Hans Klok vindt Ilse DeLange raar: ‘Jezus, zo boers!’

Geplaatst op Thu 09 Aug 2018 om 10:00

Illusionist Hans Klok vindt The Voice-coach Ilse DeLange maar een raar mens. Zo vindt hij het een beetje gemaakt dat ze zo blijft vasthouden aan haar accent. Dat laat hij weten in het AD. Als Klok wordt gevraagd wie van hem met pek en veren het land uit mag, dan moet hij direct denken aan de zangeres die Nederland heeft vertegenwoordigd op het Songfestival. “Er zijn wel mensen aan wie ik een hekel heb, maar die ken ik eigenlijk niet. Zo heb ik niks met Ilse de Lange, die vind ik zo raar.”

Klok heeft helemaal niets met DeLange. “Misschien is ze heel aardig hoor, maar ik denk dan jezus, je draait al zo lang mee en dan praat je nog steeds met zo’n boers accent.”

Hij vervolgt: “Maar nogmaals, misschien is het wel een hartstikke leuk mens. Zo zullen er vast ook veel mensen een hekel aan mij hebben, die mij niet eens kennen.”

Op welke BN’er is hij wél gek? “Joop van den Ende, omdat hij Amsterdam zo’n fantastisch theater gegeven heeft: DeLaMar. Een mooi geschenk aan de stad.”

Dat daar gezeik over is, dat het een belastingtruc is, onzin. Zie het als het schitterende cadeau dat het is.”

Het AD-interview met Hans Klok kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
48 Reacties op “Hans Klok vindt Ilse DeLange raar: ‘Jezus, zo boers!’”


 1. Michel

  “Boers accent” whahaha Typische arrogante westerling die elke afwijking (behalve de Gooise r uiteraard) maar raar vindt. Had een iets meer werelds karakter achter hem gezocht, maar helaas. Afijn, het is hem goed recht dat te vinden

 2. Bep

  Liever in de wereld van Ilse de Lange dan in de wereld van Joop van de Ende!!!Het verschil Hans? Puur,echt,eerlijk,down to earth.Al die “vrienden” van Joop zijn foetsie als hij minder macht zou hebben.

 3. Curryworst

  Ja natuurlijk roemt hij Joop van de Ende.
  Die heeft miljoenen gepompt in zjin shows in Vegas.
  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hans-Klok-Bedankt-Joop-34987

 4. Deadly Viper

  @Michel dat accent is gewoon niet om aan te horen spreek gewoon ABN op TV niet iedereen zit er op te wachten.

 5. Lodewijk zelf homo

  Hahaha dat moet pisnicht goochelaar zeggen. Net als al die andere goochelaars, gewoon een goochelaar meer zal je niet zijn. Als je vroeger niets kon ging je op de kermis staan met die onzin en dat is het nog gewoon pure onzin. Wat is je beroep ik ben goochelaar hahahahah

 6. Martijn

  Uh… beetje jammer om minderwaardig te doen over een accent, terwijl Hans zelf nou ook niet echt goed Nederlands praat heeft. Laat hem maar snel naar Vegas gaan.

  Maar goed, volgens mij hebben we hier afgelopen weekend een heel mooi event voor gehad, waarin we anderen in zn waarde moeten laten.

  Jammer dat Hans dat dan weer niet snapt.

 7. robb

  Ilse de Lange wil bewust haar dialect behouden dat is haar roots Hans ,platteland country maar dat snapt die omhooggevallen snop niet.

  Joop van den Ende en Ilse de Lange hebben alle twee Nederland op de kaart gezet en aan iedereen kleeft wel een smetje,ook Hans zelf natuurlijk.

 8. Claire

  Hans Klok begint meer en meer te lijken op Blanche Devereaux, een van de golden girls.

  Ilse de Lange is een zeer goede zangeres en zingt perfect in het Engels. Verder denk ik wat maakt dat accent uit? Hans Klok spreekt ook geen abn, hij laat met deze flauwe uitspraak goed zien dat hij een eenvoudige boerenlul is en blijft.
  Hans Klok is het type ‘van boven bont van onderen stront’en dat tover je niet weg Hans.

 9. Claire

  Hans Klok begint meer en meer te lijken op Blanche Devereaux, een van de golden girls.

  Ilse de Lange is een zeer goede zangeres en zingt perfect in het Engels. Verder denk ik wat maakt dat accent uit? Hans Klok spreekt ook geen abn, hij laat met deze flauwe uitspraak goed zien dat hij een eenvoudige boerenl*l is en blijft.
  Hans Klok is het type ‘van boven bont van onderen str*ont’en dat tover je niet weg Hans.

 10. robb

  Wat zijn het ook voor vragen geef daar geen antwoord op.

 11. Kamikaze

  @Deadly Viper

  De term ABN wordt al jaren niet meer gebruikt door linguïsten, omdat de arrogantie er vanaf druipt en omdat de term een scheef beeld geeft van de werkelijkheid. Bovendien is dit natuurlijk vooral dom en onkundig geklets van zowel Hans Klok als Deadly Viper. Weet je hoe moeilijk het is om je accent kwijt te raken (lees: je een Randstad-accent aan te meten)? Bovendien, waarom zou iemand in godsnaam zijn accent moeten aanpassen aan het westen des lands? Gaat Klok de komende 10 jaar in Vegas ook accentloos Amerikaans-Engels spreken? Nee? Wat raar van Hans Klok!

 12. Otto Groeneveld

  Nee in dat alcohol en wietparadijs Noord Holland lullen ze lekker Nederlans. En een taal spreek je je en niet je praat een taal. Maar dit terzijde. Het is en blijft een simpele goochelaar. Triest persoon deze Noord Hollandse stumper.

 13. F.Edens

  huppeta naar Amerika en die zien we nooit meer terug. Wat een opluchting.

 14. Wollter

  Natuurlijk heeft v.d Ende de belasting getild, als Hans dat ontkent is dat wel erg naïef.

 15. Erik

  Di bedoelt Johan Derksen nou met de grachtengordel kliek en dat we daar ver vanuit de buurt moeten blijven? Het is al augustus en ik wacht met smart weer op de zwarte pieten discussie zucht…

 16. Whitedog

  Ik vind dat accent juist wel grappig.

  Daarnaast blijf je een accent gewoon altijd een beetje horen, Guus Meeuwis heeft toch ook nog steeds een zachte G en Piet Paulusma spreekt ook nog steeds met een Gronings accent.

  Dat onderscheid is juist leuk.

  Je haren bij elke TV opname laten wapperen bij een ventilator a-la Beyoncé, dat is pas vreemd.

 17. SOLANGE

  Klok heeft wel gelijk het blijft een boerentrien

 18. Fredje

  En ook al is het een boerentrien. Wat boeit dat nou als je zo praat. Hij is in Nederland vast ook niet verder gekomen dan Amsterdam.

 19. Dikke Jopie

  Ha, die Hans. Zelf heeft hij ook een accent.

 20. anonymous

  Hans heeft wel gelijk

 21. Joly

  Joop van den Ende is super? Tuurlijk …Never bite the hand that feeds you!

 22. ycheweiz

  En dat loopt voorop bij de gaypride, mond vol over jezelf zijn. Nu is iemand zichzelf, past haar accent niet aan, mooi man, en is het een boerinnetje volgens deze neppe kontenl+kker, die even zijn vriendjes in het zonnetje wil zetten om zo weer een goed blaadje te komen.

 23. Erik

  @ycheweiz: punt! Helemaal gelijk.

 24. M@rk-Bred@.

  Kan deze goochelaar niet gewoon voorgoed naar Las Vegas vertrekken? In Amerika houden ze van dit soort gemaakte fake-types!
  Lang leve, Ilse!

 25. worteldoek

  Ik vind Ilse enig, zij is puur zichzelf en heeft een dijk van een stem.Ik vind hans ook,op zijn terrein, heel goed, hij moet zich niet laten overhalen om negatief te doen over collega’s, dat heeft hij helemaal niet nodig, jammer hans, foutje, want je bent helemaal niet zo. Ik wens beide artiesten heel veel succes toe!

 26. StefanV

  Mensen in de Randstad en omstreken hebben niet in de gaten dat ze zelf ook een enorm accent hebben. Ze denken dat hun spraakgebrek de norm is. Verschijnselen als de bekakte Engelse R of het uitspreken van de ij-klank als “ai”, zijn echt niet normaal. Om nog maar te zwijgen over de invloed van allochtonen, die vooral in de Randstad duidelijk hoorbaar is in de straattaal van jongeren.

  Het accent van Ilse de Lange verbleekt daarbij.

 27. ome H

  Ilse speelt Ilse, is altijd zo geweest. Zoals Glennis in de states de zielige moeder uithangt, zo speelt zij dat altijd eenvoudig gebleven meisje uit Almelo. Met haar accent overigens geen moeite hoor!

 28. VR4

  @StefanV. Die r is echt verschrikkelijk. Dat moet zo ongeveer de meest gehate Randstad-klank zijn die er bestaat. Klinkt nerrrgens naarrr, hoorrr.

 29. Momo

  Hij dan, met z’n plat “Purmerends” accent.

 30. Fox Mulder

  Das nie zooo leeeeuk heur!

 31. Paul de Wit

  Dat zegt een goochelaar.

 32. Hans

  Ilse is lekker zichzelf en probeert gelukkig niet geforceerd een of ander Randstedelijk accent aan te leren. Hoe verder een streek van Amsterdam verwijderd is, hoe neerbuigender veel Randstedelingen zowel over de inwoners als hun accent doen. De Randstad is de hemel, daarbuiten beginnen de verre, woeste, ongeciviliseerde en contreien waar men zich liever niet waagt – je moet zelfs soms wel 2 uur rijden, een wereldreis om zo te zeggen. En misschien hebben ze er zelfs niet eens electriciteit en riolering. Wat een schrikbeeld.

 33. Japie

  Als er één zichzelf gebleven is dan is het Ilse de Lange wel Hans!
  Een vent met lang geblondeerd haar is dat niet vreemd dan?

 34. Helllady Penelope

  Hé Klok, blijf je na al die jaren nog steeds vasthouden aan die belachelijke peroxidekop uit de jaren 80? Ik vind het maar een beetje gemaakt. Niet meer van deze tijd. Enfin, dat zul je snel merken in Vegas.

 35. K

  Siert je niet zulke uitspraken…Ilse verloochent haar afkomst niet …en jij Hans?

 36. Kevin

  En hij is zoooo gay.

 37. Dooie Hannie

  Hij niet alleen hoor. Het is geen geheim dat Matthijs graag via de achterdeur naar binnen komt.

 38. Luuk

  Alle vooroordelen over homo’s worden bevestigd in zijn houding tegen Ilse de Lange. En maar zielig doen dat je soort achtergesteld wordt.

 39. B-noniem

  Maar met al die bn’ers die met een Haags accent praten heeft Hans natuurlijk geen moeite. Typische arrogante randstedeling. Sommige mensen houden nou eenmaal het accent van de plek waar ze zijn opgegroeid, ook al zijn ze daar al jaren weg.

 40. Henk

  Dan ben je wel goedgelovig, de meeste mensen zijn zichzelf niet op tv. Spelen een typetje zodra de camera aangaat.

 41. Pek en Veer boer

  Snel naar de States natuur terrorist van de Oostvaardersplassen en prutser illusionist. Nooit meer terug komen!

 42. donia

  Zo is het ,weg met die vent!

 43. Peter

  Dankzij Joop is Hans Klok iets, dus ja.

 44. Tim

  Grachtengordel geneuzel, gewoon laten l*llen.

 45. Robert van Broekhoven

  Laat Ilse alsjeblieft zo blijven praten, dat maakt haar juist leuk, spontaan en uniek! En ja ik ben een fan van haar al die prachtige songs die ze zelf schrijft en componeert. Petje af!
  Klok mag wat mij betreft met pek en veren het land uit per direct.

 46. daan

  Wat een rara klootzak die Klok, wat een lul. Maar ach, wie maakt zich nu druk over die goochelaar met z’n jaren ’80 kapsel en die enge ogen. Hahaha….wat een lul.

 47. Rob

  Het is 2018 en Hans Klok loopt nog met een blond matje, wat in de jaren 80 zeer populair was onder bepaalde groepen mensen.

  Misschien kan dit blondje die pik van Joop uit zijn mond toveren, voordat hij een volgend interview geeft.

 48. Wilma

  HANS KLOK, ik had altijd een hoge pet van je op .Ik heb 2x je show gezien en wilde erg graag naar je nieuwe show. Maar na deze uitspraak over Ilse de Lange heb ik geen behoefte meer om je show te zien. Als je iemand niet respecteerd om een accent dan is dat alleen maar zielig.Ga lekker naar Amerika en kom nooit meer terug.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.