NPO 1 vanavond met nagesynchroniseerd Bad Banks

De Duitse dramaserie Bad Banks is door de NPO nagesynchroniseerd en daar was vorige week flink wat commotie over. Hoe het allemaal klinkt is vanavond te horen in de eerste aflevering, om 21.20 uur op NPO 1. Dat heeft de AVROTROS laten weten. Een van de hoofdrollen in deze Duitse dramaserie wordt gespeeld door onze eigen Barry Atsma; hij heeft ook zijn eigen stem nagesynchroniseerd. De acteur bekende vorige week in Jinek dat hij zelf liever naar het Duitse origineel kijkt.

Atsma: “Ik kijk zelf liever de originele versie, absoluut. Dat is toch waar ik mee begonnen ben, maar er zijn een heleboel mensen die niet naar deze serie gaan kijken omdat het Duits is en die kun je het dan aanbieden in het Nederlands. Die worden daarmee bediend.

Hij begrijpt de commotie, maar vind de nasynchronisatie geen ramp. “Ten eerste: je kunt het allebei zien, dus dat is het leuke van dit experiment. Je kunt het straks ook zien in het origineel“, zegt hij, wijzend op de gelijktijdige uitzending van Bad Banks op een digitaal themakanaal.

Wat vindt hij ervan dat de NPO vaker series wil gaan nasynchroniseren? “Hans Schwarz van de NPO belde mij met dit voorstel om dit experiment aan te gaan en toen schrok ik wel even. Ik dacht: holy fuck, dat wil ik echt helemaal niet doen.”

We zijn toch de eerste aflevering gaan uitproberen en dat was eigenlijk te gek om te doen, omdat je er weer helemaal in duikt en het weer precies heel erg goed kan maken en sommige dingen zelfs weer beter kunt maken.”

Bad Banks is vanavond dus om 21.20 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen