Renze Klamer met dagelijkse talkshow na NOS Journaal

Renze Klamer stapt per 1 september over van de EO naar BNNVARA om een dagelijkse talkshow te gaan presenteren na het Achtuurjournaal. Niet op NPO 1, maar op themakanaal NPO 1 Extra. Dat heeft de omroep laten weten. Klamer is verheugd over deze nieuwe uitdaging. Hij denkt dat hij en zijn nieuwe werkgever erg goed bij elkaar passen. “In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken.”

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA, zegt: “Met Renze hebben we een nieuwe loot aan de journalistieke stam van BNNVARA. Hij is een journalistiek talent. BNNVARA ziet een mooie toekomst voor Renze, op televisie, radio én online. Te beginnen met een dagelijks en actueel praatprogramma op NPO 1 Extra. Wij zien ernaar uit om samen met hem aan die mooie toekomst te werken.”

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma ‘Langs de Lijn En Omstreken’. Ook presenteert hij ‘Dit is de Dag’.

Foto: Pim Hendriksen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen