Lof voor Nadia pijnlijk voor Margriet; tv-ster reageert

Een beetje pijnlijk is het wel voor Margriet van der Linden. Terwijl haar talkshow M na tientallen afleveringen nog steeds een ongemakkelijk geheel is, wordt omroepcollega Nadia Moussaid deze week de hemel in geprezen na een paar afleveringen van Laat op Eén. Vandaag geeft Van der Linden voor het eerst een uitgebreid interview over haar DWDD-vervanger. Ze reageert in de Volkskrant onder meer op de kritiek die er is op de show én op zichzelf; ze zou te gemaakt zijn.

De presentatrice zegt geen tv-recensies te lezen. “Ik luister vooral naar een groepje mensen om me heen. Wat anderen vinden, leidt af van wat ik aan het doen ben. We zijn niet gek, we weten al een tijdje dat het scherper moet. Dat moet je niet zwaarder maken dan het is. En we hebben daarin een heel fijne slag gemaakt.”

Er is nu veel meer urgentie en dat wordt ook opgemerkt, aldus Van der Linden. Bovendien zijn er meer items: voorheen waren er drie gesprekken van zo’n 12 minuten, nu vier van zo’n 8 à 10 minuten. “Een volle uitzending vind ik prettiger, ik hou van tempo, niet van achterover leunen.”

Wat vindt ze van de kritiek van Bert van der Veer dat ze ‘overenthousiast’ zit te acteren? “Ik zit niet te acteren op tv. Ik zet echt geen gezicht op. Waarom zou ik? Ik ben vaak enthousiast. Als ik het niet naar mijn zin heb tijdens de uitzending, zou je dat kunnen zien.

Als de Volkskrant haar voorlegt dat er deze zomer volgens insiders stevige gesprekken zijn gevoerd over de talkshow – betrokkenen zouden het niet goed genoeg vinden – geeft Van der Linden weinig details prijst. De krant: “Concrete vragen ontwijkt ze met grappen – ‘Zal ik volgende keer de notulen van onze evaluatie naar de Volkskrant-lezers sturen?’ – en algemeenheden.

Wel stelt Van der Linden dat tv-directeur Frans Klein van de NPO nog steeds tevreden is. “Frans Klein is een heel belangrijke persoon in mijn leven. Ik denk dat hij… hij is wel tevreden. Ja.”

Maar gaat Klein M ook verlengen voor een tweede seizoen? “Daar ben ik niet mee bezig, ik richt me op het nu. Laat ik dit zeggen: ik blijf altijd heel dicht bij wat ik wil, wat goed voelt. En ik kan niet ontkennen dat M aan alle kanten erg goed voelt. Dat sterkt me.”

Matthijs van Nieuwkerk presenteert De Wereld Draait Door sinds dit jaar nog maar zes maanden per jaar. Voor de overige zes maanden wordt nu Margriet van der Linden ingezet.

Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om het DWDD-slot niet aan Van der Linden, maar aan Nadia Moussaid te gunnen.

Het Volkskrant-interview met Margriet van der Linden kunt u lezen via Blendle.

Foto: Robin de Puy, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen