Jelle Brandt blijft Gijs van Dam verkrachter noemen

Geplaatst op Thu 19 Jul 2018 om 12:11

Jelle Brandt Corstius blijft Gijs van Dam een verkrachter noemen, ook nu het Openbaar Ministerie heeft besloten dat er geen enkel bewijs is dat de tv-producent hem zou hebben verkracht. Dat is te lezen in een reactie van het VPRO-gezicht op het besluit. Brandt Corstius baalt. “Ik wist dat mijn zaak na 16 jaar niet gemakkelijk te bewijzen zou zijn. Sterker nog: het was juist een van de redenen dat ik in mijn publicatie in Trouw van 23 oktober de naam van mijn verkrachter niet genoemd heb.”

De VPRO-presentator benadrukt dat Gijs van Dam hem toch echt verkracht heeft. “Ja, het is uiteraard frustrerend om voor leugenaar te worden uitgemaakt op de nationale televisie. Het is, zoals ik al in Trouw schreef ‘mijn woord tegen het zijne’. Dat geldt niet alleen voor mijn zaak, maar dat geldt voor de meeste mensen die zijn misbruikt.”

Brandt Corstius vervolgt: “Het was destijds precies de reden waarom ik dat stuk geschreven heb. Een stuk dat ik niet alleen voor mezelf schreef, maar voor alle slachtoffers van seksueel geweld. Om inzichtelijk te maken dat er nog zoveel Weinsteins en Cosby’s rondlopen die wel ermee weg komen omdat zoveel slachtoffers niet naar voren durven te treden.”

Harvey Weinstein en Bill Cosby misbruikten hun macht en senioriteit, maar Brandt Corstius en Van Dam waren in 2002, toen ze op de redactie van Barend & Van Dorp werkten, 24 en 25.

Toch ziet Brandt Corstius een vergelijk. “In mijn publicatie ging het mij niet specifiek om de heer van Dam, maar om dit soort hufters in het algemeen.”

Van Dam vindt dat het stuk in Trouw te makkelijk tot hem te traceren was en beschuldigde Brandt Corstius daarom van smaad en laster. Ook die zaak gaat niet door. “Zijn naam was op geen enkele manier te traceren. Alleen al aan de Kurhaus-productie werkten meer dan vijftig mensen (waar van Dam overigens de leiding aan gaf).”

In de dagen na publicatie is zijn naam niet een keer genoemd, zelfs niet in het rioolputje van Twitter. Hij koos er zelf voor om bij Pauw te gaan zitten en om via zijn advocaat mij uit te nodigen tot het doen van aangifte tegen hem. Niet voor niets heeft het OM ook zijn aangifte van laster tegen mij naar de prullenbak verwezen. Zijn klachten bij de Raad voor de Journalistiek tegen Trouw en De Wereld Draait waren al ongegrond verklaard.”

Ik heb geen seconde spijt van mijn stuk in Trouw. Ik kan alleen maar hopen dat het andere slachtoffers zal helpen om het zwijgen te doorbreken. ‘De straf op zwijgen duurt levenslang,’ mailde iemand mij. Van die straf ben ik nu verlost.”

Lees ook: Gijs van Dam niet vervolgd in zaak Jelle Brandt Corstius (vanochtend)

Foto: BNNVARA
53 Reacties op “Jelle Brandt blijft Gijs van Dam verkrachter noemen”


 1. Huib

  Onbegrijpelijk dat deze man niet wegens smaad wordt veroordeeld.

 2. Anouk

  Goed bezig Jelle! Gewoon volhouden, kun je je nog belachelijker maken.

 3. jdj2050

  Gijs van Dam is een heel min mannetje. Hij had therapie moeten nemen ipv in de media gaan huilen en om aandacht vragen.

 4. jdj2050

  oops ik bedoel natuurlijk Jelle. Ik haal ze nu ook al dor elkaar. wtf.

 5. Peter

  Jelle Brandt moet nu ophouden met zn gejank.

