Humberto en Prem praten over ‘fossiel’ Angela de Jong

Prem Radhakishun vindt het bizar dat Humberto Tan nooit heeft teruggeslagen naar Angela de Jong, de vrouw die hem kapotschreef in het AD. Dat heeft hij gezegd in zijn programma op NPO Radio 1. Radhakishun vindt het niet terecht dat De Jong altijd maar schreef over de lage kijkcijfers van RTL Late Night. “Ik weet namelijk van adverteerders dat RTL online, en ook jouw programma, goed bekeken wordt. Die cijfers worden niet verwerkt in de kijkcijfers. En die zijn heel hoog bij jou.”

Humberto Tan daarop: “Klopt, klopt, klopt.”

De kijkcijfers van de laatste week van RTL Late Night waren ook erg goed, aldus Tan. “De marktaandelen waren de hele week al 22, 24 en 25 procent en uiteindelijk dus 34 procent. Dat was heel mooi.

Prem Radhakishun: “Dan kun je toch zeggen: ‘Angela ‘stommerik’ de Jong, jij bent nog een achterlijk fossiel dat nog alleen naar lineair kijken kijkt. Jij snapt niet dat de jeugd op hun tablet en telefoon kijkt. Dat is iets heel totaal anders.‘”

Humberto Tan: “Het is zo nutteloos. Het is maar wat je wil zien. Er wordt steeds gezegd: ‘De kijkcijfers blijven achter bij die van Jinek.’ Dan denk ik: jeetje miena, wat voor wedstrijd maak je er steeds van? Vervolgens heb je op vrijdag 1,2 miljoen kijkers. De marktaandelen zijn gigantisch geweest. Maar men kijkt vooral naar wat niet goed is of niet goed zou zijn. Heel RTL 4 doet het minder en dat komt inderdaad omdat er veel online wordt gekeken, maar dat wordt niet gezien en niet benoemd.”

Prem Radhakishun: “Daarom dalen de oplages van de kranten ook. Omdat dat achterlijke fossielen zijn in buitenlandse handen.”

Hij heeft ook een hekel aan Jean-Pierre Geelen, de oud-tv-recensent die hij ooit beschuldigde van pedofilie. Om die beschuldiging werd Radhakishun destijds op non-actief gezet als tafelheer in DWDD.

Prem Radhakishun: “Die mislukte Jean-Pierre Geelen zat toen samen met Hans Beerekamp van NRC bij De Wereld Draait Door en Jean-Pierre Geelen, een ziek figuur waarvan ik vernomen heb dat hij het… Ik zal niet verder gaan. Toen zei Beerekamp dat hij vond dat jouw programma diverser, leuker en swingender was, en Geelen was een zuurpruim.”

Humberto Tan: “Ik weet dat Jean-Pierre Geelen in de tweede maand van het programma zei dat hij uit betrouwbare bron had vernomen dat het programma in december zou stoppen, terwijl wij toen al wisten dat het door zou gaan. Ik dacht: interessant. Toen de aankondiging kwam dat ik zou stoppen, zat hij weer bij De Wereld Draait Door en zei hij: ‘Zie je wel, ik had gelijk.’ Na vijf jaar, ha ha ha.”

Prem Radhakishun: “Ik dank je wel namens alle witte, groene, gele paarse mensen, of ze nou islamitisch, hindoe of christelijk zijn: je hebt heel veel mensen vijf jaar lang blij gemaakt. Die chagrijnige witte mislukte import-Nederlanders als Angela de Jong en Jean-Pierre Geelen zijn mislukt. Ze kunnen niets, daarom worden ze columnist. Het zijn holle vaten aan de zijlijn. Ze heeft nu even haar moment of fame – ze speelt nu in elk programma deskundige. Ze is een mislukte witte vrouw van het AD.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen