Pim Sedee vindt showrubriek NU.nl super hypocriet

Wie dacht dat RTL Boulevard hypocriet was, heeft de showrubriek van NU.nl nog niet gezien. In het Achterklapjournaal van de nieuwssite nemen twee redacteuren allerlei smeuïge roddels door uit de roddelbladen die voor hen liggen, maar dat doen ze wel met een rare vorm van politieke correctheid. Zo veroordelen ze de bladen die een foto van dokter Sytse publiceren, de nieuwe vriend van Dionne Stax. NU.nl toont die niet om zijn privacy te respecteren, maar noemt wel vrolijk zijn naam en werkgever.

Presentator Jesse Taat: “Ja en dan hét nieuws van vorige week: Dionne Stax zou een geheime liefde hebben. Dat bleek al wat langer te spelen. Toen wisten we nog niet wie het was, maar nu wel.”

Showkenner Lara Zevenberg: “Nu wel, maar ik moet er wel bij zeggen dat we vorige week al wisten dat het om een radioloog ging van het UMC, maar een aantal van de bladen hebben nu ook een foto van deze man afgebeeld. Wij gaan er heel bewust voor kiezen om dat niet te doen, omdat Dionne juist heeft gezegd: ‘Ik vind het zo fijn dat hij geen onderdeel is van die hele mediagekkigheid. Ik ken hem al een jaar, niemand wist het, behalve vrienden en familie, en dat vind ik wel lekker.’ Dat zei ze vorige week toen dit bekend werd en dan voelt het een beetje gek om zijn foto te laten zien.”

Jesse Taat: “Hij staat echt met naam en toenaam en met zo’n grote foto in de bladen. Kunnen we wel iets verklappen, zijn voornaam?

Lara Zevenberg: “Ja, hij heet Sytse. Hij heet Sytse, ja.”

Jesse Taat: “Sytse van het UMC.”

Lara Zevenberg: “Ja, en een aantal bladen meldt ook dat hij een kind zou hebben. Dat weten we niet. We hebben het niet bevestigd gekregen, maar wij hebben ook zoiets van: dit zijn haar privézaken. Als zij het wil vertellen, dan vertelt ze het zelf wel.”

Jesse Taat: “Laten we inderdaad de keuze van Dionne respecteren.”

Pim Sedee, presentator voor De Telegraaf, vindt het hypocriet. Hij twittert: “Wij laten geen foto zien van vriend Dionne. We doen niet mee aan mediagekkigheid. Eén seconde erna: hij heet Sytse, is radioloog, en schijnt een kind te hebben, maar dat kunnen we niet bevestigen.

Het Achterklapjournaal van NU.nl kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Nieuwe vriend Dionne Stax geen talkshowhost (18 juli)
‘Dokter Sytse pikte Dionne Stax af van Humberto Tan’ (25 juli)
Story heeft nieuwe lover Dionne Stax zónder zonnebril (25 juli)

Foto: NU.nl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen