‘SBS moet Matthijs twee miljoen euro per jaar bieden’

Als Fons van Westerloo in de schoenen van John de Mol stond, dan had hij Matthijs van Nieuwkerk direct 2.000.000 euro per jaar geboden om aan de slag te gaan met de vooravond van SBS 6. Dat zegt hij in de Quote. SBS 6 scoort in de vooravond alleen aardig met Utopia, maar Van Nieuwkerk zou daar verandering in kunnen brengen. Ter vergelijking: voor de Champions League betaalt De Mol nu 9 miljoen euro per jaar. De NPO 1-ster is ook van grote waarde, denkt Van Westerloo.

Momenteel verdient Van Nieuwkerk nog 580.000 euro per jaar, maar als hij zijn contract moet vernieuwen valt hij vanwege de nieuwe NPO-regels terug naar 180.000 euro. Een bod van John de Mol zou dan interessant kunnen zijn.

Van Westerloo: “Er zijn genoeg bekende koppen die bij de commerciële omroep een miljoen per jaar verdienen. Sterker nog: als ik nu de baas van SBS was, zou ik Matthijs van Nieuwkerk – zonder met m’n ogen te knipperen – 2 miljoen bieden. Hij praat als een mitrailleur, maar is zo slim en handig.

Misschien werkt De Mol er al wel aan, aldus Van Westerloo. “Het zou mij niet verbazen als De Mol hem opnieuw probeert binnen te halen, als ideale man voor de instroom naar het avondprogramma. En eigenlijk verdient hij nu ook al een miljoen, want hij werkt maar een halfjaar, hè?

Moet Van Nieuwkerk dan niet bang zijn voor het Jack Spijkerman-syndroom? “Hij maakte de klassieke fout door te zeggen dat het hem níet om het geld ging. Maar als je jaren hard hebt gewerkt, is er toch niets op tegen om een tijdje véél geld te gaan verdienen? Als je dat gewoon zegt, zal iedereen het begrijpen.”

Het Quote-interview met Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen