Jelle Brandt Corstius opnieuw aangeklaagd voor smaad

Geplaatst op Sat 11 Aug 2018 om 13:43

Het stuk dat Jelle Brandt Corstius schreef nadat het OM vorige maand besloot om de aanklachten die hij en Gijs van Dam tegen elkaar indienden te seponeren, is aanleiding voor Van Dam om de VPRO-ster opnieuw aan te klagen. Dat onthult zijn advocaat Peter Plasman vandaag in Trouw. Ondanks dat het OM niet genoeg reden zag om Van Dam te vervolgen voor orale verkrachting, bleef Corstius hem een verkrachter noemen én vergeleek hij hem met Harvey Weinstein en Bill Cosby.

Critici vonden dat al dom van Brandt Corstius, omdat hij daarmee aanleiding geeft tot een nieuwe aanklacht tot smaad en laster. En dat gaat nu inderdaad gebeuren, aldus Plasman.

Plasman is ‘not amused’ over deze column van de VPRO-presentator. “In zijn persverklaring van 19 juli 2018 doet Brandt Corstius er nog een schepje bovenop door Gijs van Dam in één adem te noemen met de beweerde serieverkrachters Weinstein en Cosby, door te beweren dat Van Dam leiding gaf aan vijftig mensen – niet waar – en door ook nog maar eens achterwege te laten dat ze ongeveer even oud waren toen deze eenmalige, onfortuinlijke ontmoeting zestien jaar geleden plaatsvond.”

Hij vervolgt in Trouw: “Dat is, als je het mij vraagt, één grote, valse getuigenis. Alweer. We hebben inmiddels een nieuwe aanklacht wegens smaad bij de officier van justitie ingediend.”

Brandt Corstius beweert dat hij Van Dam oraal moest bevredigen toen ze allebei jonge twintigers waren en voor Barend & Van Dorp werkten. “Brandt Corstius heeft tegenover de politie verklaard dat hij wel gedrogeerd móet zijn geweest omdat hij zich anders nooit zo comfortabel kon hebben gevoeld in een bizarre situatie waaraan hij zich niet kon onttrekken. Met andere woorden: hij heeft niks van die drogering gemerkt!

Van Dam heeft het seksueel contact met Brandt Corstius nooit ontkend, maar ontkent ten stelligste dat er sprake was van verkrachting. Inmiddels zijn er veel mensen die niets geloven van het verhaal van Brandt Corstius, maar toch blijft Van Dam last houden van deze ernstige beschuldiging.

Foto: VPRO
52 Reacties op “Jelle Brandt Corstius opnieuw aangeklaagd voor smaad”


 1. Raaf

  Erg onsmakelijk allemaal.
  Het is een vieze bende daar in TVLand.
  Helaas druipt deze onsmakelijkheid ook door de poriën van de meeste uitzendingen.
  Vandaar dat de NLse tv en Nlse radio (en 95% van de Nederlandse films) altijd zo leeg en smakeloos zijn.

  Er zou een grote bezem door de Augiasstal moeten !

 2. Curryworst

  Dag carrière van JBC.
  Als je hem ooit weer ziet rondschuifelen door Moskou in één of andere VPRO reeks dan zie je hem toch voor je met een l.l in zijn bakkes. Ouwe sabbelaar.

 3. Max

  Gijs van Dam is een oude enge nicht en een viespeuk.

 4. Zaterdag

  Gijs van Dam heeft zichzelf bekend gemaakt bij Pauw. Nu niet klagen.

  Eens een verkrachter altijd een verkrachter. Halve bestaan niet.

 5. Sjaak

  Brand Corstius is een flapdrol. In een dronken bui doen we allemaal wel eens dingen die nuchter niet bij je op zouden komen.
  Achteraf niet huilie huilie doen en zeker geen mensen via de media slopen of vergelijken met systematische verkrachters als dat op geen enkele manier aan de orde is.
  Deze zaak kent hierdoor alleen maar slachtoffers en dat valt JBC voor de volle 100% te verwijten.

 6. Jos

  Wie schiet Raaf even uit de lucht

 7. 076

  Ik geef Gijs van Dam groot gelijk. Ik zou hetzelfde gedaan hebben.

  Jelle Brandt Corstius is ziek.

 8. it's me

  Alleen maar verliezers in deze zaak

 9. Mark2

  Terecht! Wat een asociale man is die Jelle om na de uitspraak waar duidelijk wordt gezegd dat er niets te bewijzen valt, gewoon door te gaan! Mooi dat het wordt aangepakt!!

 10. poli

  Jammer dat Frits B. en Barbara B. vrijuit gaan. Wat de 3B’s hebben gedaan kan niet.

 11. Marcooo

  Raaf is eenzaam.
  Zelfs op zaterdag de mc pagina blijven vers klikken om te reageren. Met hele verhalen.
  Geen partner. Geen vrienden. Dan doe je dit.
  Eigenlijk moet je niet reageren maar ik vind het fijn om raaf te wijzen op het eenzame bestaan. En de diepe diepe treurnis dat dit forum de enige bron van enige aandacht is.
  Lieve raaf, ga naar buiten en spring voor een trein. Je denkt er toch al vaak aan. Doe het lieverd. Je gaat nooit gelukkig worden

 12. Kwamkwammer

  Die JBC heeft ook een kop als een tampeloeres.

 13. it's me

  @marcooo werkelijk…jij hebt echt geen hersencellen om dit te schrijven. Iemand bemoedigen tot zelfmoord is echt ziek, en als je denkt dat dit grappig is dan ben je nog dommer, hier maak je geen grapjes over.

 14. Frank

  Ik snap het nog steeds niet,wie heeft wie nou genaaid?

 15. Marcooo

  @itsme… ik bedoel het niet grappig. Ik ben serieus. Ik het dan wel ok? Volgens mij speel je zelf ook met de gedachte. Snij je jezelf wel eens?

 16. SOLANGE

  JBC moet ophouden en zn verlies nemen.. Hij is er zelf mee begonnen….!!Waar blijft de Familie Barends nu die waren als eerste om van Dam uit te schelden …je hoort ze niet meer ….ze hebben nl geen poot om op te staan whaaaaaaaaa

 17. Ad

  Kom op, spreken Van Dam en Brandt Corstius af, we zijn al te lang uit beeld, we doen nog een rondje….

 18. Hans

  Dit is de wereld op z´n kop. De slachtoffer (moedige man) wordt aangeklaagd in plaats van andersom.

 19. Richard

  @Hans
  De slachtoffer?
  Natuurlijk man.

 20. Vrede

  @Marcooo
  Je hebt gelijk.

  @it’s me
  Wat moet je, wereldverbeteraar? Tip voor jou, sneuneus: verbeter de wereld, sla de hand aan jezelf!

 21. Richard

  @Vrede
  Iemand die de term “sneuneus” gebruikt, is pas echt triest.
  T€ringkůtm0ng00l.

 22. scott_0

  haha die JBC, hij krijgt het nu 10x zo hard terug.

 23. Simon

  Ik snap goed dat van Dam in hoger beroep gaat. De schade aan zijn bedrijf is groot en als de rechter geseponeerd heeft wegens gebrek aan bewijs kan je weten dat je daarna geen recht meer hebt je beschuldiing te herhalen (niet in het openbaar).

 24. Kaaskijker

  Hou eens op elkaar zo te slopen in de media. Nu maken jullie jezelf indirect meer mee kapot door zo als onsympathiekelingen door het leven te gaan. Mensen die zich eerst bekommerden keren zich nu van jullie beiden af.

 25. Lies

  Gijs is een kanjer.

 26. Vrede

  @Richard

  Ah, vandaar dat jij ‘m ook gebruikt.

 27. Herbert

  Groot gelijk Gijs van Dam- jbc aanpakken!! =vervelend aandachtsgeil personage!

 28. Lies

  Daar is tie weer. 17.50 uur.
  Vermaak je je een beetje?

 29. Lies

  Volkomen terecht dat de heer Van Dam deze aantijging countert. Jelle heeft destijds geen aangifte gedaan, en dan nu dit via de media uitspelen?
  Jelle jongen, wat wil je je dochter later mee geven? Als je iets niet wil dan zorg je dat het niet gebeurt.

 30. JM

  Hoe dan ook, JBC was ooit een leuke kerel die wat te vertellen had, en waar je nog wel eens naar luisterde. dat is verleden tijd.
  Met dat belachelijke optreden in DWDD over Titulaer en dat verkrachtingsverhaal (wat gewoon door 2 experimenterende aangeschoten jongelui is gedaan) valt hij niet meer serieus te nemen.
  Exit J (en hopelijk ook A) BC.

 31. Lies

  @JM: er is waarschijnlijk een diepere laag. Jelle zit met zich zelf in de knoop en we all know why.

 32. Flits Bom

  JBC heeft lopen zuigen. En is daar kennelijk nog steeds mee bezig.
  Zegt veel over zijn innerlijke strijd.

 33. Lies

  @Flits Bom: hij heeft hulp nodig. Hij heeft het voor elkaar gekregen om iemand persoonlijk en bedrijfsmatig naar de Fillistijnen te helpen. Via de media. Tien jaar na dato.
  Kom op jongen, get yourself together. Wees een vent. Een echte man had dit: 1. Niet toegelaten. 2. Een ram voor zijn bek gegeven. 3. Lukt 1 en 2 niet dan kun je toch gewoon de hotelkamer verlaten?

 34. Lies

  Het gaat JBC niet lukken om in te zien wat hij de heer Van Dam heeft aangedaan. Had hij dat wel, dan had men al lang binnenskamers buiten de rechter om een mediation kunnen starten.
  Dat gaat nooit gebeuren wegens zwakte. Laf gedrag. En rancune.
  Ik snap daarom heel goed dat de heer Van Dam het hier niet bij laat zitten. En terecht.

 35. Marianne

  Hoop alleen maar dat er ook aandacht blijft voor huisjesmelkers en dat eens uitgezocht wordt waarom de ene particulier geen hypotheek krijgt en de andere tientallen miljoenen kan krijgen van de bank.

 36. Ton

  Tja, zoontje van, he. Dan krijg je dit. Hoort helemaal niet in de mediawereld thuis eigenlijk. Is gewoon zielig.

 37. Moppie

  Jaren geleden gebeurd. Geen getuigen. 2 rotte persoonlijkheden. Daar kun je helemaal niets mee. Waarschijnlijk verdienen ze elkaar.

 38. anoniem

  Kunnen dit soort zaken niet achter gesloten deuren afgehandeld worden, i.p.v. via de media strijd te voeren?

 39. Eindbaas

  Smerige mannetjes. Ze lijken allebei op een penis. Vooral JbC.

 40. Nick

  JBC is een eng mannetje.
  Maar kun je hem dat verwijten als zoon van die psychopaat Hugo BC?

 41. critikast

  Niks mis mee met wat er ooit is gebeurd tussen twee jonge mannen. Maar er is van alles mis met Brandt Corstius die heeft gemeend dit hele voorval op te krikken…en aan de grote klok te hangen. Van Dam heeft het grootste gelijk van de wereld als hij probeert de rechter te overtuigen van smaad. En dan moet Brandt Corstius flink boeten voor zijn smakeloze en laffe publicaties.

 42. Barend-Jan Zwartkijker

  @lies 18:49

  Optie 4;
  Je berusten in je lot en ervan genieten. Lang, diep en nat doorzui gen. Uiteindelijk z’n fijne lading verse za ad in je mond ontvangen, ermee spelen en doorsli kken.

  Dan ben je toch pas een echte vent!?

 43. Annoniemus

  Jelle B C met zijn tbc-gezicht zou nooit meer op tv mogen verschijnen !

 44. Darius

  Ach die vragende ogen van Jelle en dat verleidelijke mondje en hij kan nog praten ook.

 45. Peter

  Jelle Brandt moet een mediaverbod krijgen. Zn bankrekening us gewoon leeg en nu probeert hij via de metoo geld af te troggelen. Net als 99% van die wijven die menen uitgescheurd te zijn door Bill Cosby

 46. Ton

  Gaat om in de media staan, geloof ik. Wat een dom zoontje-van, die Jelle. Hij lijkt niet door te hebben hoe hij overkomt. Dom.

 47. Eindbaas

  JBC heeft er een vieze smaak aan overgehouden en heeft zich sindsdien verkleed als piemul. Kijk Maar!

 48. Gerdien

  Kansloze missie. De rechter heeft al geoordeeld dat Van Dam zelf ervoor heeft gezorgd dat zijn naam in de openbaarheid is gekomen. Als er al sprake is van smaad heeft hij dat aan zichzelf te danken. Iedereen was dat verhaal van JBC al lang vergeten als Van Dam er niet zo’n heisa over zou maken. Nu weer.

 49. Gerdien

  Wat een walgelijke reacties trouwens weer. Met zulke vrienden heeft men geen vijanden nodig.

 50. Darius

  Dat van Dam zelf de publiciteit heeft gezocht is heel begrijpelijk. JBC heeft zoveel aanwijzingen gegeven (leeftijd, werkrelatie, programma, hotel) dat het incestueuze wereldje van vele honderden mensen wist over wie het ging. Als hij had gezegd: it wasn’t me, dan had hij gelogen. Anderen wisten niet hoe snel ze moesten roepen hoe schofterig en ploertig zij dit vonden (Frits Barend) zodat duidelijk was dat zij het in ieder geval niet waren. Van Dam kon niet anders dan dit onder de aandacht brengen.

 51. Aquarius

  Endless Story, maar van Dam heeft wel gelijk

 52. Sven L.

  #teamvandam

  Die JBC is niet goed in z’n bovenkamer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.