Beau: ‘John de Mol ligt niet wakker van mijn vertrek’

Foto: Jean Pierre HeijmansBeau van Erven Dorens heeft niet het idee dat John de Mol er wakker van ligt dat hij vertrekt bij SBS 6. Dat vertelt de presentator aan Volkskrant.nl. De Mol haalde Van Erven Dorens in 2005 weg bij RTL voor zijn tv-zender Talpa en overtuigde hem in 2011 om bij SBS te blijven. “Ik heb hem al maanden niet meer gesproken. Vroeger sprak ik hem veel, maar langzaam ga je uit het balboekje, hè. Dan kom je als beroemdheid in de categorie die niet teruggebeld hoeft te worden.

Dat bedoelt Van Erven Dorens naar eigen zeggen ‘niet zuurpruimerig’. “Dat is allemaal normaal. Ik ben nou eenmaal gezakt op de celebrityladder.

Hij neemt het De Mol, mede-eigenaar van SBS, niet kwalijk. “John is een businessman. Puur zakelijk. Er is absoluut liefde, wij mogen elkaar heel graag, maar als de business wat minder is, dan sta je niet meer boven in het boekje.”

Van Erven Dorens’ contract bij SBS loopt in juli af en vanmiddag werd duidelijk dat deze niet verlengd wordt. De presentator zoekt een nieuwe baan, ‘bij een publieke omroep, bij RTL of een radiozender’. “Daar ben ik nog niet uit.

Het steekt Van Erven Dorens vooral dat hij nu alleen maar Shownieuws doet. “Dat is ontzettend ironisch, haha! Absoluut. Shownieuws is natuurlijk een soort poor man’s Boulevard. Toen ik zes jaar geleden bij SBS binnenkwam – ik krijg er bijna de slappe lach van als ik het zeg – zei ik: ‘Dát ga ik zeker niet doen.'”

De eerste twee jaar bij SBS heeft Van Erven Dorens ‘het niet hoeven doen’. “Maar ja, langzaam werd ik ertoe gedwongen en toen bleek ik het ook wel weer leuk te vinden om te doen. Want ik hou gewoon van livetelevisie, bovendien kan ik met mensen als Patty Brard en Evert Santegoeds enorm lachen.”

Maar zo langzamerhand denk ik: nu ben ik er wel weer klaar mee.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen