‘Martijn van Dam incompetent als bestuurder NPO’

Martijn van Dam, die in 2012 het lijsttrekkersschap van de PvdA aan zijn neus voorbij zag gaan na een volstrekt mislukt optreden in DWDD, doet het erg slecht als bestuurder bij de NPO. Dat heeft Marianne Zwagerman vandaag te horen gekregen in de wandelgangen van de publieke omroep, vertelt ze in een videoboodschap op Twitter. Van Dam ruilde zijn baantje als staatssecretaris vorig jaar in om Shula Rijxman te gaan vergezellen in Hilversum, maar dat lijkt niet goed uit te pakken.

Sterker nog: het NPO-personeel vindt Van Dam een behoorlijke miskleun, aldus Zwagerman. “Als ik toch op het Media Park moet zijn dan leg ik altijd even mijn oor te luister. Het lijkt hier zo lekker rustig, maar er is hier echt wel het een en ander aan de hand. Met name met Martijn van Dam, want die ligt hier wel heel erg slecht.”

Zwagerman heeft nooit vertrouwen gehad in Van Dam. “Ik was destijds heel kritisch op zijn benoeming bij de NPO, maar het pakt eigenlijk nog veel slechter uit dan ik toen verwachtte. Hij wordt hier Martijn de ambtenaar genoemd omdat hij echt nergens verstand van heeft en daardoor alleen maar dingen zit te vertragen.”

Zeker nu Shula ziek is komt het op hem neer, terwijl het nu heel roerige tijden zijn hier met die bezuinigingen en alles wat er in de politiek aan de hand is. Dit schip wordt eigenlijk niet bestuurd en dat is heel zorgelijk.”

Foto: Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen