Vriend Heleen van Royen geplaagd door baas: Eva Jinek

Bart Meeldijk (30) wordt flink geplaagd door zijn baas Eva Jinek vanwege het nieuwe Sexdagboek van zijn 21 jaar oudere vriendin Heleen van Royen (51). Dat bekende de talkshowhost gisteren in haar NPO 1-programma Jinek, waar de schrijfster te gast was. Van Royen doet in haar nieuwe boek uitgebreid en zeer gedetailleerd verslag van een jaar lang seks met haar toyboy Bart. Waarom? “Een redelijk gewoon seksleven wordt nooit gelogd of vastgelegd en kun je ook nergens nalezen.

Jinek heeft het boek met rode oortjes gelezen. “Het is zeer expliciet. Er is geen lichaamssap die niet genoemd wordt en beschreven wordt.

Voor Jinek komt het allemaal heel dichtbij. “Ik ken Bart, jouw partner en muze, want hij werkt bij dit programma. Sinds ik dit gelezen heb, vind ik het een beetje moeilijk om naar Bart te kijken. Dat zeg ik eerlijk. Maar ik kan hem wel eindeloos plagen, dat is dan ook wel weer leuk. Wat vond Bart ervan?

Van Royen: “Aanvankelijk verschrikkelijk. Hij vond het een slecht idee. Ik vond het een goed idee, dus dat stond lijnrecht tegenover elkaar. Ik zei: ‘Vertrouw me dat ik iets ga maken wat er nog niet is, wat er moet komen en waar je trots op kunt zijn.’

Jinek: “Er is een proces vóórdat het in de winkel ligt en dan is er het moment dat het in de winkel ligt met zijn voor- en achternaam en alles erin. Dat gaat nu gebeuren, dus dat ga ik nu elke dag horen van Bart. Daar ben ik heel benieuwd naar.

‘De héle tijd seks’

Er werd in de uitzending geen fragment uit het boek voorgelezen. Jinek: “Jij wilde geen fragment voorlezen. Ik wil het ook niet voorlezen, want mijn ouders kijken ook. Maar waarom wilde je het niet voorlezen?

Van Royen: “Het is heel expliciet. De vraag is altijd: ‘Waarom moet ik dit lezen?’ Dat hoeft niet. En daarom wil ik het de mensen ook niet opdringen. De mensen die dit kijken zitten er misschien niet op te wachten.

Jinek vraagt zich af of vrouwen van Van Royens leeftijd zich wel zullen herkennen in het boek. “Je bent een heel mooie vrouw met een aanmerkelijk jongere minnaar. Zeker als je het boek leest, denk je: die mensen hebben de héle tijd seks.

Dat weet ik niet. Ik weet ook niet hoe jouw jaar eruitzag. Nou ja, nu weten we het wel een beetje“, aldus Van Royen, wijzend op Jineks zwangerschap.

Jinek: “Laat ik het zo zeggen: als een vrouw van jouw leeftijd het boek gaat lezen, kan ik me voorstellen dat zij dit met rode oortjes leest en denkt: mijn god, dit lijkt helemaal niet op mijn leven, ik ben blij als Henk eens in de maand van de bank af komt.”

Juist die vrouwen wil Van Royen met haar ‘sexdagboek’ inspireren. Jinek: “Ja, maar niet iedereen heeft een 30-jarige Bart thuis.

Vibrator

Het Sexdagboek van Heleen van Royen ligt vanaf vandaag in de winkels. De eerste passage luidt als volgt:

Vanmiddag om 16:35 uur heb ik besloten een seksdagboek te gaan bijhouden. Ik lag op mijn rug in bed. Bart stond over me heen, wijdbeens. Hij had zijn geslacht nog in zijn hand. We waren allebei net klaargekomen. Hij had zijn zaad over mijn buik en borsten geloosd. Ik had een vibrator gebruikt terwijl ik toekeek hoe hij zich boven me aftrok.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen