Hans Klok is klaar met mediarel over Ilse DeLange

Geplaatst op Tue 14 Aug 2018 om 9:30

Hans Klok is inmiddels wel een beetje klaar met de mediarel over de uitspraken die hij deed over het accent van The Voice-ster Ilse DeLange. Dat heeft de goochelaar vanochtend gezegd op 100% NL. BN’ers geven tegenwoordig zulke afgemeten antwoorden in interviews, dat het gelijk landelijk nieuws is als een ster een keer een eerlijk antwoord geeft. Dat ondervond Klok toen hij werd gevraagd naar welke collegaster hij een beetje apart vindt. Hij benoemde het boerse accent van DeLange.

Het werd landelijk nieuws, tot grote verrassing van Klok. “Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn leven, maar je leert ervan. Dit is het enige commentaar wat ik erop ga geven. Daarna hoeft niemand er meer naar te vragen“, lacht hij.

Klok is behoorlijk verrast. “Het was natuurlijk erg heet, hè. Het was wekenlang heel heet en als je dan zoals ik op tournee ga, dan ben je naar de producent verplicht om de nodige interviews te geven om de zalen te vullen. Een journalist van het Algemeen Dagblad vroeg: ‘Heb je aan iemand een hekel?‘”

Ik zei: ‘Ik heb aan niemand een hekel. Misschien een beetje aan Donald Trump, maar verder heb ik aan niemand een hekel.’ Zegt-ie: ‘Vind je dan niemand raar?’ Ik zei: ‘Nee, ik vind niemand raar.’ En toen zei hij: ‘Vind je dan echt niks raar aan niemand?’ Toen zei ik ineens: ‘Ja, ik vind het eigenlijk raar dat Ilse DeLange nog zo’n accent heeft als ze zo’n grote carrière heeft.’ Maar, ik zei erbij: ‘Ik vind haar een geweldige zangeres en een geweldige vrouw.’ Maar dat lezen mensen niet. Ze lezen alleen maar: ‘Hans Klok vindt Ilse DeLange raar.‘”

Toen kreeg Klok het hele internet over zich heen. “Van: ‘Rot op naar Las Vegas.’ Dan word je recalcitrant en wil je er juist helemaal niet op reageren. Het is maar een mening van iemand. Ik praat zelf ook met een accent, een Noord-Hollands accent.”

Twee dagen erna heb ik haar een sms gestuurd: ‘Ilse, het was niet mijn bedoeling om je te beledigen. Ik vind je een geweldige zangeres. Veel liefs, Hans Klok.’ Ik heb niets gehoord, maar volgens mij zit ze in Amerika. Ik hoop ooit met haar in Las Vegas een biertje te drinken. Ik vind haar een fantastische zangeres, songwriter en onderneemster.”

Foto: 100% NL
17 Reacties op “Hans Klok is klaar met mediarel over Ilse DeLange”


 1. Petrus

  “ik vind het eigenlijk raar dat Ilse DeLange nog zo’n accent heeft als ze zo’n grote carrière heeft”

  De kortzichtigheid druipt eraf. Ernstig dat hij dat blijkbaar nog steeds niet snapt.

 2. ano

  Zeikland.

 3. B

  Nee, jij bent de zeikerd. Net zo arrogant als Hans.

 4. Champie

  Is die tandplaksmile nog niet opgebokt?

 5. Champie

  Is die tandplaksmile nog niet opgebokt?!

 6. Hillie

  Dit is dus de reden waarom van Nieuwkerk alleen nog maar per e-mail vragen van de pers wil beantwoorden. En geef ‘m eens ongelijk.

 7. danny

  Mensen nemen alles zo serieus. 1verkeerde opmerking en half nederland krijg je over je heen. Wat een zuuuuure mensen. Oftewel zeikerds hier. Vreselijk

 8. Otto Groeneveld

  Wat een achterbakse pisnicht is die goochelaar zeg. Pleur naar The States daar pas je wel met dat teringkarakter van je mister nobody en kom nooit meer terug.

 9. Britt Scholte Lover

  bn-ers doen net zo hard zelf mee met vooroordelen, en wat vind ilse de lange er zelf van?
  Die boerentrien uit de achterhoek

 10. danny

  @Brittt Scholte,,,Ze komt uut Twente. Zeg iets goed of gewoon niks. Dom wicht.

 11. Kaaskijker

  AD werkt zo. En Hans Klok heeft we gelijk natuurlijk. Ilse kan prima in het Nederlands uit de voeten maar soms zet ze een extra zwaar accent op. Dan gaat ze in DWDD plots heel sterk Twents praten om ‘de provinciaal op bezoek in Amsterdam’ uit te hangen. Dan doet ze haar mond scheef en vindt ze het ‘allemaaol moachtig mooai’. Haar trucje om naar de underdog sympathy te hengelen.

  Hans Klok komt net als Britt Dekker uit Purmerend.

 12. Els

  Gvd je zal toch uit Purmerend komen.

 13. John van Daalen

  Ik praat Noord Hollands????? Op school nooit opgelet goochelaar? Je spreekt Noord Hollands en niet je praat. Ga maar lekker goochelen en het liefst zover mogelijk. Misschien Jupiter of Saturnus?

 14. B-noniem

  @Kaaskijker
  Ilse gaat met een sterker accent praten als ze enthousiast/emotioneel is, net als iedereen met een accent.

 15. Je moeder

  Mensen lopen allemaal te zeiken over wat deze man heeft gezegd maar misschien zegt dat meer over jezelf dan over hem en laat ook gelijk zien hoe irrelevant je bent ga wat beters met je leven doen dan lopen huilen dat klok vind dat Ilse een boers accent heeft er zijn erge zorgen dan dit maar jullie moeten altijd wel iets hebben om over te janken….

  Goeie zelfreflectie pannekoeken

 16. Bill

  @Je moeder

  Aldus iemand die zelf ook reageert. Trouwens, als er iemand iets beters met zijn leven moet doen, ben jij het. Bezoek eens een school of zo.

 17. Jan

  @john van daalen
  Jij ook niet opgelet zeker? Zover LOL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.