Gerard Joling verklaart wangedrag tegen 100% NL-dj

Gerard Joling heeft zich misdragen tegen 100% NL-dj Lars Boele, omdat hij vindt dat de radiomaker hem beledigd heeft. Dat gaf de entertainer gisterenavond aan in RTL Boulevard. De manier waarop Joling zich vorige maand gedroeg tegen Boele tijdens een interview schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Volgens de entertainer heeft de dj dit aan zichzelf te danken door zich laatdunkend uit te laten over zijn muziek. “De reden dat ik dat deed zal ik even heel vlug uitleggen.”

Joling vervolgt: “Ik had vorig jaar een single uit samen met Tino Martin, een coming star, die jongen doet het fantastisch. Dat nummer is inmiddels al bijna tweeënhalf miljoen keer bekeken, dus de mensen vinden het prachtig.”

Die single beleefde zijn première op 100% NL. “Mijn plugger Gerard van der Pot moest ’s ochtends vroeg zijn bed uit, want om half acht had 100% NL de primeur. Er kwamen allemaal berichten binnen online van: ‘Wat een topnummer’ en ‘kippenvel’ en ‘fantastisch’. Ze hebben het liedje daarna nooit meer gedraaid. Je denkt: als een radiozender de primeur heeft dan steunen ze je ook nog wel een keer.

Ik zat een week later bij hem in een interview met die jongen, Lars Boele, en toen zei hij: ‘Gerard, dat nummer met Tino Martin is toch beneden jouw stand?’ Ik zeg: ‘Dat is een belediging voor degene die het produceert en een belediging voor Tino en een belediging voor mezelf. Ik heb zestien miljoen platen verkocht in mijn leven over de hele wereld.’ Dat zeg je niet in een interview, vind ik.

Lees ook:
Gerard Joling: ‘100% NL boycot me sinds paar jaar’ (30 april)
Gerard Joling misdraagt zich tegen 100% NL-dj (31 mei)
Management Gerard Joling in gesprek met 100% NL (11 juni)

De bewuste single:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen