NPO herkent zich niet in vergelijking met reisbureau

Geplaatst op Thu 17 May 2018 om 15:19

De NPO herkent zich niet in het beeld dat sommige critici van de publieke omroep schetsen als het gaat om het genre reisprogramma’s. Dat laat een zegsman van de NPO weten in De Telegraaf. De NPO wordt wel gekscherend een reisbureau genoemd: terwijl Geraldine Kemper nog bijkomt van haar laatste snoepreisje, zijn er minstens twee andere NPO-sterren nog verder op reis dan zij was en liggen er drie nieuwe reisprogramma’s op de tekentafel. Elke NPO-ster moet op reis.

Maar van reizen om het reizen is geen sprake, aldus de NPO. “Bij elk reisprogramma wordt zorgvuldig getoetst of de reis iets toevoegt aan het verhaal dat we willen vertellen. De NPO reist niet om het reizen.

Het nieuwe reisprogramma van Matthijs van Nieuwkerk moet ook voldoen aan die toets en is daarom geen snoepreisje om de presentator tevreden te houden, aldus de NPO.

Hebben we nog wel NPO-sterren nodig die ons de wereld laten zien? “De wereld is inderdaad bereikbaarder geworden, maar er zijn meerdere manieren om de wereld te openen.

De vraag naar inspiratie is ook toegenomen, aldus de NPO. “En Floortje Dessing laat nog steeds plekken zien waar je anders waarschijnlijk niet zou komen.

Het Telegraaf-artikel ‘BN’ers betaald op vakantie’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN
33 Reacties op “NPO herkent zich niet in vergelijking met reisbureau”


 1. Henkie983425

  sommige critici van de publieke omroep? 95% van NL noem ik geen sommige. OPTIEFEN met die geldverslindende bagger die ik nooit kijk.

 2. Ron

  We Zijn er Bijna gaat dit jaar niet door begrijp ik, dus dat is al 1 programma minder reizen…

 3. shrink

  Dus de reis moet iets toevoegen aan het verhaal dat ze willen vertellen? Wat een flauwekulcriterium. Want als ik een verhaal over de “gezellige barretjes” en “vriendelijke barmeisjes” (en jongens!) in Pattaya en omstreken wil vertellen, dan is het volkomen vanzelfsprekend dat ik daar dan ook beelden van laat zien! In Hilversum lachen alle omroepbestuurders zich voortdurend een kriek om de grenzeloze naïviteit van degenen aan wie ze verantwoording schuldig zijn.

 4. Kaaskijker

  Het is niet 3OpReis, TVShow op Reis, Railaway of Floortje Dessing. Die bestaan al jaren. En ook niet het educatieve Door Het Hart Van China. Het is die Gevaarlijkste Wegen en dat soort zooi. Frans Bauer in New York. Erica Terpstra. Het Mooiste Meisje Van De Klas woont nooit in Lutjebroek. Zo wat iedere omroep heeft een of twee reisprogramma’s. Of ze verzinnen dat in programma’s als De Reünie ze een uitstapje moeten maken. Het toegekende budget moet op of zo.

 5. b

  Ach ja Televaag he . Eng blaadje met een ongezonde aandacht voor de NPO die ons 116 euro per jaar kost en dat is een van de laagste van Europa en nog zeuren.

 6. Rutger

  Kansloos baggerartikel weer, mijn complimenten. De vraag is vooral of de productiekosten van programma’s die in het buitenland worden opgenomen hoger liggen dan die van andere programma’s en zo ja, hoeveel. Als het antwoord ja is op de eerste vraag, kun je daar nog eens kritisch naar kijken, als het antwoord nee is, dan hoeft de NPO zich daar wat mij betreft niets van aan te trekken, want om nu programma’s niet meer in het buitenland op te nemen omdat de verzuurde, stikjaloerse medemens en met hen jaknikkende ‘mediacritici’ zoals Angela de Jong en Marianne Zwagerman het vervelend vinden, tja…

 7. Kaaskijker

  Ilse’s Veranda. Beste zangers van nederland.

 8. Kaaskijker

  Nick & Simon in de VS. Eva Jinek in de VS. Eelco Bosch van Rosenthal in de VS.

 9. Kaaskijker

  Wie is de Mol.

 10. Kaaskijker

  Boer zkt Vrouw.

 11. Kaaskijker

  Frans Bauer had ook iets met zo’n zigeunerkamp waar dan mensen werden uitgenodigd.

 12. tonio

  IK ga ook op vakantie om vakantie te vieren.
  Ik reis om te reizen,Ik kook om te koken enz,enz………………

 13. Kaaskijker

  ‘Helden in de Wildernis’ met toen nog NPO’er Art Rooijakkers.

 14. Kaaskijker

  Freek Vonk in het Wild.

 15. Kaaskijker

  Memories.

 16. Kaaskijker

  Onze Man In Teheran en soortgelijke programma’s zijn journalistiek verantwoord, daar heb ik niks tegen.

 17. Kaaskijker

  Die in Parijs wonende homo, Wilred de Bruijn. Die deed wel echt zijn best de mooie en lelijke kanten van Frankrijk te benoemen en te analyseren.

 18. Kaaskijker

  Verborgen Verleden. Steevast met BN’ers met voorouders in het buitenland.

 19. Kaaskijker

  De Van Rossems. Die kwamen niet verder dan Keulen, Aken en Gent. Maar goed.

 20. Kaaskijker

  Jeroen Krabbé op zoek naar Gauguin, Van Gogh, Picasso.

 21. Kaaskijker

  We Zijn Er Bijna. Droomhuis Gezocht.

 22. Bart

  @Kaaskijker Lijkt me allemaal niets mis mee

 23. Kaaskijker

  De EO had zo’n spelprogramma tjokvol BN’ers in oude bijbelse landen. De Pelgrimscode.

 24. Kaaskijker

  @Bart Sommige programma zijn inderdaad met zorg gemaakt. Maar wie zegt dat het reizen wel mee valt kijkt niet vaak in de tv-gids.

 25. Henk

  En VPRO-medewerkers nemen al sinds de jaren 70 om de haverklap een vliegtuig naar de Verenigde Staten voor allerlei mogelijke programma’s.

 26. Henk

  Er moeten meer NPO-sterren naar Congo om daar een reportage te maken over het ebola-virus dat daar steeds meer slachtoffers maakt..

 27. Jelle

  Vooral Krabbé zoekt Gaugain, die schilder had ik ook uitgekozen als ik hem was. Lekker naar tropische eilanden in de Stille Oceaan… En om het rijtje maar eens aan te vullen: wat dacht u van Jan Kooijman en Lauren Verster? Niemand heeft gekeken naar hun NPO 3-programma’s maar daarvoor waren ze toch echt veelvuldig of lange tijd in het buitenland.

 28. Freddy Emmer

  Ik geniet juist van alle reisprogramma’s bij de NPO met hun mooie toegevoegde maatschappelijke waarde. Ik negeer de azijnzeikers die continue weer beginnen over het budget.

 29. aammehoela

  En maar weer zeuren en de NPO weer onderuit halen. Juist programma’s als bv. die van Floortje worden door velen zeer gewaardeerd. Ook die reis door China en Iran, prima programma’s. En dan zullen er ook wel twijfelgevallen bij zitten, maar om alles over een kam te scheren. Zo overduidelijke bagger-journalistiek.

 30. Henk

  Ik vind Floortje leuk en heb van haar programma`s genoten maar het mag natuurlijk niet ten koste van je gezondheid gaan.

 31. Henk

  Niet zo zeuren naamgenoot van 17:53.

 32. Waylon is weer high

  Dit valt ons thuis op de bank ook écht op. Voor de Keuringsdienst van Waarde reizen ze ook negen van de tien keer voor een potje tomatensaus af naar warme landen.

 33. Henriette

  Dat komt omdat dat Nederlandse bedrijf ervoor kiest Italiaanse tomaten te gebruiken en die daar te verwerken. Kennelijk heb je toch niet goed gekeken of niet over het onderwerp nagedacht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.