Kopers zes woningen in Rotterdam krijgen RTL 4 erbij

RTL 4 begint in januari 2019 met het tv-programma De Zelfbouwers waarin een bouwproject in Rotterdam centraal staat. Een half jaar lang gaat de zender de kopers van zes casco woningen volgen tijdens hun verbouwingen. Dat heeft de zender laten weten. Het decor van de tv-show is een authentiek voormalig schoolgebouw uit 1915 in de Afrikaanderwijk, op twee kilometer van het centrum van de stad. Hierin worden zes woningen gerealiseerd van 220.000 tot 280.000 euro.

De tv-makers zijn hard op zoek naar kandidaten. Begin juli vindt een ‘open huis’ plaats en kan iedereen een kijkje komen nemen in het voormalige schoolgebouw in zijn originele vorm.

Een jury bepaalt welke zes koppels de grootste aanwinsten voor de wijk zijn en een woning mogen kopen. Dit doen zij mede op basis van een woonplan dat de potentiële eigenaren inleveren en waarin duidelijk wordt hoe zij het huis willen verbouwen en inrichten.

Na deze selectie zullen de gekozen eigenaren de hypotheek rond moeten maken en eventueel hun huidige woning moeten verkopen. “Aankoop van één van de zes woningen verplicht tot deelname aan het televisieprogramma.”

RTL 4 benadrukt: “De aankoop van de woning en alle kosten die daaruit voortvloeien plus de kosten voor de verbouwing en inrichting worden NIET door het programma vergoed.

Aanmelden voor dit televisieproject kan hier.

Foto: Google Street View

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen