Johan Derksen woest over Turkse weekendscholen

Geplaatst op Sat 11 Aug 2018 om 11:30

Johan Derksen vindt het bespottelijk dat de Turkse president Erdogan bezig is om weekendscholen op te zetten voor jonge Turken in Nederland, waar zij les krijgen in onder meer de Turkse taal, godsdienst en geschiedenis. Dat heeft hij vrijdag gezegd in Veronica Inside. Derksen snapt er niets van. “Het is toch te gek voor woorden? Je moet het nooit accepteren. Ik vind de invloed van Erdogan, ook via die partij DENK, veel te groot worden in Nederland. Dat zijn drie levensgevaarlijke gastjes hoor.

Het wordt steeds gekker in dit landje, aldus Derksen. “Turkse Nederlanders profiteren net als wij met het volste recht van alle sociale zekerheden in dit land en wij geven geld uit om ze goed Nederlands te leren spreken en nu is meneer Erdogan bang dat ze dadelijk niet meer op hem stemmen. Die wil ze dan toch de lint met Turkije laten houden door ze hier in het weekend Turkse lessen op school te geven.”

Je moet dit volgens Derksen een halt toeroepen. “Het is te gek voor woorden en de wereld op z’n kop. Je hebt hier al die Turken die hier in vrijheid leven en een Nederlands paspoort hebben en stemmen op Erdogan. Die regelen dat de Turkse mensen in Turkije geen leven hebben en zomaar ontslagen kunnen worden als ze een andere politieke kleur hebben dan Erdogan.”

Leraren en professoren worden ontslagen omdat iedereen in Nederland hier op Erdogan stemt. Nu komt die hier en gaat hij hier Turks leren aan de mensen. Ik vind dat de Nederlandse politiek dat niet moet toestaan.”

Later op de avond liet sport-tv-collega Jack van Gelder een soortgelijk geluid horen in Laat op Eén: “Wij zijn gek aan het worden in dit land. Kijk, als de mensen Turks willen leren en de cultuur daar, ga dan naar Turkije. Ik vind niet dat je dat hier hoeft te doen. Als je hier bent, ga je om met de mensen die hier wonen. Om nou zondagsscholen in te gaan richten om de politiek van de meneer Erdogan te onderwijzen gaat me veel te ver. Ik ben er ontzettend op tegen. Deze meneer wil gewoon macht.”

Hem werd ook nog gevraagd wat hij van Veronica Inside vindt. Is hij fan? “Ja, als ze zich bij voetbal houden wel ja. De formule is gewoon razend knap. Het is een geweldig drietal. Ik heb er bewondering voor. Soms vind ik dat ze iets te ver doorschuiven, het iets te platvloers en voetbalkantine wordt. Maar ik vind het wel knap, absoluut.”

Foto: Veronica
83 Reacties op “Johan Derksen woest over Turkse weekendscholen”


 1. pieter 52

  Pim en Geert hadden gelijk !!

 2. aammehoela

  Zelfs de SP is faliekant tegen. Heb gisteravond Nieuwsuur gekeken en vond het schokkend hoe Erdogan het over “onze kinderen in het buitenland” had. Gaan we nu alsnog Nederlandse scholen in Canada en de USA oprichten zodat ze alsnog Nederlands leren praten. Neen toch, dus…………..
  Op dit punt moeten alle politieke partijen een front vormen. De wet veranderen zodat dit niet kan. Het afwachten waar minister Koolmees het over heeft kan gewoonweg niet. Iedere Nederlander moet tegen Erdogan zijn, met zijn ideologie over een groot Ottomaans Rijk. Als je niet weet wat dat inhoudt dan heb je geen goede lessen geschiedenis gehad op school.

 3. Anti-Raaf

  Het zou zo maar kunnen dat Raaf en ik het eens zijn over dictator Erdogan en dus de mening van Johan Derksen delen.

 4. Niek

  @aammehoela

  Het zou mooi zijn als Nederlanders die emigreren wat zuiniger met hun taal zouden omspringen. Dat gezegd hebbende, Erdoğan is een enge idioot die ver weg moet blijven van Nederland en zijn burgers.

 5. Raaf

  Kop, spijker, raak.

  Tegenwoordig ben je volledig afhankelijk van notabene een voetbalprogramma’tje om nog ergens een modicum van gezond verstand te horen want de Staatsmedia met hun gebruikelijke groep ‘deskundigen’ blijven halsstarrig wegkijken, doofpotten en ontkennen.
  (om over het hyper politiek correcte Fake News Bakkers van RTL nog maar te zwijgen.

  Heel goed dat Johan zich niet de mond laat snoeren door de politiek correcte draaihalzen.

  DENK is een levensgevaarlijk clubje en de krankzinnige dictator Erdogan sleept Turkije terug naar de 8e eeuw; met dank aan 76% van de Nederlandse Turken die op deze gewelddadige Koerdendoder heeft gestemd.
  Het teken dat de multiculturele samenleving volledig mislukt is.

 6. Marja

  Hij is en zal heus niet de enige zijn, hoor
  Maar niet iedereen komt met z’n snufferd op de TV. Of heeft de mogelijkheid daartoe, om zijn of haar mening te verkondigen.

  Bovendien vraag ik mij af, wat dergelijk onderwerp in een voetbal analyse (wat VI is) programma doet. Maar ja, zal wel weer zo z’n redenen hebben……….!!

 7. Shaniquilia vd Put

  Nou nou, wat een negatieve sentimenten allemaal over Turken. Weten deze mensen niet dat Turken de hoeders van de beschaving zijn en dat Turkije alleen maar ubermenschen en heersers voortbrengt? https://turksemedia.nl/

 8. Mike

  @aammehoela
  Een beetje genuanceerder kan geen kwaad:

  – zonder Erdogan zou Turkije een instabiel land zijn; zie bijvoorbeeld Irak na de dood van Sadam
  – zonder Erdogan had IS allang grote delen van Europa overgenomen
  – zonder Erdogan zouden er veel meer asielzoekers in Europa zijn geweest
  – Nederlandse scholen in bijvoorbeeld Canada, Amerika zijn al zo oud als de weg naar Rome
  – er bestaat geen Nederlandse wet omtrent deze kwestie; het is namelijk een internationaal recht

  Svp eerst even nadenken, voordat je zomaar wat roept.

 9. aammehoela

  Raaf, lees mijn bijdrage nog eens. Het is en was Nieuwsuur die hierover berichtte en dat was niet bepaald positief. Van SP tot VVD, ze vinden het allemaal niets.

 10. aammehoela

  Mike, Erdogan begon goed met investeren en infrastructuur te verbeteren. Hij heeft inderdaad tegen IS gevochten en asielzoekers tegengehouden.
  Kan allemaal zo zijn, maar de laatste jaren zijn alle tegenstanders monddood gemaakt, tienduizenden opgepakt en of ontslagen. De persvrijheid is verdwenen en het is toch bekend dat hij enkel macht wil hebben om het Ottomaanse Rijk opnieuw leven wil inblazen. De islam leert dat de wereldoverheersing ook via het zaad kan, dus verspreiden, veel kinderen verwekken en op die manier politieke macht veroveren. En wat scholen betreft in Canada en zo. Internationale scholen waar geen dictatuur wordt onderwezen. En de wetgeving moet maar aangepast worden om deze weekendscholen tegen te gaan. Het is zo duidelijk het paard van Troje wat je binnen haalt. Gelukkig is er de NPO om dit duidelijk te maken.

 11. Raaf

  Beste Aammehoela,

  Erdogan komt al jaren en jaren met alles weg mede omdat de staatsmedia in de diverse Europese landen heel lang hebben weggekeken.
  Het doet me deugd dat Nieuwsuur er nu wel over bericht. Misschien dat het vertrek van Twan Huys ze de mogelijkheid geeft om echt eens journalistiek te bedrijven ipv. de gebruikelijke pro islam, pro massa-emigratie, pro EUSSR, Pro open grenzen, pro NGO’s, pro mensenmsokkelschepen, pro dictators propaganda die ze al decennia door de strot van de Nederlander trachten te drukken.

 12. Gwoon

  Aammehoela, Raaf wil dat allemaal helemaal niet weten. Die wil gewoon zeiken en geen enkel steekhoudend argument zal hem daarvan afhouden. Alleen een oogklappenverkoper heeft wat aan zo’n figuur.

 13. Raaf

  Beste Mike

  U bent volledig de weg kwijt vrees ik. Maar wanhoop niet ik zal speciaal voor U zicht in de duisternis werpen.

  – zonder Erdogan zou Turkije een instabiel land zijn; zie bijvoorbeeld Irak na de dood van Sadam
  (Onzin)

  – zonder Erdogan had IS allang grote delen van Europa overgenomen
  (Erdogan was de allergrootste financier van Isis)

  – zonder Erdogan zouden er veel meer asielzoekers in Europa zijn geweest
  (onzin)

  – Nederlandse scholen in bijvoorbeeld Canada, Amerika zijn al zo oud als de weg naar Rome
  (onzin)

  – er bestaat geen Nederlandse wet omtrent deze kwestie; het is namelijk een internationaal recht
  (onzin)

  Svp eerst even nadenken, voordat je zomaar wat roept.
  (koop eens een spiegel)

 14. Gwoon

  oogkleppen*

  Alhoewel een paar flinke oogklappen voor sommigen ook wel eens fijn kunnen zijn. ;)

 15. Shaniquilia vd Put

  Mike, wil je jouw stellingen onderbouwen zodat ik kan zien of jij of Raaf gelijk heeft?

 16. Omdat ik het zeg.

  Johan zal de enige niet zijn, meer dan de helft van de echte Nederlanders zijn daar woest over.

 17. Pies

  Raaf, Nederlandse scholen zijn er wel degelijk in de VS en Canada. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn, maar we moeten wel TEGEN die Turkse scholen van Erdogeit zijn. Want er is wel even een heel groot verschil tussen het idee achter deze scholen.

 18. aammehoela

  Mike, lees inderdaad maar https://turksemedia.nl/ maar eens. Hoe ongenuanceerde berichtgeving, verschrikkelijk. Geen wonder dat de Nederlandse Turken op DENK en Erdogan stemmen. Alles op anderen schuiven en zelf alles goed doen. Walgelijke. Nederland zou niet meer naar dit land op vakantie moeten gaan. Dat doe ik al bewust niet, helaas volgen de meeste Nederlanders het nieuws nauwelijks en interesseert het ze ook niet. Volgen liever het nieuws hoe een bekend persoon een scheet laat in een winkel bv.

 19. Anti-Raaf

  Over Erdogan zijn Raaf en ik het eens. Maar niet over zijn gezeur over de NPO. Regelmatig is er al kritisch bericht over de Turken in Nederland, ook toen Twan Huys er al was. Maar goed, ook bij Laat op Een was iedereen er op tegen, Jack van Gelder was het meest duidelijkst erover.

 20. Mike

  @aammehoela
  Je blijft volharden in ongenuanceerd roeptoeteren.

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

 21. aammehoela

  Denk dat op Mike na, zal wel een Turk zijn met een zgn. normale naam, iedereen dit niet wil hebben. Politiek voorkeur maakt in dit geval niet uit.

 22. aammehoela

  Hoezo ongenuanceerd, volg het nieuws dagelijks. Erdogan was prima in het begin. Maar al die journalisten die vastzitten wegens propaganda voor terreur, al die mensen die vastzitten vanwege een staatsgreep door een klein honderdtal uitgevoerd en al die mensen die hun baan kwijt zijn. Enkel vanwege Gulen, belachelijk. Trouwens, die beweging is ook gevaarlijk. Ook daar is al over bericht.

 23. Paul

  Hij heeft volkomen gelijk. Denk dat de gehele Nederlandse bevolking het met hem eens is, alleen de mensen in de regering (enkelen) niet.

 24. Mike

  @aammehoela
  Ook mensen die het ”nieuws dagelijks volgen”, kunnen behoorlijk ongenuanceerd uit de hoek komen.
  Jij bent daar een prima voorbeeld van.

 25. Shaniquilia vd Put

  Nou niet gelijk Mike gaan afbranden, hij heeft best goede bijdragen op deze site.

 26. Jaap

  je kunt vinden wat je wilt maar Derksen heeft helemaal gelijk, weg met dictator Erdogan.

 27. Shaniquilia vd Put

  Zolang Erdogan de macht heeft zal Turkije geen deel uit gaan maken van de EU. Erdogan heeft dus ook z’n goede kanten.

 28. Raaf

  Turkije kocht de olie geproduceerd door Isis. Samen wilde ze zij aan zij de Koerden uitroeien. Toen enkele dappere (seculiere) Turkse journalisten (en leraren) hier over berichten werden ze de kerkers ingesmeten.
  Daar is nauwelijks aandacht voor.

  Tot op de dag van vandaag doet Nederland zaken met dit corrupt en onmenselijk regime. Binnenkort wordt hij eveneens met alle egards ontvangen door de grootste crimineel van Europa; Frau Merkel.

  Gelukkig is er nu de filantropische humanist Donald Trump die alles op alles zet om een Amerikaanse onderdaan (een priester) uit de kerker te krijgen.
  Europa doet er alles aan om de tiran Erdogan (met miljarden) te steunen maar nu het olijke boefje Trump de duimschroeven vlijtig aandraait en de Turkse economie in elkaar stort zal de positie van Erdogan wankeler worden.

  En mocht de dictator eindelijk verdwijnen, de gevangenen vrij gelaten worden en de moordpartijen op de Koerden en christenen stoppen dan zal 76% van de ‘Nederlandse’ Turken die op deze fascist hebben gestemd in diepe rouw gestort worden.

 29. Mike

  @Jaap

  Jij spreekt vanuit je onderbuikgevoel.
  Erdogan weg, okay. En wie of wat komt daar dan voor in de plaats?
  Een stel ‘islamitische broeders’?
  En wat voor gevolgen gaat dat hebben voor bijvoorbeeld Europa?
  Sommige landen hebben nu eenmaal een alleenheerser nodig, zie bijvoorbeeld ook Rusland, want anders wordt het er een janboel.
  In onze, westerse ogen, komt dit misschien ietwat vreemd over, maar in bepaalde delen van de wereld is het zoals het is en wurmpje Nederland heeft daar verder niets over in de melk te brokkelen.
  Sterker nog: wurmpje Nederland kan maar beter de hand in eigen boezem steken.

 30. Shaniquilia vd Put

  Wees pragmatisch Raaf. Willen we 100 miljoen turken bij de EU? Lijkt me niet hè. Dat Erdogan nog maar lang dictatortje mag spelen daar!

 31. Johan For President

  Zoals altijd heeft Johan Derksen weer een punt!

 32. Shaniquilia vd Put

  En wat betreft die Turkse brainwashing van de kinderen in het weekend: de turkse kinderen die ik in de klas heb gehad voelden, dachten en gedroegen zich al als inwoner van Turkije. Ze beschouwen Nederland niet als hun land. Het zal dus weinig veranderen.

 33. Shaniquilia vd Put

  Ik bedoel hersenspoeling. Ik werk in het onderwijs, dus dien ik leerlingen normale Nederlandse woorden bij te brengen.

 34. Shaniquilia vd Put

  Er reageert iemand onder mijn naam. Valse boodschappen dus.

 35. robb

  Een ding is duidelijk Erdogan is een gevaarlijk mannetje ondanks dat is hij misschien nu wel de juiste man ,we vergeten maar even dat er een staatsgreep is geweest in Turkije en dit was niet de eerste dat is ook de reden dat hij zijn positie heeft verstevigt ,bij een zwakke lijder valt het land uiteen .

  Wat de scholen betreft heb ik begrepen dat men kon inschrijven 1 klas 7000 euro voor 10 maanden ,hoeveel er komen is onduidelijk .

 36. Zaterdag

  Alleen de taal betaald door land van herkomst is een plus.

  Goed voor als de vluchtelingen terug moeten omdat er geen gevaar meer is.

  Het is triest als een kind de taal niet spreekt en terug moet na 5/10 jaar.

 37. Papegaaitje leef je nog

  Er bestaan al sinds jaar en dag Chinese weekendscholen. Hier leren Chinese kinderen Chinees en over de Chinese cultuur. Hier hoor je nooit iemand over. Hetzelfde geldt voor Hindoestaanse weekendscholen. Nooit een probleem.

 38. thee7

  Mike, wat een zwakzinnig verhaal zeg, dat Turkije zonder Erdogan een kalifaat zou zijn. Lees de geschiedenisboeken er maar eens op na.
  Een seculier land al sinds Ataturk. Uitzonderlijk stabiel voor een land met veel moslims, af en toe een militaire coup die vrij weinig met religie te maken had. Erdogans partij valt die secularisatie juist aan, de laatste militaire coup was juist een mislukte poging om de seculiere democratie te beschermen tegen Erdogan.

  If anything heeft Erdogan dit land juist naar de rand van de afgrond geduwd qua religieus extremisme. Hij maakt er steeds meer een land van dat qua sociale structuur, mensenrechten en geloofsinvulling lijkt op de landen uit het midden-oosten. Turkije lijkt steeds minder een aangenaam middellandse-zee-land met toevallig een andere religie.

  Gelukkig is een dictatuur economisch altijd inferieur aan een democratische staat met tolerante blik en onafhankelijke centrale bank. De komende jaren gaat de onvermijdelijke diepe economische depressie Erdogan wel van z’n macht ontdoen. Het is helaas de vraag of het niet te laat is om een burgeroorlog te voorkomen. En dan zullen zwakzinnige lui als jij wel beweren dat ze Erdogan hadden moeten houden. Of nog erger, dat wij als neokoloniaal westen er schuldig aan zijn (zoals altijd) en dus moeten helpen.

 39. Raaf

  @ Papegaaitje leef je nog

  Deze worden niet gefinancierd door de ‘Hindoestaanse’ Staat.

  Maar om je analogie op te pakken en om te buigen; “waarom denk jij dat Nederlanders geen enkele problemen hebben met Chinese en Hindoestaanse weekendscholen of wat dat betreft Nederlanders van Chinese en Hindoestaanse komaf ?
  Een vriendin van me is Chinese. Politieke correctheid (of gedram en zelfbeklag) komt in haar draaiboek niet voor (eigenlijk bij geen enkele Chinees)

  (ik heb trouwens nog nooit van Hindoestaanse/Chinese weekend scholen gehoord)

 40. 076

  Helemaal eens met Johan Derksen.

  Het wordt eens tijd dat de bezem door de Turkse gemeenschap gaat en een groep uitgezet wordt naar Turkije voor goed.

  Er zijn momenteel zelfs mensen die hier in Nederland geboren zijn en dan heulen met Turkije en Erdogan. Dan ben je geen Nederlander. En gewoon uitzetten dan. Dat is weer voordeel van 2 paspoorten hebben. Dan kan je van deze figuren af.

 41. Barend-Jan Zwartkijker

  Afscheid nemen van dubbele paspoorten zou al een hoop ellende besparen.

 42. Jack

  Lekker makkelijk, Barend. Er wonen hier genoeg mensen met naast een Nederlands paspoort ook een Canadees (zoals ik), Engels, Duits, Spaans, Japans, Chileens noem maar op paspoort die nooit voor problemen zorgen.

 43. Kathie jansen

  Ik ben helemaal .met Johan Derksen .eens helemaal mijn mening moet niet kunnen .

 44. SOLANGE

  En weer heeft Derksen gelijk…laten de Turken eens behoorlijk Nederlands leren als ze zogek zijn op Turkije waarom zitten ze hier…..

 45. ex van Gordon

  Ach nu hebben we Denk, straks zit heel Den haag vol met moslim partijen die hier de dienst gaan uitmaken. En Nederland laat het allemaal maar gebeuren. Onze Nederlandse taal gaat er helemaal aan, want hoor nu de jeugd met marok/turks accent spreken. nieuwe naam voor Nederland…..Marokije, en leven we allemaal volgens de regels van de koran. Wat is Nederland toch een triest land geworden.

 46. Otto Groenevel

  GELUL, zal zeggen waarom. Xit is al jaren aan de gang. Ieder volk heeft eigen scholen in Nederland. Chinese kinderen iedere zaterdag zitten zij op sxhool, extra rekenen, onderricht in Chinese taal, enz. In alle moskeeën wordt lesgegeven over land van herkomst en hun eigen taal en cultuur. Dit is al 30 jaar aan de gang syelletje naïeve mafketels.

 47. Tim

  Onzinnige kritiek. Nederlanders in het buitenland hebben zelf ook overal van dit soort scholen. En er zijn in Nederland ook Amerikaanse, Britse, Chinese en Russische scholen.

 48. Lies

  Lees allemaal het betoog van @Raaf.

 49. Lodewijk

  Een beetje echte Turk levert al zijn euro’s in voor de Turkse munt. Wat raar nu blijft het oorverdovend stil. Maar vreemd dat mensen er nu pas achter komen, met steun van CDA,VVD en D’66 heeft bijna ieder moslimland scholen in Nederland, dit is echt oude koek hoor.
  Maar Pinokkio gaat straks weer lachend op de foto met de Turkse dictator die een fan is van Adolf Hitler, woont in een mega paleis met 500 kamers. Geld verdient als water met heroïnehandel en mensenhandel, vuurwapenhandel. Dus alles wat Allah heeft verboden. En over wat zij doen met homo’s zullen we maar zwijgen. Straks staat die Haagse Pinokkio weer lachend met zijn Turkse vrind op de foto. Watt een aanfluiting is dit land.

 50. Bart

  @Mike Prima dat jij dat vindt maar onderbouw het dan eens.

 51. Bart

  Eens met Johan Derksen en het gebeurd niet vaak maar ook met Aammehoela en Raaf.

 52. Richardus

  Raaf is een droeftoeter die op zichzelf zit te reageren. Stumperd!

 53. Lies

  Zoals verwacht. Doe je ding. Fijne avond allemaal!

 54. Ton

  @Otto Groeneveld, niet waar. Dit is helemaal niet al vele jaren zo bij vele bevolkingsgroepen. Ken zeer nabij een Chinese moeder met Chinese kinderen; worden gewoon alleen Nederlands opgevoed. Niks extra Chinese lessen. De zoon zit ondertussen op de universiteit en de dochter doet HBO. Lul toch niet man.

 55. Clown

  Dat we ooit turken en marokkanen naar NL hebben gehaald zeg. Ik had liever spanjaarden, portugezen, italianen, etc gehad. Wat een ziek K*tvolk is het

 56. links

  linkse rechters washandje zielig etc

 57. no respect

  Geen respect voor NL waarden en normen en politie etc. zie Denk.

 58. JD

  Johan derksen zegt wat bijna elke NL denkt. Dank Johan

 59. Bassie

  Prettig dat er iemand is die het wel durft te zeggen.

 60. Groink

  Laat turkse supermarkten links lggen. Stuk voor stuk in handen van aanhangers van de fascstische geitenliefhebber. En @tim is onzindelijk.

 61. anoniem

  Waar bemoeit hij zich mee? Afgezien van politieke verschillen met het land van herkomst van een immigrant, kan men het niet verbieden daar een verbonden gevoel mee te behouden.

 62. Edwin

  @ anoniem

  Het gaat over kinderen, hier geboren, NL plus nog iets waar ze geen afstand van kunnen doen zonder dat er geld wordt neergelegd
  Het gaat dus niet om immigranten, domoor.

 63. anoniem

  @Edwin: Tja. zodra iemand mij domoor noemt en dan met zo’n slecht onderbouwd tegenargument komt? Dan blader ik weer even verder.. :-)

 64. Edwin

  @ anoniem

  Er hoeft niets te worden onderbouwd. Alles staat in het artikel.
  Gewoon goed lezen.

 65. anoniem

  Heb hier inmiddels ook wel weer genoeg over getypt.. :-)
  Fijne avond nog!

 66. Edwin

  @ anoniem

  Idem.
  Vergeet niet nog even te bidden in oostwaartse richting.

 67. anoniem

  De U.S.A. vormt ook een bedreiging voor onze stampot met jus.. ;-)

 68. anoniem

  Stamppot bedoel ik..

 69. Edwin

  @ anoniem

  Stamppot is niet van jou. Couscous wel.

 70. anoniem

  Oostwaarts? Rusland bedoelt u?

 71. anoniem

  @Edwin: Eerlijk gezegd past een goede whiskey beter bij me.. :-)

 72. Nagoder

  Jaren geleden oordeelde Geert Wilders al dat Erdogan een gevaarlijke gek is.

  Rutten schoot in de gordijnen, want hoe kan je een bevriend staatshoofd beledigen, om Wilders dwars te liggen, nam hij het op voor die bewonderenswaardige Erdogan.

  Vergeten wordt dat in de 30-er jaren van de vorige eeuw ook een man vanuit niets op kwam zetten, werd mee samengewerkt. wij weten allemaal hoe het bewind van deze man 6 miljoen levens van Joden heeft vernietigd.

  Past deze man, na de staatsgreep, niet dezelfde methoden toe?

 73. scott_0

  Dit land gaat/is naar de kloten. Kan me geen hol schelen, ik heb geen kinderen hahaha.

 74. critikast

  Goed zo Johan! Kleun er maar lekker in! Johan for president !

 75. ox

  er zijn ook nederlandse scholen in het buitenland,maar die zijn niet opgericht om invloed op deze mensen te kunnen blijven uitoefenen,dat is het verschil,maar als ze meer segregatie willen prima,loop maar achter snorremans aan

 76. Otto Groeneveld

  19.34 Ton wat lul je nou man. Alebeda college Rotterdam iedere zaterdag is daar de Chinese school al 30 jaar lang dus lul niet zo dom eikel. Ga maaar informeren of langs, stumper.

 77. Peter

  Mike heeft ongelijk.
  T ur kije heeft helemaal geen recht om indoctrinatieonderwijs in Nederland op te zetten

 78. Peter

  Mike heeft ongelijk.
  T ur kije heeft helemaal geen recht om indo ctrinatieonderwijs in Nederland op te zetten

 79. Ton

  @Groeneveld, gaat niet iedere Chinees heen, dus.

 80. Sip

  Mijn dochter is verhuist naar de Ardennen en mijn kleinkinderen spreken en schrijven perfect Nederlands en Frans; voor een 2taalig land een perfect uitgangspunt. Ze gaan nu studeren in Antwerpen. Zij hebben echt geen zondagsschool nodig om de cultuur te leren. Erdogan heeft een ander doel en dat is indoctrinatie. De meisjes lopen straks typisch Turkse kleding naar de zondagsschool compleet met hoofddoek.

 81. Lies

  Die zwerver heeft altijd gelijk.

 82. Otto Groeneveld

  12.00 bijna iedere Chinees, hele dagen rekenen en op jonge leeftijd wiskunde.

 83. Nico

  Nederlandse scholen in het buiteland zijn geen enkel probleem, daar men daar niet wordt onderricht in een doctrine, waarin geleerd wordt dat het gastland minderwaardig is aan de eigen cultuur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.