Ruud de Wild tot zomer 2021 middagspits-dj Radio 2

Geplaatst op Wed 11 Jul 2018 om 14:26

Ruud de Wild heeft zijn contract met KRO-NCRV met drie jaar verlengd. Hij blijft daarmee in elk geval tot de zomer van 2021 de middagspits-dj van NPO Radio 2. Dat heeft de omroep laten weten. De Wild is er blij mee. “KRO-NCRV heeft mij de vrijheid gegeven een programma te kunnen neerzetten en uit te bouwen tot wat het nu is. Ik had er vertrouwen in, maar nooit durven dromen dat we zo snel dit succes zouden bereiken. Dit is mijn clubje en ik kijk uit naar de komende drie jaar.

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, is blij met het behoud van De Wild. “Ruud is creatief en verrast zijn luisteraars elke dag weer in zijn programma op NPO Radio 2. Het is niet voor niets dat De Wild in de Middag in no-time is uitgegroeid tot de nummer 1-middagshow van de Nederlands radio. Ik ben enorm trots dat hij de komende jaren bij KRO-NCRV blijft!

De Wild in de Middag is van maandag tot vrijdag te horen tussen 16-18 uur op NPO Radio 2. Het team maakt regelmatig speciale uitzendingen. Zo zenden Ruud en zijn side-kicks Cielke en Martijn vanaf komende dinsdag live uit vanaf de Vierdaagse in Nijmegen.

Afgelopen maand maakte Ruud als eerste een live-radiouitzending onder water vanuit het voormalige haaienbassin van het Noorder Dierenpark in Emmen om zo aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van de plastic soep in de oceanen.

Het behoud van De Wild voor Radio 2 is een opsteker voor de zender. Het station nam deze maand afscheid van ochtendspits-dj Gerard Ekdom. Hij koos voor het grote geld van John de Mol.

Foto: KRO-NCRV
21 Reacties op “Ruud de Wild tot zomer 2021 middagspits-dj Radio 2”


 1. Adje Roland

  Dit is mijn clubje lekkkeee puuuh??? Niet te filmen zeg, als die onverstaanbare mompelende kwal ergens anders meer krijgt is hij weg. Dit is mijn clubje hahahhahahahha

 2. Me

  Ben blij dat Ruud op Radio 2 blijft. Fijn programma.
  Zeer blij dat Echtdom is vertrokken. De zender knapt er echt van op.

 3. ;)

  Heel goed!

 4. X

  Fijn! Luister er met veel plezier naar.

 5. Joost

  Echt een briljant programma, heel mooi nieuws!

 6. Otto Groeneveld

  Gewoon een klote programma.

 7. Senna S

  Wat een fijn nieuws! Luister erg graag naar zijn programma in de middag. En die podcast is een te gekke toevoeging! Meerwaarde voor NPO radio 2 is hij!!

 8. boris

  Weer goed nieuws. Radio 2 wordt steeds beter.

 9. Walter

  06.05.2002

 10. Astrid

  Walter, bek dicht. Doe wat met je leven.

 11. Fan

  Fijn dat sommige dingen niet veranderen. Hij maakt gewoon een degelijk programma. Ik luister er graag naar. Maar om het zijn clubje te noemen. Met zijn 49 jaren is hij toch wel een van de jongere medewerkers.

 12. piet

  Nu nog een keer naar de kapper voor een goed kapsel zodat je er wat beter uit ziet.

 13. A.Zijn

  Ook veruit de beste middagshow!

 14. Me

  Walter
  Wed 11 Jul 2018 om 15:49
  06.05.2002
  Je zou je eens moeten voorstellen dat Pim de premier van Nederland was
  geworden. Hadden we net zoiets als Trump nu in de USA.
  Volledig ongeloofwaardig en ideeen die wel goed zijn soms maar niet uitvoerbaar.

 15. Boris

  #1

 16. Fan

  Me, bijna alles is uitvoerbaar, ware het niet dat je afhankelijk bent van anderen.

 17. Joep uit Tilburg

  Hij heeft alle andere zenders al gehad. Deze meneer heeft geen keuze meer. Die blijft echt niet voor z’n lol onder de €180.000,00 salarisnorm.

 18. F’iscadel

  Nederland had er heel anders voor gestaan als Pim minister-president was geworden! Helaas is hij en het vrije woord doodgemaakt door links! En sindsdien is het bergafwaarts gegaan met ons land!! Hopelijk komt er snel een kentering!!

  En Trump ongeloofwaardig? Helemaal niet!! Hij doet wat hij zegt en zet zijn eigen land op de 1e plaats!! Een president die doet en zegt waar het op staat! Trouw aan zijn woorden en zijn volk! Hadden wij maar zo’n leider in Nederland! Die had wel korte metten gemaakt met deze bedorven samenleving!!

 19. George

  Sjongejonge Walter, hoe vaak heb je die datum er wel niet bijgehaald? We weten het nu wel, hoor

 20. Bart

  @A.zijn Helemaal eens. Al is Somertijd op Radio 10 ook erg leuk.

 21. StefanV

  Wat een zure reacties hier. Als De Wild voor het grote geld van Talpa had gekozen, was hij ook keihard de grond in getrapt.

  Hoe dan ook: de feiten spreken keihard in zijn voordeel. Ruud de Wild, die bij Radio 538 weg moest, is bij Radio 2 uitgegroeid tot de nummer-1 in de middag. Hij maakt de – op dat tijdstip – best beluisterde radioshow van het land.

  Hij zal dus vast wel iets goed doen. Ik hoor hem graag en vind het mooi dat hij bij Radio 2 blijft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.