 6. Eindbaas

  Twee nichten in een handtasjesgevecht…

 7. frans

  Nou broer en zus Barend nog ff aanklagen voor laster…en gelijk een verbod geven dat die linkse huillies nog ooit op tv komen

 8. malle pietje

  “Ik heb geen seconde spijt van mijn stuk in Trouw”
  Nou Jelle, wedden van wel?

 9. RaymondVL

  Jelle is op zoek naar de spotlights van talkshows en showrubrieken. Jelle is gek op aandacht. En stiekem vond hij zijn avontuurtje met Gijs best wel lekker anders blijf je niet zo doordrammen.

 10. q8

  die JBC is een echte rioolrat,

 11. Hans S.

  Jelle Brandt Corstius is typisch een valse nicht.

 12. Benny-Bjorn A.

  JBC, get over it! Gerommel tussen twee dronken (latente) nichten is geen verkrachting.

 13. Vrede

  Ik vind het vooral zielig voor Jelle want hij heeft duidelijk mentale problemen.
  Hij is ziek en moet echt met iemand hierover praten.

  Gijs heeft gewoon nu zijn gelijk gekregen wat hij in de media al gelijk kreeg.

 14. pieter 52

  Waarom durft MC de kijkcijfers niet te plaatsen ???
  Zeker omdat het zo slecht gaat met RTL en uit schaamte de kijkcijfers niet geplaats worden!! Ja RTL komt binnen op 10 en alles daaronder is totaal ingezakt !

 15. amsterdammer

  Een misbaksel is het…

 16. Peter

  Jelle Verbrandt Corstjes

 17. kampie

  Bij Cosby zijn het wijven die op geld uit zijn. Die hebben vervolgens met een breinaald hun k u t zitten uitraggen. Vervolgens lopen die nu de metoo te janken van o o Bill Cosby geeft mn poenie gesloopt.

 18. Simon

  Gijs kan dus gelijk weer aangifte van smaad en laster doen want Jelle blijft hem maar verkrachter noemen hoewel daarvoor volgens het OM geen enkel bewijs is.

 19. Whitedog

  Jelle is gewoon iemand die spijt heeft van een one-night-stand met een man en daar psychisch geen raad mee weet en daarom die maar beschuldigd. Beetje laf.

 20. Zalmneusje

  Jelle begint steeds meer afstand te nemen van zijn verhaal. Door het te veralgemeniseren en zogenaamd mensen ‘te willen helpen en waarschuwen’ en dat soort prietpraat, zwakt ie het af en leidt vakkundig de aandacht van zijn leugens af. Wie in zn ogen kijkt, ziet een geestelijk gemankeerd en sneu persoon.

 21. darius

  Zijn vader Hugo BC heeft tijdens zijn leven met zijn schrijfsels in Vrij Nederland meerdere mensen beschadigd en zelfs wetenschappers compleet vernield. Zie Wouter Buikhuisen. Buikhuisen kon zich niet verweren en heeft jarenlang door het leven moeten gaan als en wrak. Hetzelfde zie je nu bij de zoon en zijn beschuldigingen aan Gijs van Dam. Dan ben je dus echt een minderwaardig mens als je iets wat 16 jaar geleden tussen twee volwassenen heeft plaatsgevonden wil scharen onder verkrachting. De appel valt niet ver van de boom. Bah

 22. animo

  Het slachtoffer word hier nog een keer gelyncht .

 23. mark2

  die jelle brand doet dit nu dus heel bewust, echt walgelijk. kun je je (ik niet maar goed) voorstellen dat eerder dingen zijn genoemd in een opwelling (heet dat erectie? :-) of whatever. nu is het doelbewust kapot maken. wat een schandalige manier!! wat een looser eerste klas!

 24. darius

  @Animo13:12
  Slachtoffer???? Ik weet nog dat jij mij 8 jaar geleden toen je 29 jaar was hebt verkracht! Ik was pas 24 jaar. Ik overweeg je naam naar buiten te brengen.

 25. anoniem

  Ben ook weleens op 18 jarige leeftijd dronken gevoerd en (enigzins) misbruikt door ‘t vriendje van een belangrijke sponsor (homo).

  En nee, ik had toen geen vertrouwen in onze ‘rechtsstaat’..

 26. Rob

  Jelle,
  Ik zie aan je lichaamstaal dat je liegt..en na het verhaal van van Dam zie ik het sowieso anders. . jouw lichaamstaal bij dwdd verraadt alles.. wie gaat er nu 15 jaar later dit naar buiten brengen? het is aandacht trekken, zielig doen, iemand kapot maken..Het lijkt wel of heel de Amsterdamse grachtengordel jouw zonder enig wederhoor jou onvoorwaardelijk geloofd en maar aanneemt dat jouw verhaal de waarheid is.. ik vind je erg ongeloofwaardig overkomen. Jouw vader was ook een ster in mensen kapot te maken in artikelen.. de appel valt niet ver van de boom lijkt het.. Wanneer je het destijds zo erg had gevonden, had je het hem moeten vertellen, of in het ergste geval je redactie, politie weet ik wat maar niet deze goedkope manier om aandacht te krijgen. We horen nu niets meer van je omdat je waarschijnlijk door hebt dat mensen zien dat het niet zo lijkt zoals het was.. en dan nog.. niemand was erbij, niemand interesseert zich in jouw slachtoffer verhaal… Iedere nuchter denkend mens buiten Amsterdam doorziet jouw narcistische gedachten en Je valse slachtofferhouding… je was 25 of zo in die tijd.. je wist donders goed waar je mee bezig was en wilde wat, homo erotische sex of liefde, wat het ook is, ik veroordeel het niet maar het was een ervaring, die jij achteraf, 15 jaar later!! niet zo passend meer vind en het gebruikt, gebruikt ja.. waarvoor??? voor jezelf? voor je programma? boek? ego? EGO, dat komt bij mij op.. Ik schrijf dit alles omdat ik voel dat je verhaal niet deugt! En dat hebben mensen door..en dan jouw 2e vader en vriend Frits Barend voor je karretje vol leugens spannen… er zijn dus geen andere of meer slachtoffers die zich hebben gemeld Frits Barend!! Jij moet je schamen .. jij was ook de baas van Gijs van Dam masr je hebt hem direct veroordeeld en nog erger.. zijn leven en carrière ernstig beschadigd! Jelle Get a life, en houd op met dat metoo gezeik.. of kom uit de kast want het wel lijkt of dat jouw probleem is. Nu ga je hem weer proberen kapot te maken.. terwijl Gijs terecht niet te vervolgen is .. dit too t jouw ware aard!

  Ik hoop dat van Dam hier goed uitkomt, hij is wat dit betreft het ongewilde slachtoffer, maar ik weet dat hij sterker is en op een of andere manier hier goed uitkomt..

 27. Tom

  ‘Van Dam vindt dat het stuk in Trouw te makkelijk tot hem te traceren was en beschuldigde Brandt Corstius daarom van smaad en laster.’
  Het stuk in Trouw was niet te traceren maar Gijs was (nsv het stuk) te traceren.
  Grammaticaal klopt er dus werkelijk niets van deze zin!

 28. Mark

  en de grote verliezer is Gijs die door dit nepverhaal van Jelle zijn hele leven en carriere naar de knoppen geholpen heeft

 29. joost

  Wat een misselijk naar mannetje is die Brandt Corstius.
  Komt na 16 jaar met een k.t verhaal en beschadigd iemand voor het leven.
  Dat soort psychopaten moet je een tijdje onder behandeling stellen.

  Geef ook die Corstius geen enkel podium meer in de me media.
  Wat heeft deze klojo nou gepresteerd, dan op een foute wijze in de publiciteit te komen?

 30. Hasdds

  Jelle is toch die kerel die Chriet Titulaer na zn dood belachelijk maakte? Geen greintje medelijden mee.

 31. anoniem

  @Rob: U heeft teveel woorden nodig hiervoor..

 32. anoniem

  @Hasdds: Chriet Titulaer was ook soms een vermakelijke verschijning, al had hij zeker wel wat zinnigs te zeggen..

 33. Pjotter

  de grootste hufter is die Jelle zelf. Enge aandacht vragende nicht die dacht dat door dit verhaal zijn boek even gepromoot kon worden. Liep fout af. Die hele familie is geschift incl. z’n idiote zuster en die vreselijke vader van ze

 34. Kijker

  Ophouden nu!!!

 35. Barend-Jan Zwartkijker

  @kijker
  In plaats van de kijker uithangen, wil je niet een keer met Jelle en Gijs meedoen? Whahahaha. Have fun!

 36. Henk

  Nu het OM heeft besloten niet te vervolgen, zijn de nieuwe uitspraken van JBC wel degelijk smaad en maakt GvD een goede kans bij de rechter.

 37. Aaf

  Jelle met Gordon zou wel een leuk stelletje zijn. Gordon is ook en fantast.

 38. anoniem

  Het wordt me hier duidelijk, dat de gemiddelde lezer van de mediacourant misbruik niet zo serieus neemt?

 39. anoniem

  Het wordt me hier duidelijk, dat de gemiddelde lezer van de MC misbruik niet zo serieus neemt?

 40. anonymous

  Jelle was nieuwsgierig, heeft seks gehad met een man, kreeg daar
  later spijt van en schaamt zich er om.
  Niets mis mee, nu verder met jullie leven.

 41. Berend

  Het is moeilijk om als buitenstaander hier over te oordelen. Net als die andere affaire, wij waren er niet bij. Laten wij gewoon afwachten hoe dit zich ontwikkelt.

 42. Eindbaas

  Jelle is een vuilkijkende vieze, latente homo die zich in zijn bruine aars heeft laten rijden door ene Gijs van Dam. Gijs jongen, heb je toch nog een bescheiden bijdrage geleverd aan het Nederlandse cultuurlandschap. Hulde aan Gijs van Dam! Dat zouden meer mensen moeten doen.

 43. Bart tv man

  Hopelijk wordt Jelle binnenkort eens door een elftal van enorm geschapen kerels in zijn kont genomen. Dit keer zonder drogering. Zodat hij eindelijk eens kan na-genieten van het echte werk in plaats van erover te fantaseren. Double penetration for Jelle!

 44. anoniem

  Waarom neemt iedereen het op voor dhr. van Dam. Of zijn jullie misschien rechtse Russische trollen? :-S

 45. Rob

  Ach anoniem … niets zinnigs te melden. Niet voor niets anoniem en voegt totaal niets toe!

 46. weethetbeter

  Helemaal eens met ROB !!!!!!!!!

 47. SOLANGE

  Jelle Jelle wat ben je een leugenaar zeg…..nu nog zeggen dat Gijs hem verkracht heeft….Gijs naar de rechter en hem aangeven voor laster en smaad die Jelle wil koste wat kost gelijk…whaaaaaaaaaaaaa wat hij niet krijgt en De Fam Barend moeten hun bek houden iemand al beschuldigen dat nog niet bewezen is laag alloooi hoor

 48. Achmed

  Heeft Talpa al de rechten gekocht?

 49. Mrz

  Maar heeft hij nu geslikt? Of niet?

 50. Eindbaas

  Achmed ga eens terug naar Turkije, jouw soort moeten we hier niet.

 51. Sven L.

  Niemand van ons was erbij. Ik blijf wel vinden dat het verhaal van JBC erg wankelt…

 52. ArnieAlberts

  Ik heb in de wandelgangen vernomen dat ome John een eenmalig, avondvullend programma mat de twee heren in een worstelring wil organiseren. ‘Raper en de roeper’.

 53. anoniem

  @Rob @weethetbeter Interessante reactie! Hoe bedoelt u?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.