Margriet Vroomans vangt kraanwater op met emmer

NPO Radio 4-ster Margriet Vroomans realiseert zich dat het ontzettend droog is in Nederland. Ze doet er daarom van alles aan om zo weinig mogelijk water te verbruiken. Dat vertelt de presentatrice op Twitter. Vroomans heeft nu zelfs een emmer in haar wasbak gezet om kraanwater op te vangen. “Vanwege de droogte wil ik zuinig zijn met water. Ik heb een emmer in mijn spoelbak staan waarin ik ‘grijs’ water opvang: afgietwater van pasta, water bij het wassen van een appel etc.

Wat is de vangst? “Vier emmers per dag 😳, voor de tuin. Iemand anders nog tips? (Ja, kort douchen doe ik ook 😊)

Een van de tips die ze krijgt is om een emmer in de tuin te zetten voor als het regent. “Zodra het weer regent zal ik dat doen.

Is dit niet een beetje overdreven allemaal? “Zo tuttig ben ik nou 🙈 Maar toch: ik was verrast te zien hoeveel liter (bijna schoon!) water er dagelijks door de gootsteen weggorgelt.

Foto: KRO-NCRV, Rogier Veldman

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen