Renze Klamer wil veel Achtuurjournaal-kijkers trekken

Renze Klamer wil met zijn dagelijkse talkshow op themakanaal NPO 1 Extra veel kijkers van het Achtuurjournaal gaan trekken. Hij is daar optimistisch over. Dat laat hij weten in een afscheidsinterview op de EO-site. Voor zijn nieuwe talkshow om half negen ’s avonds, direct na het Achtuurjournaal dus, stapt hij over van de EO naar BNNVARA. Een dagelijkse talkshow is voor hem een droom die uitkomt. “Televisie heeft wel veel meer impact, je kunt het gesprek van de dag bepalen.”

Wat verwacht hij van de kijkcijfers op NPO 1 Extra? “Op dit kanaal heb ik eerder al een Passion Aftertalk gemaakt, die precies na de uitzending van The Passion kwam. We merkten dat veel mensen doorschakelden. Ik hoop dat mensen dat nu ook gaan doen met deze nieuwe talkshow.

Klamer wil iets anders bieden dan M, DWDD, Jinek en Pauw nu al doen. “Het wordt een nieuwsshow, waarin we vooral naar nieuwe talenten zoeken om het nieuws te duiden.”

De EO wil graag weten waarom hij naar de ‘seculiere omroep BNNVARA’ vertrekt. Daarover zegt hij: “Veel journalistieke titels die we op tv hadden, zoals Knevel & Van den Brink en Moraalridders, zijn toen verdwenen. Terwijl juist die journalistieke programma’s meer passen bij mijn ambities.

Het programma van Klamer gaat in september van start.

Lees ook: Renze Klamer met dagelijkse talkshow na NOS Journaal (3 juli)

Foto: EO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen