Avrotros-dj valt Imca Marina aan: ‘Wat nou, miskend?’

Geplaatst op Wed 11 Jul 2018 om 15:39

Jan Paparazzi, dj van het door de AVROTROS beheerde radiostation NPO Sterren NL, heeft Imca Marina geërgerd opgebeld om haar te confronteren met haar uitspraken in weekblad Weekend. Dat was vandaag te horen in zijn show. Marina stelt dat ze zich miskend voelt door AVROTROS, terwijl geen andere zender haar zo vaak draait als Sterren NL. Daarom besloot Paparazzi om een hartig woordje met haar te spreken. “Ik zit met iets wat mij niet lekker zit en ik wil dat toch even bespreken.

Paparazzi wist niet wat hij las. “Ik lees in de Weekend onder andere dat jij je miskend voelt door AVROTROS.”

Imca Marina: “Nou ja, miskend. Ik word natuurlijk nooit ergens voor gevraagd. Miskend is wel een heel groot woord, maar men vraagt mij nooit. Ik zing nog volop, ik heb het druk, ik heb echt veel te doen, ik sta in De Toppers, ik doe alle leuke dingen die je kunt bedenken, ik ga naar Blaricum verhuizen, allemaal leuke dingen, maar ik word niet gevraagd voor iets van AVROTROS.”

Jan Paparazzi: “Ik begrijp dat echt niet Imca, want we hebben een radiostation: Sterren NL Radio. Daar heb je denk ik wel van gehoord. De afgelopen maand ben jij met jouw platen veertien keer gedraaid. Dat is dus om de dag. Met Vannacht, met Viva Espana, met Bella Italia, met Vino Vino Waar Blijft De Wijn. Wij draaien dat nog op Sterren NL Radio.”

Belletje Trekken

Jan Paparazzi: “Vorige week heeft iemand van onze redactie jou gebeld om te proberen om een afspraak te maken bij jou thuis voor het item Belletje Trekken. Dan gaan we langs bij bekende artiesten, daar zijn we dan een half uurtje binnen, we laten het huis zien, vertellen over de carrière, er worden dingen gevraagd. Daar ben jij voor gebeld vorige week, maar dat heb jij afgebeld. Dat begrijp ik dan niet.”

Imca Marina: “Ik zit in een verhuizing, Jan. Dat kan echt niet.”

Jan Paparazzi: “Het hoeft niet volgende week of volgende maand, al is het over drie maanden. En vorig jaar ben jij toch een halve middag hier geweest in onze studio. Toen hebben we met jou gesproken over je hele carrière en daar hebben we een programma gemaakt van een uur, dat op zondagmiddag tussen vijf en zes is uitgezonden op Sterren NL Radio. Er is Imca, denk ik, met alle respect, geen enkel radiostation in Nederland en België te vinden die zo veel aandacht besteedt aan jouw werk en dat van je collega’s.”

Televisie

Imca Marina: “Ja, maar ik heb het ook niet over radio, Jan. Ik heb het over televisie. Dat je eens een keer ergens voor gevraagd wordt. De Beste Zangers, ik noem maar iets, of Muziek op het Plein of zoiets.”

Jan Paparazzi: “Daar staan artiesten die platen hebben uitgebracht het afgelopen halfjaar of jaar. Jij hebt toch niets uitgebracht waardoor je op het plein zou kunnen staan?

Imca Marina: “Ik heb het afgelopen jaar niets uitgebracht omdat ik dacht: dat heeft geen zin, want ik word niet gedraaid.”

Jan Paparazzi: “En als je het hebt over de Beste Zangers, daar kun je voor gevraagd worden natuurlijk. Ik zou me ook zeker in de strijd gooien als ik jou was, maar daarin wordt ook aandacht besteed aan de oude garde. Dennie Christiaan heeft meegedaan vorig jaar, Lee Towers zit er dit jaar in. Wie weet wat er nog komt? Maar als ik nu ‘miskend door AVROTROS’ lees...”

Spijt me

Imca Marina: “Ja, lieverd, het spijt me verschrikkelijk voor je, maar dat zijn woorden die ik niet gezegd heb, ‘niet miskend’. Dat is natuurlijk Weekend en ik dacht dat jij dat wel wist.”

Jan Paparazzi: “Ik bel je toch eventjes op om het verhaal een beetje uit te leggen. Wij zijn jou niet vergeten bij AVROTROS, we draaien jou op Sterren NL Radio om de dag en ook de collega’s die je noemt in het interview, Corry Konings en Bonnie St. Claire.”

Imca Marina: “Die hoor ik weinig.”

Jan Paparazzi: “Maar als ik kijk op onze lijst. Bonnie St. Claire is de afgelopen dertig dagen 57 keer gedraaid, waarvan 18 keer in duet. Dat is meer dan twee keer per dag. En Corry Konings is de afgelopen maand 29 keer gedraaid, waarvan 11 keer met De Rekels.”

Imca Marina: “Nou, dan kom ik er even goed nog bekaaid af met maar veertien keer.”

Het gesprek:

Foto: Avrotros
18 Reacties op “Avrotros-dj valt Imca Marina aan: ‘Wat nou, miskend?’”


 1. Zalmneusje

  Man man man wat een geneuzel.

 2. Ano Nymous

  Inderdaad. Die volkse NL artiestjes moeten niet zeuren. Genoeg aandacht op radio en TV.
  Er zijn genres die er bekaaider vanaf komen…

 3. Lucy Banaan (wereldster)

  Ik word nooit gedraaid!

 4. Henny Huisman

  Ik word ook nooit gevraagd door de grote tv-producenten.

 5. Rodrigo

  die ouwe wij ven moeten niet zeuren, hun tijd is geweest en er zijn talloze jonge bloempjes en Maan die nu hun carriere hebben die Imca en co 40 jaar geleden hadden

 6. Kimberly

  Henny Huisman, daar is een reden voor, je bent oud en afgedankt

 7. Ano Nymous

  Rodrigo.
  Maan een carrière? Hahaha.
  Die is over een paar jaar weer vergeten en heeft weer een gewone baan…

 8. Rodrigo

  waarom denk je dat ik er apart noem….

 9. Joep uit Tilburg

  14 keer te veel! Mummy.

 10. tim

  tijd voor de nieuwe generatie, helaas voor wereldster Imca

 11. SOLANGE

  Wijf moet eens ophouden met zeuren ze heeft het toch druk??? nou dan

 12. Stefan

  Goedzo jan paparazzi, die onzin mokkels moeten niet zeiken.

 13. Leonardo Rodney Kampenstein - De Bourgeoise

  deze dame heeft ooit hits gesccoord, maar zoals bij elk oude artiest houdt het een keer op, en men moet daar maar mee leven

 14. Sven L.

  Ik snap haar wel.. ik denk dat het gevoel bij veel artiesten leeft dat als je niet uit Volendam komt, het geen zin meer heeft.

 15. Robert

  Dacht dat Imca failliet was, nu verhuizen naar Blaricum, daar zijn bij mijn weten niet zoveel sociale huurwoningen.

 16. StefanV

  Ik wist niet dat er naast Radio 2, met hun geforceerd hoge aandeel Nederlandse muziek, ook nog een NPO-zender bestond die Nederlandstalige muziek draait. Ik zie een prima bezuinigingsmogelijkheid…. of een optie om Radio 2 beter luisterbaar te maken.

  Wat Imca Marina betreft: misschien moet je er als 77-jarige ook gewoon een keer vrede mee hebben dat de hoogtijdagen van je carrière achter je liggen. Het is niet zo dat AVROTROS één of andere morele verplichting heeft in haar richting.

 17. Yuwan

  Als sidekick van Jensen vond ik Jan Paparazzi geweldig, maar hij kan zelf ook aardig presenteren.

 18. hatseflatssssss

  Yuwan,
  Jan maakt zins 1983 radio. Begonnen bij Free Radio Rotterdam als Jan van Zanten, (FRR is er nog steeds via internet), bij Radio Monique als Sebastian Black, Holland FM, bij Veronica als Jan Paparazzi. Radionl en nu Sterren.nl Jan kan lullen als de beste!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.