Zieke Shula Rijxman wil eind augustus weer aan de slag

Shula Rijxman hoopt eind augustus of begin september weer volledig aan de slag te gaan als bestuurder van de NPO. Momenteel werkt ze naar vermogen. Dat heeft een woordvoerder van de publieke omroep laten weten. Rijxman is al een paar maanden uit de running, omdat er eerder dit jaar een tumor in haar hals werd aangetroffen. In de lente meldden artsen haar dat ze goede vooruitzichten voor herstel zien. “Shula is nu druk met haar herstel“, zegt de woordvoerder van de publieke omroep.

Gedurende de laatste weken ontstonden er her en der wat vragen over de toestand van Rijxman. Er is niet veel ruchtbaarheid aan haar ziekte gegeven. Ze heeft er in april kort iets over losgelaten in het NRC Handelsblad.

Omroep MAX-baas Jan Slagter maakte zich deze week nog ontzettend boos toen oud-NPO-bobo Joop Daalmeijer op Twitter opriep tot het ontslag van de Raad van Bestuur van de NPO, waar ook Rijxman toe behoort.

Slagter: “Weet je wat zeer fijngevoelig is, Joop Daalmeijer? Je oproep via Twitter om de huidige Raad van Bestuur van de NPO te ontslaan, terwijl jij ook weet dat één van hen ernstig ziek thuis zit. Dat is niet zeer fijngevoelig maar achterbaks en laf.

Daalmeijer: “Hé, zo kennen we Jan weer. Ziekte erbij halen. Het gaat om het functioneren en als dat niet goed is, dan moet er opgetreden worden. Achterbaks? Als je je mening gewoon openbaar geeft… En als al je adviezen uit het verleden tot niks hebben geleid.

Slagter: “Ja, Joop, achterbaks! ‘Ziekte erbij halen’, hoe durf je het te zeggen. Stuur een brief naar desbetreffende personen als je iets vindt, maar openlijk iemand onterecht (mijn mening) bekritiseren en roepen om ontslag terwijl iemand ernstig ziek is, is laf en achterbaks!

Door de afwezigheid van Shula Rijxman is er de laatste tijd wat controverse over het functioneren van mede-NPO-bestuurder Martijn van Dam, die het compleet zou laten afweten. Zowel Marianne Zwagerman als Ton F. van Dijk hebben binnen het omroepbestel grote onvrede over hem geproefd.

Volgens Zwagerman wordt Van Dam ‘de ambtenaar‘ genoemd door mensen binnen het omroepbestel en volgens Van Dijk willen steeds meer mensen zelfs van hem af.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen