Dagelijkse Ollolai-soap volgt VI Oranje op bij RTL 4

Het WK zit erop, de mannen van Voetbal Inside zijn vertrokken naar de concurrent en dat betekent dat de programmering van RTL 4 er vanaf vandaag iets anders uitziet. In plaats van elke werkdag VI Oranje Blijft Thuis, is nu elke werkdag om 21.30 uur de realitysoap Het Italiaanse Dorp: Ollolai te zien. Hierin volgen we vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro in het vergrijsde dorpje Ollolai.

De burgemeester van Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert en de lokale bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke Ollolai op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp.

Er zitten twee voorwaarden vast aan deze 1-euro-verkoop: naast dat de nieuwe eigenaren hun vervallen Italiaanse casa moeten opknappen, moeten ze met een ondernemersplan komen dat ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing.

Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen. Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

Het Italiaanse Dorp: Ollolai, een productie van Blue Circle, is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen