Angela de Jong neemt geld aan van RTL Boulevard

Angela de Jong krijgt betaald door tv-programma’s die ze onafhankelijk dient te recenseren voor haar column in het AD. Het gaat om onder meer RTL Boulevard en VI Oranje Blijft Thuis. Dat geeft ze vandaag toe in de Volkskrant. De Jong kreeg onlangs dik betaald om te gast te zijn in de Wilfred Genee-show. “Ik heb er van tevoren niet om gevraagd, maar toen ik na afloop nog een paar formulieren kreeg toegestuurd, bleek dat ze 750 euro bruto betalen. Aan iedereen die daar als co-presentator zit.”

De opiniemaker is inmiddels ook ingepakt door RTL Boulevard; daar beleefde ze eind juni haar debuut als deskundige. “Bij RTL Boulevard heb ik ook niet om een vergoeding gevraagd, maar daar is het standaardtarief voor de meeste deskundigen 350 euro.

Krijgt ze alleen bij RTL zo vorstelijk betaald of ook bij de NPO? “Jinek, Pauw en WNL betalen me niet. Het enige waar ik me aan bezondig is dat ik vraag om een taxi die me heen en weer van huis naar de studio rijdt. Omdat ik een keer bijna in slaap viel achter het stuur na een uitzending van Pauw.

Is het niet een beetje raar dat je geld verdient aan programma’s die je onafhankelijk moet recenseren? Je zou kunnen zeggen dat De Jong nu milder over RTL Boulevard gaat schrijven, zodat ze daar flink kan gaan bijschnabbelen.

De Jong: “Dat klopt. En ik geef toe dat dat een lastige is. Maar aan de andere kant is het geld mooi meegenomen. Ik maak er extra uren voor en schaf er soms een jurk voor aan.

Toen ik laatst bij RTL Boulevard was, mailde een lezer: ‘Leuk je daar te zien, kijk je wel uit dat je er geen onderdeel van gaat worden?’ Maar zo voelt het echt helemaal niet.

Het Volkskrant-interview met Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen