Humberto denkt tóch dat Stax rol speelde bij ondergang

Geplaatst op Sat 11 Aug 2018 om 14:05

Humberto Tan denkt tóch dat zijn affaire met Dionne Stax een rol heeft gespeeld in de ondergang van zijn talkshow RTL Late Night. Dat laat hij vandaag blijken in NRC Handelsblad. Tan verloor begin vorig jaar massaal de gunfactor van het publiek, omdat hij zijn gezin bedroog voor een jonge journaallezeres. En dat terwijl hij voor een familiezender werkt. Toch stelde de presentator lange tijd dat zijn dalende kijkcijfers hier niets mee te maken hebben gehad. Nu denkt hij daar anders over.

Gevraagd naar waar het mis ging met RTL Late Night, antwoordt Tan: “Concurrentie van internet, ontwikkeling bij Jinek en Pauw, verzadiging van het programma, reuring in mijn privéleven.

Met ‘reuring in mijn privéleven’ doelt hij uiteraard op de onthulling van weekblad Privé dat hij niet alleen zijn vrouw Ineke uitkleedde, maar ook de veel jongere Stax.

De inhoudelijke kritiek op RTL Late Night was echter ook fors. Daar herkent Tan zich echter niet in. “Mensen zeggen dat ik niet kritisch ben. Maar mijn doelstelling is altijd geweest om informatie te halen, en niet om te scoren. Ik zeg altijd: welke vraag heb ik dan gemist?

En: “Ze zeggen dat het programma te licht zou zijn. Maar het ging vaak genoeg over leven of dood, dat noem ik niet licht. En voor een deel waren er misschien te veel RTL-gasten, maar bij de NPO worden ook NPO-mensen uitgenodigd. Dat is alleen diverser.

Inmiddels kijkt Tan met weemoed terug op zijn succesjaren. “Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière. Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben – dat knaagt.

Het NRC-interview met Humberto Tan kunt u hier lezen.

Foto: RTL
67 Reacties op “Humberto denkt tóch dat Stax rol speelde bij ondergang”


 1. Leon

  En dat allemaal voor zo’n dom blond wicht. Terwijl Humberto zo’n leuke vrouw heeft.

 2. Barend-Jan Zwartkijker

  Uberdomme drol die Tan.

 3. Raaf

  Scherp gezien van Humberto de Overspelige; ‘de concurrentie van internet.’

  Ofschoon het internet steeds minder vrij wordt en het censuur spook de scepter zwaait kunnen steeds meer mensen de myriade leugens van de Staatsmedia omzeilen door zelf op zoek te gaan naar de informatie, feiten, bronnen en waarheid.
  De monopoliepositie van de Oude Fake News Media is gelukkig deels opgeheven.
  Wanneer een Twan Huys, een NRC-ambtenaar of dat dor ijsknaagdier Jinek weer heeft lopen jokkebrokken kun je hun leugens binnen 3 seconden checken op het Net.
  Dat is de reden waarom krantenredacties en de Staatsmedia alle reageermogelijkheden hebben afgeschaft. Keer op keer werden de leugens door de oplettende lezers ontmaskert. Na het afschaffen van de reactiemogelijkheden kunnen de harlekijnen die zich in Nl op valse gronden journalist durven te noemen ze nu weer ongebreideld Fake News verspreiden zonder daarop aangesproken te worden.
  Vandaar dat de web bezoeken van de MSM volledig zijn ineengestort.

 4. Mark2

  En weer niets dan ontkennen dat hij gewoon niet goed was, kritiekloos etc. Wordt eigenlijk gewoon steeds zieliger!

 5. Melvin

  en dan te bedenken dat Angela de Jong de grootste oorzaaks buiten Tan zelf, zij heeft hem nog meer dan Stax kapot gemaakt

 6. Bart

  De man had weg moeten gaan bij RTL. Dit nieuwe contract wordt zijn ondergang op de Nederlandse televisie.

 7. ano@niem.nl

  Wanneer je niet snapt dat je naast informatie te halen ook kritisch moet zijn op de informatie die je wordt aangeboden dan bewijs je eens te meer dat je als interviewer in een discussieprogramma hopeloos hebt gefaald.

  Een redactie die tot vervelends toe dezelfde linkse gasten aan tafel zette hielp ook niet mee. Daar is men wel een keer klaar mee.
  De echte ondergang begon al eerder dan Stax overigens, die begon bij het steunen van roetveegpieten e.d. Dan is Nederland (buiten de grachtengordel) je kwijt. Linkser en onnederlandser kan het niet immers.

  Stax was alleen de laatste druppel die de emmer deed overlopen.

 8. Brian

  Kritiekloos naar zijn gasten
  Kritiekloos naar zichzelf

 9. Senip

  “En voor een deel waren er misschien te veel RTL-gasten, maar bij de NPO worden ook NPO-mensen uitgenodigd.”

  Dat was toch echt aan RTL zelf te wijten. Sinds RTLLN begon was het voor de talkshows van de NPO moeilijker om RTL-namen te krijgen. Dan krijg je automatisch meer NPO-namen in die talksprogramma’shows.

 10. Kwamkwammer

  Die foto’s. Nu moet het lijken alsof Stax iets doet bij Tan of zo?

 11. Vrede

  Die vrouw van Tan is ook een grap. Niet alleen bij hem blijven maar in de laatste uitzending erbij zijn,heeft ze geen zelfrespect?

 12. poli

  Reclame is gewoon de killer voor CO. Trek je die boswachter niet, dan moeten die 10 min naar de reclame toch vol. 17 minuten voor Janpietsnot voor de buis. Evaginek kan gewoon het gesprek inkorten en naar de volgende gast.

 13. Bert

  Vind Tan nog steeds top. Stelde in mijn optiek de juiste vragen en liet de mening over iets aan mij over!!

 14. SOLANGE

  Tan blijft liegen …. de mensen hadden hem allang door…. daarbij komt dat hij naast zn schoenen ging lopen …. als je hem zag op het plein in zn pakkie deftig dan werd ie gewoon uitgekotst.. super faken en narcistisch

 15. Curryworst

  Wat heeft die man toch een enorme plaat voor zijn kop.

 16. Winston Kanooknikswitch

  Ik ken de man die de regie deed van Tan, hij is echt erg, ze walgden van hem op en naast de televisievloer. Zelfingenomen, hoogmoed komt voor de……juist!

 17. @ Vrede 14:49

  Een villa aan de Amstel woont toch echt iets prettiger dan aan een hofje in Diemen.

 18. tim

  tja: eigen schuld toch……of niet Tan

 19. jip

  Onzin. Het uur Humberto per dag was gewoon gevuld met te veel totaal niet interessante mensen en niet interessante onderwerpen. heel veel artiesten, muziek en RTL gezichten over niet boeiende promo-onderwerpen. Daarnaast: ALS er een interessante gast aan tafel zat, vroeg Humberto nooit de vragen die iedereen wilde weten. Het was gewoon niet goed genoeg. Wat natuurlijk ook niet meehelpt is dat je reclames ziet met ‘ De Humberto Stoel’ (lekker je zakken vullen), dat je overal maanden leest dat hij vreemd gaat (lekker buiten de deur soppen), dat je (opnieuw) andere reclames ziet met Humberto als aanprijzer van de postcodeloterij (jaah…. nog een extra grote storting per maand erbij op de rekening!) etc. etc. Hij had zich moeten focussen op een topshow per dag, goede gasten, kritisch doorvragen en niet 76 keer Waylon in je show halen om zichzelf voor gek te zetten met die gitaar van hem. Eigen schuld.

 20. chris

  Gaan we nog even verder met roddelen. Wordt Mevr. Stax er weer bij gehaald.

 21. Lies

  Humberto is op zijn hoogtepunt geeindigd.

 22. Gino

  Tan is gewoon niet goed genoeg om een programma te kunnen dragen. Spreekt slecht Nederlands daardoor niet goed te volgen. Gewogen en te licht bevonden, klaar!

 23. Herbert

  MOOIE OPRUIMING-

 24. Bart

  @jip Hoewel er nog tal van oorzaken waren, een goede analyse.

 25. SpongeBob

  Whhhoooeee die foto….zit Dionne onder de tafel?

 26. Marry Hens

  Angela de Jong is dus, terecht, niet schuldig aan de ondergang van die gladde Tan.

 27. Lies

  Het was toch ook gewoon het feit dat heel NL wist dat hij vreemd ging? Dat maakte meneer Tan in een klap unlikable big time.

 28. Bart

  Maakt dat voor de kijker uit of hij wel of niet vreemd zou gaan? Denk het niet. Wat nu de echte oorzaak is blijft toch gissen. Behalve dan dat er te veel mensen uit eigen stal in zijn programma zaten, dat begon te vervelen.

 29. Lies

  @Bart: vreemdgaan heeft een grote invloed op je carriere. Vraag dat eens aan Xander de Buisonje, Yolanthe van Cabau Dinges of aan Prins Charles.

 30. Shaniqua

  Ikke mis Oemboertoe, ikke niet meer lagun en daansun en ja kunnikken op moesiek!

 31. Baron von Habenichts

  Domme NiGG*R probeert zijn boek – dat uitkomt voor de feestdagen – te pluggen gatverdamme.

 32. Bart

  @Lies: Hij is geen voorbeeldfiguur zoals een dominee, iemand die preekt over trouw en goede zeden. Misschien wel voor jongeren, maar niet in de zin van dat hij geen fouten mag maken zolang het binnen bepaalde marges blijft natuurlijk.

 33. Nina 64

  Nu Twan Huys het overneemt,ga ik niet meer kijken. Beau was de beste.

 34. Dooie Hannie

  Lekkerrrr Kip eeeetuhhh

 35. Dooie Hannie

  Sein boek komt met Saaantaaaklaas

 36. RobS

  Elke man met een beetje verstand weet dat ie in de problemen komt als ie zich met een type als Stax inlaat.

 37. Ton

  er is maar een reden van het verval van Tan en dat is zijn totale incompetentie. zijn gebrek aan vakmanschap zijn gebrek aan inteligentie en dat heeft allemaal niets met zijn prive leven te maken. Tan is een loser niets meer n en niets minder ,hij moet gewoon wat anders gaan doen niet achteruit kijken maar vooruit, en aub niet op de tv.

 38. Bart

  Even voor de duidelijkheid. De reacties van Bart om 19:16 en 19:28 zijn uiteraard niet van van mij.

 39. anoniem

  Haha, leven in een ivoren toren..

  Ben nog steeds blij dat ik een eenvoudig onbekend NL-ertje ben.. :-)

 40. ernst

  Het geldt voor veel presentatoren en artiesten, het maakt niet uit wat je zelf ervan vindt maar hoe het publiek je beoordeelt. De kijker maakt of breekt je dus doe dan wat met die kritiek.

 41. MuloMan

  Maar die Stax ik ook een vies stinkend HO*RTJE he.

 42. Dooie Hannie

  Humberto heeft de bek van een amechtige reuzenschildpad. De viezerik.

 43. Eindbaas

  Humberto is eigenlijk een mislukte Chinees, hij heet Humberto Tan-A-Kiam. Zijn vader heeft een bloeiend Bami noedles bedrijf in Paramaribo en zijn zus zoekt compensatie voor hun slavernijverleden. Eerst excuses, dan doekie doekie.

 44. energy-x

  die man kan gewoon geen talkshow dragen. Hele hoge dunk van zichzelf

 45. Nick

  Nee het komt natuurlijk niet bij deze meneer op dat het te maken kan hebben met het feit dat hij 5 jaar lang heeft geweigerd kritische vragen te stellen aan die tafel.

 46. Uijl

  Luister jongens en meisjes, het is mooi geweest. Nu allemaal naar bed en snaveltjes toe.

 47. Annoniemus

  Er is er maar één verantwoordelijk voor de diepe val van TAN , dat is hij zelf door zijn gedraai en liegen om zijn affaire met Stax . ( en niet te vergeten dat intens slechte inteelt programma ).

 48. Draco

  Tan: I did not have sexual relations with that woman. Miss Stax.

 49. critikast

  Humberto snapt er nog steeds niets van. Heb je dan niet geleerd dat je als publiek figuur onder een vergrootglas ligt? En begrijp nu toch eens dat niet alleen je affaire met Stax de oorzaak is van je falen: het is vooral het “gezicht” van je programma. Saai, RTL-stalvee en vooral een presentator die vlees noch vis was, altijd veiligheid in je interviews, altijd angstig om mensen te confronteren, altijd monotoon en ook nog eens quasi jeugdige uitstraling, terwijl je gewoon een oudere man bent. Het publiek is niet zo gek als jij blijkbaar denkt Humberto. Je bent afgeserveerd en dat een klein beetje aan die lieve Dione, maar vooral aan je eigen werkwijze en je gladde voorkomen.

 50. Uuuh

  Spindoktertje Tan blijft zijn foute managerstrucjes over het volk uitstrooien. Een heel klein mea culpa (“Reuring in mijn privéleven”) verpakt in een potsierlijk verhaal over zijn roots in de Bijlmer en z’n o zo sterke moeder.
  En het trieste is dat de zogenaamd intelligente Tan ronduit dom is. Hij zegt bijvoorbeeld:

  En ik realiseerde me heel goed: als ik het verpest, verpest ik het voor heel veel Surinaamse Nederlanders.”

  En dat is nu precies wat hij heeft gedaan! Met zijn gedrag heeft hij het aloude beeld bevestigd dat Surinaamse mannen hun *** achterna lopen, onbetrouwbaar, lui en laks zijn.

  Met aan net eind van het interview de profetische woorden:

  „Er zal niet snel weer een Surinaamse presentator zijn die een talkshow krijgt op RTL“.

 51. Grace321

  Je zult ze de kost moeten geven diegenen die vreemd gaan bij tv….hahaha grrrrr

 52. Barend-Jan Zwartkijker

  @Nina 64 19:30;

  Vind ik ook. Beau was de beste host van dat programma. Nogal dom van RTL om hem die plek niet te gunnen.

  Met Twan-GroenLinks-Huys “Nijmegen de gekste”, wordt die show helemaal niets. Kijkt geen hond naar.

 53. Henk

  Goed gezien, het verhaal komt neer op een romantische versie van de “Nederlandse droom”.
  Alleen is het natuurlijk jammer dat er zo veel commotie is over onbelangrijke zaken. En we niets horen over de uitglijders van mensen die belangrijke beslissingen nemen. Het lijkt wel of je een Britse tabloid leest.

 54. Dorus

  Hij is zich zelf voorbij gelopen en toen naast zijn schoenen gaan staan.

 55. boeruh

  Die aalgladde knakker is vol van zichzelf ! Hopelijk zijn we voor altijd van die onuitstaanbare/onverstaanbare gladjanus verlost zodat we weer het idee hebben naar een minder irritante presentator zitten te kijken dan wel luisteren .

 56. Joop.nl

  En weer worden de belangrijkste redenen voor zijn neergang niet genoemd: Zijn voorkeur voor een blanke ongeschminkte Piet en zijn gladde praatjes om waardeloze peperdure stoelen van een louche bedrijf aan te prijzen.

 57. Rimreet

  Nog erger: in RTLLN beweerde hij totaaaaal geen probleem met Zwarte Piet te hebben, maar ging ondertussen samen met Linda de Mol bij Erland pleiten voor witte Pieten.

 58. Blanke Vla

  Die Tan, ik mag hem niet.

 59. Barend-Jan Zwartkijker

  Hoembertooo, ga samen met Gerda Havertong, Silvana Simons en Sunny Bergman een nieuwe partij beginnen. Iets met een pakkende naam, Bij1 of zo. Lijkt dan alsof er “bijl” staat. Daarmee willen ze dan de white supremacy de kop van afhakken.

 60. Barend-Jan Zwartkijker

  Beetje nare jongen geworden en was niet nodig geweest. Hij zit nu in een bepaalde hoek waar weinig TV-kijkers blij van worden heb ik het idee.

 61. Peter de Jong

  Lekker makkelijk WEER om kritiek te leveren. Iedereen hier is ook zo perfect. Begin bij jezelf werk aan jezelf. Spiegel EN blijf spiegelen. Verbeter jezelf EN groei als mens. Dat doe je niet door op zo’n laffe manier middels sociale media je eigen frustraties te omschrijven.

 62. julske

  HUmberto heeft iedereen weer wakker geschud, steeds het eentonig gedoe.

 63. Bart

  @julske Humberto is gewoon een hele slechte presentator. Dat zal komend tv seizoen nog meer duidelijk gaan worden. De kijkers moeten hem niet.

 64. julske

  Hopelijk dat jullie hulp gaan zoeken, want het obsessie over Humberto Tan, zie ik dat het heel diep in de wortel zit, van velen hier. Ik neem jullie niet kwalijk, aangezien het met de paplepel doorgegeven is.Zal het zo zijn dat het kruisje thuis bij jullie kleiner is dan die van Humberto, of moest het binnenshuis , op de zolder blijven.Als het kruis van een ander op straat ligt, dan hebben we ons smoel vol , om de ander de grond in te trappen.Maar Karma is een Bitch. Onbeschoft, ongelikt manieren hebben jullie.Als jullie geen goede opvoeding hebben gekregen, kunnen jullie anno 2018 , alsnog een cursus heropvoeding volgen, doet geen kwaad.Over iedereen hebben jullie op en aanmerking, alsof jullie perfect zijn.En jullie mogen mij uitschelden, doet me helemaal niks, ik heb wel een dikke huid, In dit land moet je op je hoede zijn, men gunt de ander niet een gelukkig leven, als je hard ervoor hebt gewerkt, een voorbeeld is Humberto Tan.Zodra iemand een ander huidskleur heeft, zijn jullie al op scherp om degene van alles voor de voeten te gooien.Rotzooi, asociaal gedrag.

 65. ox

  @julske;gelukkig oordeel jij niet over anderen,hulde!

 66. Baron von Habenichts

  Tan moet gaat werken op de Oeweeweee fabriek.

 67. BRAAK

  Tan, brrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.