Angela de Jong: ‘Henry Schut heeft heel lange tenen’

NOS-ster Henry Schut heeft ongelooflijk lange tenen. Hij klimt gelijk in de pen als hij kritiek krijgt van een recensent. Dat zegt AD-columniste Angela de Jong, die geld aanneemt van RTL Boulevard en graag wil meedoen aan Maestro, in de Volkskrant. Schut stuurde De Jong een e-mail na haar kritiek op zijn olympische talkshow. “Ik had hem ‘monotone Henry’ genoemd en hij wilde wel eens weten wie die vrouw was die zijn fijne gevoel na de Spelen in één klap deed wegvagen“, legt ze uit.

De mail van Schut was aan De Jong persoonlijk gericht, maar toch besloot ze er in een latere column aan te refereren. Toen ze opnieuw kritiek op hem had, schreef ze erbij: “Maar als ik dat opschrijf ben ik weer drie weken met hem aan het corresponderen.”

Dat is niet erg chic. “Ja, dat was misschien niet zo netjes van me. Aan de andere kant is het in Hilversum een publiek geheim dat Henry direct mails gaat sturen zodra iemand iets over hem zegt of schrijft.”

Ik vind hem een kundig presentator, maar hij is niet goed in sfeer maken. Ik heb een voorliefde voor types als Mart Smeets. De hel om mee samen te werken, maar op tv gebeurt er tenminste iets.”

Het Volkskrant-interview met Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen