Angela de Jong aan de slag als deskundige Boulevard

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 8:40

Angela de Jong heeft RTL Boulevard zo ongeveer afgeslacht in haar columns in het AD, maar nu het tv-programma haar airtime biedt – volgens Wilfred Genee wil ze heel graag op televisie – lijkt ze van gedachten veranderd: ze debuteerde gisteren als deskundige in de showrubriek op RTL 4. De televisiekenner was uitgenodigd om aan de desk te vertellen over het overleg dat mediaminister Arie Slob gisteren heeft gevoerd met de hoofdrolspelers in het Nederlandse medialandschap.

Peter van der Vorst: “Angela de Jong, tv-recensente, volgens mij voor het eerst hier in de studio ook zelf hè? Welkom.”

De Jong beaamde dat, maar de stekelige verhouding tussen haar en Boulevard kwam vervolgens niet aan bod.

Wel sprak ze haar ergernis uit over de bezuinigingen bij de NPO. “Ik word een beetje moe van al die berichten die nu komen over Andere Tijden en Brandpunt+ dat moet verdwijnen. De publieke omroep probeert dat als een soort strategie, van: weet wat je doet regering, dit is het gevolg.”

De NPO moet bezuinigen op overhead, vindt De Jong. Moet de NPO naar het BBC-model? “Dat hoeft nou ook weer niet, want ik vind het goed dat al die stromingen er zijn, maar het moet wel goedkoper en efficiënter aangestuurd worden. Al het geld dat niet naar programma’s gaat lijkt me zonde.”

Het wordt volgens De Jong tijd dat mediapartijen NPO, RTL en SBS met elkaar gaan samenwerken, maar hun gezamenlijke terugkijkdienst NLZIET komt nog niet van de grond.

De Jong: “Ik wilde pas VI Oranje Blijft Thuis terugkijken via NLZIET. Dan stonden de eerste drie afleveringen erop en daarna niet, want RTL wil natuurlijk dat iedereen naar Videoland gaat. De NPO wil weer dat iedereen naar NPO Start gaat.”

Wat De Jong over VI Oranje op NLZIET zegt klopt overigens niet. Afgelopen week waren er niet alleen op NLZIET, maar ook op RTL XL ineens maar drie afleveringen van VI Oranje terug te kijken. Na een dag was dat weer opgelost: RTL moest voetbalbeelden uit de uitzendingen blurren.

Angela de Jong werd in de afgelopen maanden al een paar keer op locatie geïnterviewd door RTL Boulevard. Nu heeft ze dus haar debuut beleefd als deskundige in de studio. Eerder stond ook tv-recensent Ron Vergouwen van Omroep MAX een paar keer als deskundige in de Boulevard-studio.

Tv-makers weten nu in elk geval wat hen te doen staat als ze zich willen wapenen tegen kritische columns van AD-Angela: airtime.

Foto: RTL
47 Reacties op “Angela de Jong aan de slag als deskundige Boulevard”


 1. S

  Laat haar lekker. Al die andere types in zulke programma’s willen toch ook heeel graag op tv. Wilfred Genee ook.

 2. Jan

  Valt me toch een beetje tegen van Angela de Jong. Het Ad hoeven we nu dus ook niet meer te lezen voor kritische columns. Slim van BLVD en RTL, hou je vijanden dichtbij. Zal ze hier nu ook 1000 euro per keer voor toucheren?

 3. Rubicon

  Ik weet niet of dit af en toe is of dat ze vaste commentator wordt. Laatste is niet verstandig. Ongeloofwaardig. Maar af en toe aanschuiven doet ze ook bij DWDD, Jinek, en M dus kan ook bij Boulevard.

 4. Mink Vaillant

  Angela loopt lekker binnen, maar begint haar geloofwaardigheid als onafhankelijk tv-recensent op deze manier te verliezen.

 5. Rubicon

  Overigens eens met haar verhaal over strategie van NPO. Zeker ook omdat ik de argumentatie niet hoor. Waarom alles afwentelen op NPO2? Waarom niet op amusement? Wat kost een een aflevering 1-tegen-100, Andere tijden etc. Ze slingeren om de zoveel dagen wat losse flodders in de ether en wachten de reacties af; waar is het gefundeerde, goed onderbouwde en becijferde toekomstplan.
  Dat de stromingen wel moeten blijven ben ik dan weer niet met haar eens. Stammen uit periode dat nog duidelijk was wat links, rechts en religieus was. Nu is dat allemaal naar elkaar toe gegroeid dus overbodig

 6. Meneer Kaktus

  Ze lijdt aan het Ellie Lust-syndroom.

 7. anymousin

  Mag toch hopen dat dit een eenmalig optreden was van Angela de Jong bij RTLBoulevard.

 8. J

  Mink, die geloofwaardigheid heeft ze allang verloren toen ze dacht dat dat trouwprogramma met Gordon echt was (en wat ze een prachtprogramma vond), en bijna in huilen uitbarstte toen dit niet zo bleek te zijn.

  En vervolgens ook nog eens beweerde dat “hiermee de geloofwaardigheid van het RTL Nieuws in gevaar was”!

 9. Vrijdag

  Rubicon
  Fri 29 Jun 2018 om 8:59

  Politiek kiest voor reclame inkomsten. Meer kijkers dus meer reclame inkomsten.
  NPO heeft geen andere keus.

  NPO moet concurreren met de Unilever/Shell zenders RTL en SBS. Zo wil de politiek het.

 10. ricardo

  Het is echt ONVOORSTELBAAR deze vrouw. Eerst Boulevard afkraken tot de grond en nu daar vrolijk gaan staan. Deze vrouw is echt het van het allerlaagste allooi. ONGELOFELIJK wat een vervelende vrouw is dit. Zo een eigen geilerij. Hoe komen we in vredesnaam van deze vrouw af!!

 11. Antonio

  Zielig vrouwtje

 12. Is Angele nog objectief! nee du

  Dit is het laatste wat Angèle had moeten doen. Het aanschuiven bij een van de meest onbetrouwbare en immorele programma’s van de commerciële zenders is niet verstandig, niet handig en geeft een onbetrouwbaar beeld van een onafhankelijk journalist.

  Hier moet Angela direct mee stoppen. Het feit dat zij al bij de immorele types van RTL BLV al is aangeschoven heeft haar image nu al behoorlijk aangetast. Wat ze daar ook zte zeggen heeft of doet maakt niet uit. Ze is nu onderdeel van een verderfelijk clubje met een laag iq die alleen bezig is met geldgraaien, mensen beschadigen en onzinnigheden te verkopen voor gemiddeld circa 600 k domme kijkers.

  Angela dit is echt niet goed en stop direct met deze onzinnige actie. Ook de redactie van het AD zal haar hier op moeten aanspreken.

 13. Deadly Viper

  Moet dit walgelijke wijf echt bij Boulevard aanschuiven? Heb echt geen zin om vaak naar die kop te kijken.

 14. Bert

  Snap echt niet wat mensen tegen Angela hebben,

  Keer op keer legt ze de vinger op de zere plek.

  Denk dat er hier heel wat gepikeerde (rtl)fanboys rondlopen

 15. SOLANGE

  Angela doet het perfect eindelijk een vrouw met ballen

 16. Deadly Viper

  Dus iedereen die Angela een walgelijke zure b1tch vind is meteen RTL fan?

  De logica van Angela fans… man man man.

 17. Sniet Pot

  Angela is echt een aandachtsh*er! onvoorstelbaar.

 18. Bert

  Mee, lezen, rtl staat niet voor niets tussen “( )”.
  Voor de rest bevestig je meteen m’n gelijk.

  Meteen op de vrouw spelen, terwijl zij inhoudelijk vaak de waarheid predikt.
  Dat deze voor velen niet bevalt is een ander verhaal. Waarna “lekker” op zijn Hollands niet op argument maar vanuit de onderbuik gereageerd wordt: “walgelijke zure b1tich”.

  Sterk argument man!

 19. Deadly Viper

  Meteen op de vrouw spelen?

  Alsof dit wijf dat niet doet bij iedereen over wie ze schrijft. Daarom is het ook zo’n walgelijk mens.

 20. Jossine

  Ricardo, bel Wendy of Erland maar even, die willen maar wat graag afrekenen met Angela

 21. By the way

  Nu kan ze laten zien of ze het voor elkaar krijgt om dingen op TV te veranderen. Vooralsnog begint het met hypo en eindigt het met criet.

 22. Bert

  “Wijf” “Walgelijk”…

  ga zo door!

 23. John van Daalen

  Nee dit kan echt niet, dan ben je niet meer objectief te nemen. Maar aan de andere kant een krant die geld geeft aan een lelijk varken die mensen onderuithaald op hun fiets aan je dit ook wel goedkeuren. Het AD is altijd al een verschrikkelijk wegkijkend gutmensch zooitje geweest.

 24. Deadly Viper

  Ja walgelijk want dat is ze.

  Zelfbenoemde TV expert die interessant komt doen op TV. Ze moeten haar gewoon boycotten op TV laat ze maar lekker voor haar schoolkrantje schrijven.

 25. HansrZ

  Het AD zal haar binnenkort wel ontslaan, zeker in de (onafhankelijke) tv recensie rubriek

 26. Karel

  Bij RTL de NPO afkraken.
  Misschien moet ze ook nog even doorschuiven naar de Telegraaf, ook die voert een campagne tegen de NPO.

 27. chris

  Kijk nooit, dus wat dat betreft hoef ik dat irritante hoofd niet te zien. Ik zou het AD aanraden haar te laten kiezen voor het AD of de TV.

 28. chris

  @Rubico, aanschuiven bij DWDD was éénmalig, hoeft ze niet meer op te rekenen en daar had ze ook geen belangrijke rol

 29. roook

  angela

  na de zomer ga je bekend maken

  ze zijn blij dat je weg gaat

  Nieuwe werkgever weet welke harde tante jullie in dienst nemen…….

 30. Rubicon

  @Chris. OK maar ook Jinek, M en veel Radio programma’s. Beetje selectief om alleen maar bij de goedmens programma’s te zitten dus af en toe mening ventileren bij Boulevard kan heel goed. Als ze vaste deskundige wordt, en dus betaald wordt (Peter R de Vries krijgt ook minstens 100,- per optreden) gaat het mis en is geloofwaardigheid weg

 31. Ron

  Neem aan dat dit eenmalig was want eerst Boulevard afkraken en er dan nu vrolijk aanschuiven komt niet echt geloofwaardig over natuurlijk. Je moet als columnist wel ‘boven de partijen’ staan en er niet tussen anders kun je maar beter je mening, hoe vaak ook zeer treffend en mee eens, voor je laten. Niet slim.

 32. Trudy

  Verschrikkelijk… nou kijk ik echt helemaal Nooit meer..

 33. RaymondVL

  Ik zou d’r doen!

 34. Gerd

  Wat een farce om haar nu ook al daar uit te nodigen.
  Overkill mevrouw De Jong.

 35. chris

  @Rubicon; U denkt toch niet dat zij voor niets komt opdraven. Deze dame heeft het sinds zij een keer de slimste mens was (goede prestatie maar niet meer dan dat) een beetje hoog in haar hoofd. Zij is belangrijker dan haar eigen zwakke hoofdredacteur. Deze man zou moeten ingrijpen. Het AD = Anegela en dat is niet best voor een krant.

 36. Marijke

  niet verstandig. Ik hoop dat haar ego haar niet voorbijstreeft.

 37. julske

  Inderdaad is Angela een mislukte muts ,Addergebroed , Ik zou me doodschamen om daar te staan.Deze mislukte muts had ik al lang door.Karma noem ik het. Angela niet lekker geslapen vannacht, Eng mens

 38. Hillie

  Dus toch de slager die eigen vlees keurt. Niet meer serieus te nemen. En ook niet meer te vertrouwen aangezien ze onlangs nog verklaarde geen tv ambitie te hebben. En je ziet haar te pas en te onpas op tv.

 39. critikast

  Jammer Angela. Dat had ik niet van jou verwacht. Je kritische columns over Boulevard, die ik altijd met plezier las, zullen vanaf nu minder heftig en scherp zij. Je bent bezweken voor waarschijnlijk een riante vergoeding, maar levert vrij klakkeloos daarmee je onafhankelijke houding in. Jammer, voor mij word je een beetje ongeloofwaardig vanaf nu. En ik vond je zo’n kanjer, die geen boodschap leek te hebben aan al die “gladjanussen” in en rond Hilversum. En nu sta je er zelf tussen. Hoe diep kun je zinken ?

 40. robb

  Angela ophoepelen je bent niet meer geloofwaardig ,het gaat je nu om de aandacht op tv .

 41. Francis

  Is dit waar ze van droomt? Zielig. Maar we wisten al dat het een zielig meisje was. Wat jammer dat die tv-makers haar spel meespelen: ‘Als ik maar op tv kom’. Maar eigenlijk wisten we dat ze allemaal in hetzelfde bedje ziek zijn. Afvoeren!

 42. Bep

  Heel dom van Angela.

 43. Floddero Flunk

  Angelacourant ook weer blij. Nog meer Angelanieuws! Mijn dag kan niet meer stuk :)

 44. chris

  Haar toekomst ligt misschien bij de Telegraaf.

 45. Rubicon

  @chris; ik weet het niet. Nogmaals als zij betaald wordt doorBoulevard is alle geloofwaardigheid weg. Maar kan het me niet voorstellen

 46. Mieke

  Prima kan zich goed verwoorden in schrift en verbaal ook aan de desk aan rtlboulevard staat zij zeker voor haar denkwijze en eerlijkheid top Angela veel succes

 47. Smulpaap

  T is n symbolische lange neus en hele dikke middelvinger vd eindredactie naar oud-baas Erland (en aanhang), dat lijkt me duidelijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.