Bizarre tv: Peter R. de Vries roast Humberto Tan keihard

Peter R. de Vries heeft gisterenavond gezorgd voor verbijsterende televisie in RTL Late Night. Hij verraste presentator Humberto Tan op een keiharde roast, waarin hij niets of niemand spaarde. Sterker nog: de misdaadjournalist durfde het aan om een pikante grap te maken over Tans affaire met Dionne Stax, waar hij nooit voor uit is gekomen. Het leidde in de studio’s tot een flinke ‘oehhhh’, maar daar had De Vries geen boodschap aan. “Ja, het is een roast…“, liet hij gniffelend weten.

De Vries heeft onderzocht wie er achter de ‘liquidatie’ van RTL Late Night zit, begon hij zijn geestige betoog. Was het RTL zelf? “Dat is niet erg waarschijnlijk, want als er sprake is van een complot, is een bepaalde mate van organisatie, planning en intellect een vereiste en dan moet je bij RTL wel héél goed zoeken hoor.

De misdaadjournalist stipte een aantal BN’ers aan die wel héél vaak te gast waren, zoals Goedele Liekens (37 keer). “Mijn goede god, Humberto, 37 keer? Nu weet ik wel dat Goedele onverzadigbaar is – ze was het liefst in één ruk doorgegaan naar 69 keer – maar 37 keer een soort van erotische workshop is ook late night wel wat veel van het goede.”

“Maar wat de redactie je nog het meest nadraagt is dat je de door haar bijgespijkerde vaardigheden nota bene bij de concurrentie, de publieke omroep, bent gaan praktiseren. Met als gevolg dat je een paar keer per week in de opening van het NOS Journaal zat”, zei hij, doelend op Dionne Stax.

Het leidde in de studio tot een moment van verbijstering. Humberto Tan was zichtbaar ongemakkelijk (zie foto onderstaande), maar ging er in mee. “Ik begrijp niet waar je het over hebt“, lachte hij.

Wendy van Dijk ook geroast

Vervolgens benoemde hij de bijna twintig bezoeken van Wendy van Dijk. “Ze schoof onder meer aan voor haar eigen glossy de Wendy. Alsjeblieft zeg: wie werd er hier nu genaaid? Het blaadje van de vrouw van de grote baas. En ik vraag me dan af: hoe gaat zoiets? Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand op de redactie zegt: ‘Hé, laten we vragen of Wendy van Dijk over haar glossy De Wendy komt vertellen!’ Nee, zo iemand staat voor aap.”

“Dan nog liever een 38ste keer Goedele Liekens, want dan geldt toch: liever de candy dan de Wendy. Het kan niet anders of er is hoog vanaf de apenrots gebeld”, zei hij, wijzend op Erland Galjaard.

Tan liet zich makkelijk overdonderen door Galjaard, aldus De Vries. “Erland heeft niet eens het M-woord hoeven laten vallen. De M van Marieke (Elsinga, red.), want iedereen weet hier dat je tot alles bereid en tot alles in staat was als er alleen maar op werd gezinspeeld dat ze als sidekick bij Late Night zou terugkeren. Want geef maar toe Humberto: je zou nog liever dat stuk addergebroed van het Algemeen Dagblad, tv-recensent Angela de Jong, adopteren dan nog één show te doen met Marieke. Of niet soms?

Avontuurtje met Chantal Janzen?

Het schuinsmacheerdersgedrag van Humberto Tan werd nog even verder uitgediept door De Vries. “Wat voor Wendy van Dijk geldt, geldt ook voor Chantal Janzen. Talloze keren te gast geweest. Voor? Ja ja, haar eigen glossy. Hoe kan dat? Want als er al geen hond is die Wendy van Dijk wil bellen, waarom in hemelsnaam dan wel Chantal Janzen?

Ik ben er nog niet helemaal uit hoe dat is gegaan. Zou het kunnen dat ze dat misschien zelf heeft geregeld? Hoe kan ik dat netjes zeggen? Liet ze soms subtiel weten dat een beetje reclame beloond kon worden met een persoonlijke uitnodiging voor een extra aflevering van haar tv-programma? Hoe heet dat ook alweer? O ja, Chantal Blijft Slapen. Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om hier nattigheid over te voelen. ”

‘Albert is kijkcijferkiller

Ook Albert Verlinde was regelmatig te gast. “En dan Albert Verlinde met zijn musicals, ook zo’n kijkcijferkiller. Natuurlijk, altijd mooie praatjes, een gelikt verhaal, ik geef het toe. Maar je weet wat good old Jan van Hooff gezegd zou hebben: ‘Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.‘”

Verder deed Tan alles wat John de Mol wenste, meent De Vries. “Als godfather John hoogstpersoonlijk zou bellen, zeg dan maar eens nee. Zo’n gesprek is helaas nooit opgenomen, maar er zijn wel betrouwbare ooggetuigen van. Hun waarneming knaagt wel een beetje aan het beeld van een onafhankelijke presentator hoor. Zij verklaarden dat je stram in de houding ging staan als John belde en salueerde als hij ophing.

Erland ‘de neus’ Galjaard

Vervolgens maakte De Vries een keiharde grap over de geruchten over cocaïnegebruik door Erland Galjaard en Wendy van Dijk. “Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Erland Galjaard er genoeg van had als ik voor de zoveelste keer kwam opdraven met een verhaal over Willem Holleeder, wat op zichzelf best vreemd is, want Erland wordt in bepaalde kringen – in de Quote bijvoorbeeld – zelf ook vaak De Neus genoemd. Maar dat even terzijde.”

Tot slot rondde hij af met Tans opvolger Twan Huys. “Jezus, niet weer iemand die óver Holleeder komt praten, kreunde Erland dan. Vervolgens vroeg hij zichzelf af: is er niet iemand die Holleeder zelf in zijn show kan krijgen? Hij hoeft niets te kunnen, voor mijn part laat hij de moeilijke vragen door het publiek stellen, maakt me niets uit. Toen was het pleit ineens beslecht. Do you get the picture?

Tan reageerde sportief: “Dit hoort er ook bij, anders wordt het ook een beetje zoetsappig allemaal. Ehm, ja dankjewel, denk ik. God, ik krijg morgen vast allemaal telefoontjes van Jan en alleman.

U kunt de roast bekijken op de site van RTL Late Night.

Reacties

RTL-journaliste Renske Holwerda: “Zooooooo. Dit vuurwerk zag ik even niet aankomen bij. The Roast van Humberto. En de roze olifant wordt benoemd. Ik vraag me echt af wat hier gebeurt. Wat een bizarre uitzending wordt dit nu.Snoei- en snoeihard de Roast door Peter R. de Vries. Het hele publiek, tafel en Humberto lijken verbijsterd.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Eerlijk is eerlijk: Peter R. de Vries is goed bij RTL Late Night. Zeer goede roast. Echt, die Peter R. de Vries is vanavond wel 20.000 euro waard.

538-dj Barend van Deelen: “Man Peter R. de Vries. Hahaha dit is werelds. Zelden zoiets gezien.

3FM-dj Domien Verschuuren: “Je kunt er veel over zeggen, maar dit is het meest opvallende dat ik dit jaar op tv zag. Nietsontziend. Alsof het gebeurt in de kantine van RTL, zonder camera’s…

Update 9.12 uur – Lees ook: Peter R. de Vries twijfelde even over Dionne-grap

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen