Advocaat Patricia Paay denkt dat er meer te halen valt

Advocaat Johan Langelaar denkt dat zijn cliënt Patricia Paay in een hoger beroep tegen GeenStijl meer schadevergoeding kan krijgen dan de 30.000 euro die haar nu is toegewezen. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Langelaar wijst erop dat Paay niet veel overhoudt van dat bedrag, aangezien hijzelf ook nog betaald moet worden. “Daar laat ik me niet over uit. Laat ik het voorzichtig zeggen: zij heeft aannemelijke kosten moeten maken om haar gelijk te krijgen. En dan denk ik dat ik duidelijk genoeg ben.

Gaat al het geld op aan hem? “Het is een zaak tussen haar en tussen mij. Het is voor haar een principezaak geweest en principes zijn duur. Ze heeft bereikt wat ze wilde en dat is gewoon heel prettig.

Als Paay verder met hem gaat, dan denkt Langelaar er meer uit te kunnen halen in hoger beroep. “Wij gaan dat gewoon bestuderen en kijken vervolgens of wij dat waard vinden. Ik vraag me sowieso af of ze dat wel wil, want dit proces is toch al heel belastend voor haar geweest. Dus we moeten even zien of er een hoger beroep gaat komen. Wel denk ik dat we een kans zouden maken. Dat is tenminste het gevoel wat ik erbij heb. Het is een keuze die ik aan Patricia en haar man Robbert laat.

RTL Boulevard, dat de zaak van Paay al vanaf het begin volgt, denkt juist dat Paay in haar handjes mag knijpen met 30.000 euro. Dat is in zaken als deze ongebruikelijk hoog. Manon Thomas kreeg ooit 3.000 euro schade toegewezen nadat haar buurman naaktfoto’s had gestolen en verspreid.

Peter R. de Vries: “Het is natuurlijk zo dat Patricia Paay 450.000 euro schadevergoeding heeft geëist, maar schade die je zegt te hebben geleden moet je ook kunnen aantonen, dus er is alleen 30.000 euro immaterieel toegewezen. Dat is voor immateriële schade best een fiks bedrag.

Belangrijker is natuurlijk dat het wel om een snoeiharde veroordeling van GeenStijl en die meneer Eendevanger gaat. De rechter maakt korte metten met hun verhaal. Dat zal in de toekomst een bepaalde werking hebben. Je kunt niet meer zeggen dat het niet de bedoeling was of dat je er alleen naar gelinkt hebt.

Persprechter Barbara Brokkaar verklaar de hoge schadevergoeding als volgt: “30.000 euro schadevergoeding voor immateriële schade is voor Nederlandse begrippen een hoog bedrag. De rechtbank vindt dat wat er gebeurt is met mevrouw Paay dat dat haar tot in de lengte der dagen zal achtervolgen. Daarom vindt de rechtbank een substantiële schadevergoeding op zijn plaats.

Lees ook:
Patricia Paay wint van GeenStijl, krijgt 30.000 euro (gisteren)
GeenStijl vindt RTL Boulevard hypocriet inzake Paay (gisteren)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen