Beau noemt Wilfred Genee ‘harteloos’ in VI Oranje

Beau van Erven Dorens vindt dat Wilfred Genee en zijn collega’s soms erg harteloos overkomen in hun programma’s op televisie. Dat heeft hij gisteren aan hem laten weten in de tweede aflevering van VI Oranje Blijft Thuis. Genee’s collega Johan Derksen deed in de eerste aflevering flink wat kritische uitspraken over Humberto Tan en zijn redactie, die nu door VI Oranje is overgenomen. Dat was tegen het zere been van Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink, bleek gisteren in Boulevard.

Toevallig was Van Erven Dorens dinsdag sidekick van Genee en spraken ze erover op televisie. “Ik heb vorige zomer twee maanden met die redactie gewerkt en dan zie je hoe belangrijk die mensen zijn. En ze dan zo met de grond gelijk maken… Als ik redacteur was had ik gelijk een telefoontje gepleegd met de concurrent.”

Wat heeft VI nodig volgens Van Erven Dorens? “Een beetje meer liefde. Ik vraag me wel eens af wat er mis is gegaan in jullie jeugd dat jullie zo harteloos zijn. Een beetje liefde… Empathie is het begin van een talkshow, denk ik. Ik vraag me wel eens af of het jouw schuld is of dat je je mee laat slepen door die twee muppets. Jij bent volgens mij een heel liefhebbende vader en een lieve jongen en wordt je gewoon meegenomen naar het hol van de duivel door die twee grappenmakers.”

Kees Jansma: “Dit is een misvatting. Ik moet je hier corrigeren. Of hij ook gemeen is? Vals. Gisterenavond was typisch Genee die het hengeltje uitgooit en kijkt wat hij kan binnenhalen.”

Beau van Erven Dorens is het in de basis eens met de kritiek van Derksen op Tan. “Ik vond de manier waarop er een soort Humberto-verheerlijking was vorige week ook wat ver gaan, maar je kunt het op verschillende manieren becommentariëren. Die jongens, Van der Gijp en Derksen, hebben heel veel humor. Ze kunnen het ook veel beter aanpakken dan er zo hard ingaan en iedereen meeslepen, zelfs de vrouw en kinderen. Je kunt het ook anders zeggen. Vaak kan ik er heel goed om lachen, maar nu ging het iets te ver.”

Wilfred Genee: “Dat van die vrouw had beter ook niet gekund en dat van de redactie ben ik ook helemaal met je eens, maar als je er niet over begint, begint hij er zelf wel over. En als ik er tegenin ga, dan is die persoon nóg meer de lul.”

Victoria Koblenko: ‘Hittepetit is seksistisch’

Vervolgens kwam hittepetit Victoria Koblenko aan het woord. Zij vindt de mannen van VI seksistisch. “Er is denk ik een reden dat ik er vanavond ga zitten en niet op de momenten waarbij je andere collega’s er zijn. Dat is voor mij echt de grens, ja. Wat ik vaak te ver vind gaan: ik kan lachen om de harde humor die jullie vaak aan tafel hebben, maar waar de heren zich niet altijd rekenschap van geven is dat het soms best wel ten koste gaat van iemand anders.”

Ik kan harde humor hebben als het niet ten koste gaat van iemand, zeker op persoonlijk vlak: de vrouw van Humberto, enzovoort, maar het gaat bij jullie ook wel eens over het uiterlijk van iemand. Daarnaast zijn jullie vreselijk seksistisch. Ik vind het vaak redelijk seksistisch. Het woord wat Derksen gebruikte om één van de redactrices aan te duiden, hittepetit, vind ik seksistisch.”

Kees Jansma: “Kijk jij wekelijks naar het programma? Nee? Want dan valt hittepetit heel erg mee hoor.”

Pavlov

Wilfred Genee: “De kwestie is volgens mij: nemen we het niet allemaal een beetje te serieus?

Beau van Erven Dorens: “Dit is nou de Pavlov-reactie van Voetbal Inside. Jullie met z’n drieën zijn ongelooflijk. Jullie delen uit en ik lig daar ook dubbel om op de bank, maar als iemand iets terugzegt zoals Luuk Ikink vanavond – ik weet zeker dat die wordt afgeslacht door Johan Derksen – dan moet je ook kunnen ontvangen. Dat moet je leren volgens mij. Ik ben je vader niet, we zijn niet eens vrienden, maar als je zo hard uitdeelt, moet je ook kunnen ontvangen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen