Dagelijkse Ollolai-soap volgt VI Oranje op bij RTL 4

Geplaatst op Mon 16 Jul 2018 om 15:00

Het WK zit erop, de mannen van Voetbal Inside zijn vertrokken naar de concurrent en dat betekent dat de programmering van RTL 4 er vanaf vandaag iets anders uitziet. In plaats van elke werkdag VI Oranje Blijft Thuis, is nu elke werkdag om 21.30 uur de realitysoap Het Italiaanse Dorp: Ollolai te zien. Hierin volgen we vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro in het vergrijsde dorpje Ollolai.

De burgemeester van Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert en de lokale bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke Ollolai op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp.

Er zitten twee voorwaarden vast aan deze 1-euro-verkoop: naast dat de nieuwe eigenaren hun vervallen Italiaanse casa moeten opknappen, moeten ze met een ondernemersplan komen dat ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing.

Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen. Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

Het Italiaanse Dorp: Ollolai, een productie van Blue Circle, is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL
16 Reacties op “Dagelijkse Ollolai-soap volgt VI Oranje op bij RTL 4”


 1. Lamberto

  Flopperdeflop.

 2. Curryworst

  Een soort dagelijkse versie van Ik Vertrek.

 3. Rob

  Nou leuk hoor, daar zitten we echt op te wachten.

 4. Ron

  Ben benieuwd, ga het een kans geven.

  Volgende week maandag de koddige oudjes in We Zijn er Bijna weer. Lekkere slow TV.

 5. Laurens

  Dit ligt helemaal aan de manier waarop het is gemaakt. Met een sausje van Ik Vertrek meets We zijn er Bijna kan dit best leuk scoren.
  Nu had hierop aansluitend RTL Summer night een mooie toevoeging geweest. Beau iedere week op een andere locatie, te beginnen in Nijmegen bij de Vierdaagse. Qua sfeer zoals de laatste week van Late Night. Iedere avond een NL-artiest die een lied van zichzelf zingt en twee covers doet. Focus op het nieuws van de dag en de activiteiten in het land.

 6. frans

  Opgeruimd staat netjes….misschien een tijdje op de markt onderbroeken verkopen Genee

 7. Bart

  @Laurens Helemaal mee en dat laatste een heel goed idee.

 8. lopi

  Mirella van Markus heeft dit toch ook gepresenteerd?

 9. A.Zijn

  Juiste voiceover, goede sfeer. Ollolai begint uitstekend!

 10. Barend-Jan Zwartkijker

  Lachen…

 11. Christine

  Genoten van eerste aflevering, dit wordt leuk! En een mooie tijd! Van uitzenden

 12. Bart

  @A.zijn Alweer Jeroen Kijk in de Vegte

  Leuk programma tot nu toe. Raar daar het eind augustus stopt terwijl het dan nog niet af is. Als het succesvol is moet het eigenlijk ook na augustus een plekje krijgen in de programmering. Als we het eindresultaat niet krijgen te zien dan heeft het volgen van het programma niet zo veel zin.

 13. A.Zijn

  @Bart Daar zal wel weer een videoland gedachte achter zitten.

 14. Freek

  De koppels die leuke tv zouden kunnen opleveren worden weggestuurd.
  O.a. Het ‘Eco-toerisme’ koppel. De man was net Arjan Ederveen. Dat had leuk kunnen zijn. Hier is een conflict tussen wat de makers willen: ‘leuke tv’ en wat de burgemeester van het Italiaanse dorpje wil: jonge mensen met kinderen die zich echt willen vestigen. Ik hoop dat het nog bijtrekt. Zitten veel overdreven geacteerde scenes in.

 15. Bart

  @A.zijn Dat klopt. Zeiden ze ook maar ik vind dit niet echt een programma dat je via Videoland gaat volgen. Het is een leuk programma en het kijkt lekker weg. Je gaat hier alleen geen abonnement voor afsluiten

 16. Catrien

  Hopelijk hebben ze wel gecheckt wie de eigenaar van de grond is waarop wordt gebouwd. De grondeigenaar werd enige tijd geleden ook automatische eigenaar van de opstallen (opstallen is alles wat erop wordt gebouwd).
  Ik ben geen jurist, misschien is dit een loze opmerking. Natuurlijk gun ik deze 5 stellen alle geluk vd wereld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.