Ook Caroline de Bruijn ziet kijkcijfers GTST dalen

Goede Tijden Slechte Tijden was ooit hét kijkcijferkanon van RTL 4 met regelmatig meer dan twee miljoen kijkers. Tegenwoordig zijn er weken dat de soap amper boven de miljoengrens uitkomt. Ook boegbeeld Caroline de Bruijn ziet de kijkcijfers zakken, maar toch is ze niet pessimistisch. “Het lijkt misschien of iedereen nu in rep en roer is vanwege dalende kijkcijfers, maar als je de online cijfers erbij optelt, zou het zomaar kunnen zijn dat je op hetzelfde niveau als voorheen uitkomt.

De Bruijn geeft in Nieuwe Revu aan dat het medium televisie voor haar niet heilig is. “Het gaat ons erom dat mensen nog kijken, niet zozeer op welk platform ze dat doen. Maar of de serie ook de 54 jaar zal volmaken? Geen idee.

Ze doelt daarmee op As The World Turns, dat in 2010 na 54 jaar stopte. Acht jaar later staat het medium televisie er echter veel beroerder voor. “We leven in een tijd waarin het lineaire kijken steeds meer onder druk komt te staan. De journaals worden nog wel op het moment van uitzenden bekeken, maar verder kijkt men steeds vaker programma’s online terug of al vooruit.

De vaste ankerpunten op een avond zijn een beetje aan het wegvallen“, besluit ze.

Het Revu-interview met Caroline de Bruijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen