 32. Deadly Viper

  Videoland is gewoon de lokale Netflix die zich kan onderscheiden met Nederlandse content. Er zal wel een markt voor zijn. Maar ik hoef die Nederlandse zooi niet.

 33. andre

  Videoland is een gedrocht. De videokwaliteit is slecht. Ondertiteling is ingebrand of ontbreekt. Er is gewoon niet genoeg geïnvesteerd.

 34. Henk K.

  Tegelijkertijd heeft Videoland ook nog iets anders dat Netflix niet heeft: Disney content. Videoland krijgt het namelijk wél voor elkaar om Once Upon a Time en Agents of S.H.I.E.L.D. online te krijgen. Waarom? Omdat het een lokale speler is.

 35. Willy wonka

  Wat Disney brengt op de kabel is alleen maar van die flauwe nagesynchroniseerde bagger. En die Marvel meuk is zo nep, denk niet dat Netflix daar zorgen over moet maken.

 36. Henk K.

  @Willie wonka 18:25, die Marvel “meuk” is anders wel goed voor miljarden dollars en meerdere plaatsen in de top 20 best verkochte films allertijden. Disney domineerd de top 40 met 20 films…

 37. Sven L.

  Disney heeft al een gratis kanaal.. dan hoef je toch niet nog een abbo te nemen?
  Gaat jammerlijk mislukken.

 38. Dc

  Als ze nou eens een nieuwe serie maken van Kees & Co inplaatsvan de oude afleveringen erop zetten als Ik dat wil zien zoek ik het wel op YouTube. Wanneer begrijpt RTL dat de mensen klaar zijn met oude meuk en herhalingen.

 39. Henk

  Videoland is gewoon veel te duur voor wat het biedt.

 40. Deadly Viper

  @Sven bij Disney moet je niet alleen aan de tekenfilms denken.

  Disney is eigenaar van zender ABC en sinds kort 21st century Fox

  “Videoland krijgt het namelijk wél voor elkaar om Once Upon a Time en Agents of S.H.I.E.L.D. online te krijgen. Waarom? Omdat het een lokale speler is.”

  Zit dat nu bij Videoland?

  Ik zag die series maandenlang bij Ziggo Movies&Series XL.

 41. Sander

  Je hoeft er natuurlijk niet voor gestudeerd te hebben om te weten dat Disney werkelijk een enorme concurent voor Netflix gaat worden. Alle Star Wars films en toekomstige series, alle films van Marvel, Pixar, 20th Century Fox zullen allemaal niet meer bij Netflix te zien zijn. Tel daarbij op het enorme tekenfilmarchief (en gewone films) waar Disney uit kan putten waardoor veel mensen met kleine kinderen voor Disney zullen gaan kiezen, en ook de lager aangekondigde prijs… Nee Netflix gaat als de plannen van Disney werkelijkheid worden het echt heel heel moeilijk krijgen. Netflix is namelijk gebaat bij massale deelname om kostendekkend te werken (wat nu al amper lukt) en als een vijfde van de abonnees overloopt dan gaat dit onheroepelijk ten koste van de budgetten die men nu voor eigen content beschikbaar stelt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.