John de Mol laat Talpanieuws.nl registreren

John de Mol lijkt na de aankoop van het persbureau ANP serieuze plannen te hebben voor de uitrol van een eigen nieuwsplatform. Hij heeft de domeinnaam Talpanieuws.nl laten registreren. Dat heeft Boulevard-ster Luuk Ikink ontdekt. Ikink vindt het opvallend, twittert hij. “Interessant: Talpa heeft talpanieuws.nl geregistreerd. Benieuwd of dit de titel wordt voor het vooravond-programma, of een online-zender waar de tv-nieuwsprogramma’s dan weer uit kunnen putten.

In tegenstelling tot de NOS en RTL is het Talpa Network (voorheen SBS) van John de Mol niet bepaald groot in nieuws. Op Radio 538 is er het 538 Nieuws, dat zoals vanochtend bekend werd ook naar Google Assistent komt, en op SBS 6 zijn er Hart van Nederland en Shownieuws.

Nu De Mol het ANP aan zijn portfolio heeft toegevoegd wil hij een iets serieuzere speler worden op nieuwsgebied. Volgens mediakenner Fons van Westerloo zou het zomaar kunnen dat hij NU.nl probeert uit te roken.

Een kwart van alle artikelen is rechtstreeks afkomstig van het ANP, dat nu dus van John de Mol is. Van Westerloo eerder: “De Mol kan de druk opvoeren en proberen ze uit te roken. De tarieven zijn de laatste jaren gedaald, omdat het ANP in een lastige positie zat. Met Talpa als krachtige aandeelhouder kunnen ze meer geld vragen.”

Het gerucht gaat al een tijdje dat De Mol graag NU.nl in handen krijgt, maar de website van zijn voormalig SBS-partner Sanoma is niet te koop.

Overigens heeft De Mol mazzel dat Talpanieuws.nl nog beschikbaar was, maar anders was Talpanieuws3.nl ook nog een optie geweest.

Lees ook: ‘John de Mol wil NU.nl uitroken met overname ANP’ (29 maart)

Foto: NOS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen