‘RTL dacht dat overstap Frans Klein rond was’

RTL Nederland dacht dat Frans Klein al ‘binnen’ was als de nieuwe Erland Galjaard. De champagne stond al koud. Dat schrijft tv-columniste Angela de Jong van het AD. Klein, de tv-directeur van de NPO, maakte gisteren een einde aan het hardnekkige gerucht dat hij zou overstappen naar RTL 4. “Het is een clou die ze in elk geval bij RTL niet aan zagen komen. Daar waren ze er dinsdagmiddag rond half vijf van overtuigd dat Frans Klein ‘binnen’ was als opvolger van Erland Galjaard.”

De champagne stond al koud, meent De Jong. “Er gingen gistermiddag talloze appjes heen en weer dat het persbericht van de transfer binnen een paar uur rond zou worden gestuurd. En toen kwam als een duveltje uit een doosje de persverklaring van Klein.”

De persverklaring van Klein was kort maar krachtig. “Frans blijft bij de NPO“, zei hij in het AD.

Volgens De Jong genoot hij de afgelopen weken van alle geruchten door er zelf ‘steeds opnieuw olie op het vuur’ te gooien en er openlijk over te spreken tegen collega’s en producenten. “Hij sprak openlijk over de belangstelling die RTL voor hem had en de gesprekken die werden gevoerd.

De Jong vindt nu dat de geloofwaardigheid van Klein enorm onder druk staat. “Hoe geloofwaardig ben je nog om hartstochtelijk de publieke waarden te verdedigen als ook jij bereid bent om voor het juiste bedrag naar de concurrent te vertrekken?

RTL is naarstig op zoek naar een nieuwe Erland Galjaard. Sinds het vertrek van Galjaard lijkt RTL een stuurloos schip met dalende marktaandelen.

De AD-column ‘Hoe geloofwaardig is NPO-baas Frans Klein nog?’ van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen