Angela de Jong aan de slag als deskundige Boulevard

Angela de Jong heeft RTL Boulevard zo ongeveer afgeslacht in haar columns in het AD, maar nu het tv-programma haar airtime biedt – volgens Wilfred Genee wil ze heel graag op televisie – lijkt ze van gedachten veranderd: ze debuteerde gisteren als deskundige in de showrubriek op RTL 4. De televisiekenner was uitgenodigd om aan de desk te vertellen over het overleg dat mediaminister Arie Slob gisteren heeft gevoerd met de hoofdrolspelers in het Nederlandse medialandschap.

Peter van der Vorst: “Angela de Jong, tv-recensente, volgens mij voor het eerst hier in de studio ook zelf hè? Welkom.”

De Jong beaamde dat, maar de stekelige verhouding tussen haar en Boulevard kwam vervolgens niet aan bod.

Wel sprak ze haar ergernis uit over de bezuinigingen bij de NPO. “Ik word een beetje moe van al die berichten die nu komen over Andere Tijden en Brandpunt+ dat moet verdwijnen. De publieke omroep probeert dat als een soort strategie, van: weet wat je doet regering, dit is het gevolg.”

De NPO moet bezuinigen op overhead, vindt De Jong. Moet de NPO naar het BBC-model? “Dat hoeft nou ook weer niet, want ik vind het goed dat al die stromingen er zijn, maar het moet wel goedkoper en efficiënter aangestuurd worden. Al het geld dat niet naar programma’s gaat lijkt me zonde.”

Het wordt volgens De Jong tijd dat mediapartijen NPO, RTL en SBS met elkaar gaan samenwerken, maar hun gezamenlijke terugkijkdienst NLZIET komt nog niet van de grond.

De Jong: “Ik wilde pas VI Oranje Blijft Thuis terugkijken via NLZIET. Dan stonden de eerste drie afleveringen erop en daarna niet, want RTL wil natuurlijk dat iedereen naar Videoland gaat. De NPO wil weer dat iedereen naar NPO Start gaat.”

Wat De Jong over VI Oranje op NLZIET zegt klopt overigens niet. Afgelopen week waren er niet alleen op NLZIET, maar ook op RTL XL ineens maar drie afleveringen van VI Oranje terug te kijken. Na een dag was dat weer opgelost: RTL moest voetbalbeelden uit de uitzendingen blurren.

Angela de Jong werd in de afgelopen maanden al een paar keer op locatie geïnterviewd door RTL Boulevard. Nu heeft ze dus haar debuut beleefd als deskundige in de studio. Eerder stond ook tv-recensent Ron Vergouwen van Omroep MAX een paar keer als deskundige in de Boulevard-studio.

Tv-makers weten nu in elk geval wat hen te doen staat als ze zich willen wapenen tegen kritische columns van AD-Angela: airtime.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen