Hans Klok is klaar met mediarel over Ilse DeLange

Hans Klok is inmiddels wel een beetje klaar met de mediarel over de uitspraken die hij deed over het accent van The Voice-ster Ilse DeLange. Dat heeft de goochelaar vanochtend gezegd op 100% NL. BN’ers geven tegenwoordig zulke afgemeten antwoorden in interviews, dat het gelijk landelijk nieuws is als een ster een keer een eerlijk antwoord geeft. Dat ondervond Klok toen hij werd gevraagd naar welke collegaster hij een beetje apart vindt. Hij benoemde het boerse accent van DeLange.

Het werd landelijk nieuws, tot grote verrassing van Klok. “Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn leven, maar je leert ervan. Dit is het enige commentaar wat ik erop ga geven. Daarna hoeft niemand er meer naar te vragen“, lacht hij.

Klok is behoorlijk verrast. “Het was natuurlijk erg heet, hè. Het was wekenlang heel heet en als je dan zoals ik op tournee ga, dan ben je naar de producent verplicht om de nodige interviews te geven om de zalen te vullen. Een journalist van het Algemeen Dagblad vroeg: ‘Heb je aan iemand een hekel?‘”

Ik zei: ‘Ik heb aan niemand een hekel. Misschien een beetje aan Donald Trump, maar verder heb ik aan niemand een hekel.’ Zegt-ie: ‘Vind je dan niemand raar?’ Ik zei: ‘Nee, ik vind niemand raar.’ En toen zei hij: ‘Vind je dan echt niks raar aan niemand?’ Toen zei ik ineens: ‘Ja, ik vind het eigenlijk raar dat Ilse DeLange nog zo’n accent heeft als ze zo’n grote carrière heeft.’ Maar, ik zei erbij: ‘Ik vind haar een geweldige zangeres en een geweldige vrouw.’ Maar dat lezen mensen niet. Ze lezen alleen maar: ‘Hans Klok vindt Ilse DeLange raar.‘”

Toen kreeg Klok het hele internet over zich heen. “Van: ‘Rot op naar Las Vegas.’ Dan word je recalcitrant en wil je er juist helemaal niet op reageren. Het is maar een mening van iemand. Ik praat zelf ook met een accent, een Noord-Hollands accent.”

Twee dagen erna heb ik haar een sms gestuurd: ‘Ilse, het was niet mijn bedoeling om je te beledigen. Ik vind je een geweldige zangeres. Veel liefs, Hans Klok.’ Ik heb niets gehoord, maar volgens mij zit ze in Amerika. Ik hoop ooit met haar in Las Vegas een biertje te drinken. Ik vind haar een fantastische zangeres, songwriter en onderneemster.”

Foto: 100% NL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen