Paul Groot zette vriend aan de kant voor Koefnoen

Paul Groot heeft een relatie beëindigd omdat hij liever tijd besteedde aan het maken van het tv-programma Koefnoen. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Een paar jaar geleden sneuvelde de relatie van Groot. “Ik deed álles voor mijn carrière. Voor Koefnoen heb ik inderdaad ook mijn vriend aan de kant gezet. Of beter gezegd: hij mij. Maar ik moest en zou dat programma goed maken. Ik was bang dat dat niet zou lukken als ik daar niet voor de volle honderd procent voor ging“, zo legt hij uit.

Koefnoen ging voor, legt Groot uit. “Toen zei hij: ‘Als je niet genoeg tijd voor me hebt, dan ben ik klaar met jou.’ Nou, oké, doei, haha!

Nu is Koefnoen niet eens meer op de buis. Is liefde niet veel belangrijker dan een tv-programmaatje? “Nou ja, ik begrijp nog steeds waarom ik hem heel erg leuk vond. Maar dat hoofdstuk is klaar. Ik zag echt geen andere mogelijkheid op dat moment.

Inmiddels is Groot vijftig en zit hij alleen op de bank. “Ik stel me in op oud worden in mijn eentje. Wat daar nog bovenop komt, beschouw ik als een bonus.

Vorig jaar kwam er na vijftien seizoenen een einde aan Koefnoen. De reden was vernieuwing in het uitzendschema. Groot en zijn collega Owen Schumacher reageerden zeer teleurgesteld.

Foto: Merlijn Doomernik, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen