Beau noemt Wilfred Genee ‘harteloos’ in VI Oranje

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 8:53

Beau van Erven Dorens vindt dat Wilfred Genee en zijn collega’s soms erg harteloos overkomen in hun programma’s op televisie. Dat heeft hij gisteren aan hem laten weten in de tweede aflevering van VI Oranje Blijft Thuis. Genee’s collega Johan Derksen deed in de eerste aflevering flink wat kritische uitspraken over Humberto Tan en zijn redactie, die nu door VI Oranje is overgenomen. Dat was tegen het zere been van Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink, bleek gisteren in Boulevard.

Toevallig was Van Erven Dorens dinsdag sidekick van Genee en spraken ze erover op televisie. “Ik heb vorige zomer twee maanden met die redactie gewerkt en dan zie je hoe belangrijk die mensen zijn. En ze dan zo met de grond gelijk maken… Als ik redacteur was had ik gelijk een telefoontje gepleegd met de concurrent.”

Wat heeft VI nodig volgens Van Erven Dorens? “Een beetje meer liefde. Ik vraag me wel eens af wat er mis is gegaan in jullie jeugd dat jullie zo harteloos zijn. Een beetje liefde… Empathie is het begin van een talkshow, denk ik. Ik vraag me wel eens af of het jouw schuld is of dat je je mee laat slepen door die twee muppets. Jij bent volgens mij een heel liefhebbende vader en een lieve jongen en wordt je gewoon meegenomen naar het hol van de duivel door die twee grappenmakers.”

Kees Jansma: “Dit is een misvatting. Ik moet je hier corrigeren. Of hij ook gemeen is? Vals. Gisterenavond was typisch Genee die het hengeltje uitgooit en kijkt wat hij kan binnenhalen.”

Beau van Erven Dorens is het in de basis eens met de kritiek van Derksen op Tan. “Ik vond de manier waarop er een soort Humberto-verheerlijking was vorige week ook wat ver gaan, maar je kunt het op verschillende manieren becommentariëren. Die jongens, Van der Gijp en Derksen, hebben heel veel humor. Ze kunnen het ook veel beter aanpakken dan er zo hard ingaan en iedereen meeslepen, zelfs de vrouw en kinderen. Je kunt het ook anders zeggen. Vaak kan ik er heel goed om lachen, maar nu ging het iets te ver.”

Wilfred Genee: “Dat van die vrouw had beter ook niet gekund en dat van de redactie ben ik ook helemaal met je eens, maar als je er niet over begint, begint hij er zelf wel over. En als ik er tegenin ga, dan is die persoon nóg meer de lul.”

Victoria Koblenko: ‘Hittepetit is seksistisch’

Vervolgens kwam hittepetit Victoria Koblenko aan het woord. Zij vindt de mannen van VI seksistisch. “Er is denk ik een reden dat ik er vanavond ga zitten en niet op de momenten waarbij je andere collega’s er zijn. Dat is voor mij echt de grens, ja. Wat ik vaak te ver vind gaan: ik kan lachen om de harde humor die jullie vaak aan tafel hebben, maar waar de heren zich niet altijd rekenschap van geven is dat het soms best wel ten koste gaat van iemand anders.”

Ik kan harde humor hebben als het niet ten koste gaat van iemand, zeker op persoonlijk vlak: de vrouw van Humberto, enzovoort, maar het gaat bij jullie ook wel eens over het uiterlijk van iemand. Daarnaast zijn jullie vreselijk seksistisch. Ik vind het vaak redelijk seksistisch. Het woord wat Derksen gebruikte om één van de redactrices aan te duiden, hittepetit, vind ik seksistisch.”

Kees Jansma: “Kijk jij wekelijks naar het programma? Nee? Want dan valt hittepetit heel erg mee hoor.”

Pavlov

Wilfred Genee: “De kwestie is volgens mij: nemen we het niet allemaal een beetje te serieus?

Beau van Erven Dorens: “Dit is nou de Pavlov-reactie van Voetbal Inside. Jullie met z’n drieën zijn ongelooflijk. Jullie delen uit en ik lig daar ook dubbel om op de bank, maar als iemand iets terugzegt zoals Luuk Ikink vanavond – ik weet zeker dat die wordt afgeslacht door Johan Derksen – dan moet je ook kunnen ontvangen. Dat moet je leren volgens mij. Ik ben je vader niet, we zijn niet eens vrienden, maar als je zo hard uitdeelt, moet je ook kunnen ontvangen.”

Foto: RTL
36 Reacties op “Beau noemt Wilfred Genee ‘harteloos’ in VI Oranje”


 1. Martini

  Als de hele televisiewereld verder niet zo hypocriet was en iedereen maar ja knikt tegen elkaar, hoeven ze bij VI ook niet zo hard er tegen in te gaan.

 2. Bears' den

  Genee is gewoon de beste!
  Vi Oranje Blijft Thuis moet nog ff groeien, maar heb er vertrouwen in..
  En al die zogenaamde BN-ertjes die nu lopen te janken, alsjeblieft zeg, wat een toneelstukjes..
  Er zijn genoeg mensen die het wél leuk vinden, en er zit een knop op je tv!
  Ik wordt ook dood ziek van al dat linkse gelul op tv als trump of Baudet weer is belachelijk worden gemaakt!!

 3. Martini

  Verder is vooral van der Gijp natuurlijk heel triest. Gaat het over voetballers en prostituees, is het altijd: ‘lekker joh’, et cetera. Zit je daar als ouwe viezerik.

 4. Johan

  Wat een gelul om niks zal Johan reageren. En gelijk heeft ie.

 5. Robson

  Martini moet poepen denk ik

 6. Frank

  Koblenko overschot zichzelf weer eens gigantisch. Ze wordt natuurlijk helemaal niet uitgenodigd als Johan er is want hij haat dat soort nietszeggende figuren.

 7. Paul Goudsmit

  De heren voeren een act op. Van de domme kantine bevolking van een grote stad. Waar iedereen een mening heeft over alles en niet gedwarsboomd door enige kennis. In de kantine kan je te ver gaan. Alleen de volgende tafel hoort t. Op tv beledig je mensen voor een redelijke groep kijkers waardoor de media er in slaagt er iets groots van te maken. Hoe je t wend of keert er kijken maar 5 a 6 honderdduizend mensen naar. Normaal zijn dat programma s in de zijlijn. Gisteren liet Genee zien dat hij voor een normale talkshow geen bijster groot talent heeft. Hij staat dan ook keurig op de ranglijst van meeste schnabbels van bekende Nederlanders.

 8. Robert

  Was gisteren veel te zwaar allemaal, totaal andere uitzending als een Derksen en van der Gijp er zijn. Denk dat het verschil te groot is, ging een beetje over voetbal met Kees.
  Persoonlijk denk ik niet dat je in zo een programma een item over die Michael moet behandelen, daar zijn andere talkshows voor.
  Wat die Koblenko allemaal bazelde was mij een raadsel, wil wat zeggen, maar springt van de hak op de tak.

 9. Paul Goudsmit

  Btw ik ben a.k.a Kingalert.

 10. Zalmneusje

  Volgens mij bedoelde Johan ‘hotemetoot’ te zeggen ipv ‘hittepetit’. Hij verhaspelt wel eens vaker uitdrukkingen. Maar dit terzijde. Verder loopt iedereen tegenwoordig wel erg kleinzerig te mauwen. Mensen, je weet toch wie het zegt.

 11. the pat

  Derksen en van der Gijp zeggen wat ze denken dat zal meer mensen moeten doen!
  ik ben het met ze eens zeg wat je denk! leuke tv zo

 12. Rubicon

  Genee is en blijft te licht me dunkt (Beau, heb je nog tips, vals ventje volgens Jansma). Groeien is lastig als er om de dag twee jongbejaarden zitten die zanikken en zeggen dat ze geen zin hebben. Gisteren werd duidelijk dat we zitten te wachten op Beau voor een talkshow. Denk bij De Mol in 2019. Humor van Derksen en Van der Gijp staat buiten kijf maar dan moeten ze er wel zin in hebben. Anders verworden het verzuurde muppets. Hoop niet dat zij komende weken hun krediet verspelen..Moet gezegd; 540.000 nog zo slecht niet.

 13. Curryworst

  Laten Van Erven Dorens, Genee en Tan nu alle drie presentator geweest zijn van RTL Boulevard.

 14. scott_0

  Veel gekwetsten weer in het landje van Deug.

 15. dynamische dennis

  Dat RTL Wilfred Genee heeft laten lopen is echt een van hun grootste fouten van de afgelopen jaren geweest. Die man draagt met 2 uurtjes radio de halve programmering van BNR en met 4 uurtjes tv de halve programmering van RTL7.

  Dan ben je echt stekeblind en stokdoof als je zo iemand de deur uit laat lopen

 16. Alex

  Leuke show gisteren, er was echt een dynamiek aan tafel. Niet dat iedereen zijn mond houdt als het niet zijn/haar onderwerp is.

 17. Bart

  Ik vond het heel goed en het moet gewoon nog groeien. Had wel graag gezien dat Beau de vaste sidekick was geworden of co-host deze 5 weken.

  Wat mij betreft in 2019 Wilfred en Beau samen dagelijks een late night op SBS6 of Veronica.

 18. Annoniemus

  Beau moet helemaal niks vinden over kwetsen oid # beaudeboekenbalbokser

 19. ycheweiz

  Voor al die deugers van de tv geldt maar 1 principe, kan ik mijn verdienmodel zo veel mogelijk benutten. Niet kwaad spreken over collega’s, want ik kan ze nog nodig hebben en niet uit de bocht springen met te extreme uitspraken anders volgen er geen uitnodigingen meer. Maar diegene die alles zeggen worden als paria’s behandeld door die deugers. Zegt meer over de deugers.

 20. Whitedog

  Victoria, wij mannen zijn seksistisch. Komt door de testostaron. En we zullen altijd zo blijven. Soms houden wij ons in om jullie geen pijn te doen, dat is lief van ons. Maar we zullen altijd seksistisch zijn, want dat is onze aard. Wen eraan of niet, jou keuze.

 21. joost

  Johan Derksen is geboren en getogen in een dorp, waar ze als allerlaatste telefoonaansluitingen kregen. Zijn vader was een gereformeerde politie agent die vrouw en kinderen af en toe afroste, terwijl Johan psalmen moest zingen en een ongelukkige jeugd had.
  Johans werd gered doordat hij in de voetbalwereld zich rond schopte en bij het blad VI het tot een matig betaalde hoofdredacteur werd.
  In Gouda bemoeide hij zich met linkse frasten met diverse voetbalclubs, waar ze blij waren dat hij opdonderde.
  Hij beledigd mensen net zo gemakkelijk als U een mug dood slaat.
  Het geld heeft hem nu als salon socialist toch te pakken gekregen en hij denk dat hij iedereen zomaar kan beschadigen.
  Laten we dit mannetje maar een goed tegen het licht houden.

 22. lopi

  Laten we wel wezen, er zijn de laatste jaren iconen (Duis, Bouwman) overleden en dan krijg je een snipper te zien om 1.30. De laatste week was Humberto Noord-Koreaans in zijn zelfverheerlijking. Drie en een half jaar succes is wel weinig voor dit vertoon. Waarom kregen Henny en Ron niet zo’n afscheid?

 23. pepe

  hittepit seksistisch gelukkig woon Victoria tegenwoordig vaak weer in Rusland en Oekraïne want daar heeft ze er gelukkig helemaal geel last van…..

 24. Suomynona

  Gisteren liet Wilfred zien dat hij het in huis heeft om een brede nieuws-talkshow te kunnen dragen. Onbegrijpelijk dat RTL hem die kans nooit gegeven heeft, al was het maar één keer per week op de zondagavond of zo. Hij is dan misschien niet zo likeable, maar dat zorgt wel voor spannende televisie – wat nodig is bij een talkshow.

 25. Bert

  kan iemand wel dat geluidkastje bij wilfred weghalen… wat is dat vreselijk irritant

 26. Suomynona

  @ Bart 9:54

  Zal niet gebeuren. Beau gaf gisteren aan meer dan tevreden te zijn bij RTL met alle programma’s die hij mag doen (5 jaar later, Five Days Inside) en de liefde tussen hem en John de Mol is tijdens zijn jaren bij SBS behoorlijk bekoeld, wat ook één van de redenen is geweest om terug te gaan naar RTL.
  Daarnaast: Beau en Wilfred voor langere tijd samen op één programma gaat clashen, dat kun je zien aankomen. Ze zijn geen vrienden, wat ze gisteren al zeiden, en hoewel het een spannende combinatie kan zijn vrees ik dat ze elkaar op den duur de hersens in gaan slaan. Twee kapiteins op één schip werkt nooit.

 27. q8

  suomynona…

  mijn idee, je kon wel eens helemaal gelijk hebben,
  t zijn beide heren die een mening hebben,

  maar baeu past toch echt niet in zon n roddelprogramma als rtl boulevard
  hij valt ook echt buiten de de boot, net als ruben,
  hij heeft meer kwaliteiten.

 28. Ron

  Het was een wanvertoning en een gotspe dat je op je eigen zenders andere programma’s van die zender gaat beoordelen. Dat Derksen dit doet ala, dat weten van hem. Maar nu loopt het wel heel erg uit de hand door ook nog eens op zijn mening door te gaan bomen….Krankjorum! Weet niet of de doorsnee kijker die nooit naar VI kijkt want daar kun je zo iets verwachten, nu wat aan heeft.
  Verder had Derksen volkomen gelijk en zei precies wat vele mensen vonden van die hele Tan verheerlijking vorige week.

 29. K

  @q8..helemaal eens met jou dat Beau niet thuis hoort bij RTL Boulevard…hij heeft zeker meer kwaliteiten dan dat…five days inside vond ik echt iets voor Beau…mooi programma…die lijn moet hij echt blijven volgen lijkt mij.

 30. Bart

  @q8 en Suomynona Ja misschien gaat het te veel botsen dat kan. Maar Beau verdiend wel meer dan wat hij nu doet bij Boulevard. Of het format moet dusdanig op de schop gaan dat het meer om hem gaat draaien. Het is en blijft de beste presentator van het programma.

  @q8 Ik ben het niet eens met wat je zegt over Ruben. Ik vind hem bij RTL alleen op zijn plek bij Beste Kijkers en in het panel van Wie ben ik.

  @Ron Er was niets mis met dat onderwerp. Aan een talkshow tafel in deze opzet mag en kan alles ter tafel komen. Dit dus ook. Dat is een iets andere vorm dat je gewend bent maar ik vind het wel verfrissend.

 31. Andre

  Victoria ziet er echt heel goed uit, maar je zo kleden en dan het programma seksistisch noemen. Beetje hypocriet. Die ogen van beau zaten heel ergens anders. Blijkbaar had de redactie dat ook wel snel door. Dus hebben ze haar gevraagd om even een jasje aan te doen.

 32. Rubicon

  @Bart e.a. Beau vertrouwt Genee niet en dat vertrouwen werd niet sterker toen Jansma aangaf dat Genee een vals ventje is die te vaak een hengeltje uitgooit en kijkt wat ie binnen kan halen. Daar is ook zijn interview stijl op gebaseerd. Poneren van stellige vaak vervelende opmerking en kijken wat effect is. Deze stijl maakt hem ook niet geschikt om een talkshow te maken waar dynamiek is tussen de gasten, empatische gesprekken worden afgewisseld met kritische ondervraging en af en toe wat humor over tafel gaat. Genee kan die combinatie niet brengen. Jammer maar niet erg. Hij is als een vis in het water met Gijp/Derksen. Gewoon lekker blijven doen. Boekjes, onderbroeken etc erbij en hij is klaar. De Mol gaf aan bij Tan dat ie pas in 2019 iets met de late avond gaat doen. “Eerst ff kijken hoe Huys en Jinek het doen en dan kijken of er nog ruimte is”- die ruimte gaat ie invullen met Beau vanaf sept 2019

 33. Paul Goudsmit

  De coach van Spanje ontslagen 1 dag voor t WK. Kijk dat is pas nieuws. EN IK BRENG T,. IK BEN GENIAAL

 34. Ernst

  Ik mag die Jansma wel. Genoeg zelfspot

 35. robb

  Humberto heeft het over zich zelf uitgeroepen een volle week je laten verheerlijken is Beatrix nog gespaard gebleven na 30 jaar trouwe dienst ,dan zie ik toch liever VI soms gaan ze te ver maar liever dat dan Tan ,wat zijn vrouw aangaat bij een ontslag komt je vrouw niet dan ga je door de achter deur weg dat hebben we gezien bij de vvd ministers .
  Aan boulevard kan je zien waarom rtl niet meer te pruimen is een grote kliek die elkaar de hand boven het hooft houden.

 36. Bart

  @Rubicon Ja 2019 met Beau zou leuk zijn. Of het wordt Genee maar ik denk Winston en Albert.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.