Kopers zes woningen in Rotterdam krijgen RTL 4 erbij

Geplaatst op Thu 14 Jun 2018 om 9:38

RTL 4 begint in januari 2019 met het tv-programma De Zelfbouwers waarin een bouwproject in Rotterdam centraal staat. Een half jaar lang gaat de zender de kopers van zes casco woningen volgen tijdens hun verbouwingen. Dat heeft de zender laten weten. Het decor van de tv-show is een authentiek voormalig schoolgebouw uit 1915 in de Afrikaanderwijk, op twee kilometer van het centrum van de stad. Hierin worden zes woningen gerealiseerd van 220.000 tot 280.000 euro.

De tv-makers zijn hard op zoek naar kandidaten. Begin juli vindt een ‘open huis’ plaats en kan iedereen een kijkje komen nemen in het voormalige schoolgebouw in zijn originele vorm.

Een jury bepaalt welke zes koppels de grootste aanwinsten voor de wijk zijn en een woning mogen kopen. Dit doen zij mede op basis van een woonplan dat de potentiële eigenaren inleveren en waarin duidelijk wordt hoe zij het huis willen verbouwen en inrichten.

Na deze selectie zullen de gekozen eigenaren de hypotheek rond moeten maken en eventueel hun huidige woning moeten verkopen. “Aankoop van één van de zes woningen verplicht tot deelname aan het televisieprogramma.”

RTL 4 benadrukt: “De aankoop van de woning en alle kosten die daaruit voortvloeien plus de kosten voor de verbouwing en inrichting worden NIET door het programma vergoed.

Aanmelden voor dit televisieproject kan hier.

Foto: Google Street View
10 Reacties op “Kopers zes woningen in Rotterdam krijgen RTL 4 erbij”


 1. Alex

  Als ze in die wijk gaan filmen, kunnen ze beter de camera goed verzekeren.
  Dat is meteen de gevaarlijkste wijk uit Rotterdam. Snap ook niet hoe je daar 2 ton voor wilt krijgen.

 2. DAAN

  Je moet alles zelf betalen? en RTL maakt weer misbruik van de woningmarkt!
  Waarom willen mensen hier überhaupt aan meedoen, Om met kop op tv te komen?

 3. Maria

  Een bedrijf beginnen met geld van een loterij (dat ging dus niet naar de derde wereld of naar prijzen) en dan tegen anderen zeggen dat ze een verkeerde instelling hebben. Komt dit programma uit zo`n soort koker?

 4. Gerard (2)

  Dit lijkt toch wel erg veel op “Ik vertrek” alleen blijven we in Nederland.Maar ja dat doen de commerciële wel meer alleen geven ze er dan net even een andere draai aan.

 5. patrick37

  welke gek heeft dit bedacht?
  Zelfs als je er 2 ton BIJ zou krijgen wil je daar niet wonen,is echt een verschrikkelijke wijk.
  Is DE achterstandswijk van Rotterdam,waar men geen Nederlands spreekt,vrouwen zonder hoofddoek niet zichtbaar zijn en iedere gevel versierd wordt door een schotel.

 6. Whitedog

  Waarom in een Rotterdamse achetrbuurt. Amsterdam heeft veel meer en leukere locaties.

 7. Mark

  Ik wil daar nog niet voor niks wonen, dus als alles door RTL betaald zou worden nog niet. Ik wens RTL 4 veel sterkte met het zoeken naar kandidaten. Heb nu al medelijden dat ze het na een jaar al gezien hebben en het huis aan de straatstenen niet meer kwijt raken. Misschien dat ze tegen die tijd nog een keer op de buis kunnen bij Mr. Visser.

 8. Japie

  Zal mij worst wezen hoe een ander zijn hut verbouwd!
  En al helemaal met die nep presentatoren!

 9. dennis

  Rotterdam is de Islam hoofstad van heel Europa, lijkt leuk voor een bezoek, maar je moet er niet wonen. Rotterdam is een vieze stink turken stad.

 10. chris

  @dennis.U begrijpt er niets van. Waar woont U eigenlijk. Rotterdam een vieze stink turken stad is Uw mening. Dit is een grove belediging voor ruim 600.000 Rotterdammers.
  Spoel Uw mond en zoek Uw heil in een ander land

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.