Primark slaat terug naar Georgina Verbaan

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 15:45

Georgina Verbaan haalt vandaag op Twitter gemeen hard uit naar Primark, de winkelketen die een walhalla is voor veel mensen met een kleine portemonnee. Dat is te lezen op het sociale medium. Primark verkoopt bulldozers aan kleding tegen verbijsterende prijzen: schoenen kosten soms maar 6 euro en een beha krijg je er al voor 3 euro. Als ene Niels op Twitter roept dat hij zo blij is dat de Primark in Antwerpen eindelijk open is, dan krijgt hij ervan langs van de Haagse actrice.

Verbaan boos: “Primark is een rotbedrijf. Kinderhandjes en onderbetaalden maken wat daar hangt.

Vorige maand reageerde Verbaan ook al boos toen iemand haar aanraadde om naar Primark te gaan voor een rieten hoed die ze zocht. “Kringloop lijkt me prima. Maar nooit Primark. Denk toch aan de wereld. 😿

Geen kinderarbeid

Volgens de Primark klopt het helemaal niet dat hun artikelen door kinderhanden worden gemaakt. “Wij verbieden het gebruik van kinderarbeid bij de vervaardiging van onze producten uitdrukkelijk.

Primark bezit zelf geen fabrieken, maar werkt samen met derde partijen. “Om in de lijst van door Primark goedgekeurde fabrieken te worden opgenomen, wordt elke fabriek zorgvuldig beoordeeld volgens de gedragscode van Primark. Dit omvat tevens de controle dat arbeiders voldoen aan de vereisten ten aanzien van minimumleeftijd.

Ook werken er geen onderbetaalde mensen in die fabrieken, benadrukt Primark. “De gedragscode bepaalt dat de lonen moeten worden betaald in lijn met de wet of de industriestandaard, afhankelijk van welke het hoogste is. De gedragscode bepaalt tevens dat het loon altijd hoog genoeg moet zijn om in de basisbehoeften te voorzien en een beschikbaar inkomen te bieden.

Er werken dus geen onderbetaalde of te jonge mensen bij Primark. Ook geen slaven? “Wij verbieden het gebruik van gedwongen arbeid en arbeid door slachtoffers van mensenhandel bij de vervaardiging van onze producten uitdrukkelijk.

Primark houdt elk jaar audits bij de fabrieken waarmee ze samenwerkt, zo laat het bedrijf weten.

Blunder

Het laatste grote tv-optreden van Verbaan was in november in De Wereld Draait Door. Ze blunderde toen flink: per abuis noemde ze witte mensen ‘blank’, terwijl ze normaal gesproken altijd deugt.

Foto: RTL, De Jongens tegen de Meisjes
42 Reacties op “Primark slaat terug naar Georgina Verbaan”


 1. Jolanda Braaksel

  Georgina kan beter ophouden met haar extreemlinkse bakfietsattitude. Ik zou zeggen: meid, sla niet zo door en doe zoals ik: trek een bubbeltje open en laat je dit weekend eens flink nemen.
  Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 2. Mr. Moo

  Beetje jammer van Verbaan. En ook een beetje jammer van MC, die laatste zin. Wat een stel zwаkzinnigen schrijft die artikels toch altijd.

 3. pieter 52

  G VERBAAN weet zeker niet hoe ze genept wordt met zogenaamde dure kleding in de PC Hooft straat , Er was eens een mooie docu over 1e lijn kleding
  nou je wordt belazerd waar je bij staat schoenen kostprijs 15 euro gaan in de pc Hoof weg voor 500 dito met klerding die ze per kilo inkopen , je bent een dief van je eigen portemonee als je daar koopt , er zijn wel goede mode zaken met kwalitet
  maar echt niet veel in Nederland
  je moet wel heel gestoord zijn een overhempje van 250 euro inkoop nihil
  met zon merkje erop ( en dat merkje kost van 000,000,1 cent per etiketje) aan te schaffen !

 4. Jolanda Braaksel

  Georgina kan beter ophouden met haar extreemlinkse bakfietsattitude. Ik zou zeggen: meid, sla niet zo door en doe zoals ik: trek een bubbeltje open en laat je dit weekend eens flink nemen. Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 5. Curryworst

  Dat psychisch verwarde kindvrouwtje wil ook weer eens deugen. En roept maar iets ongefundeerds.

 6. SOLANGE

  Die griet spoort niet alles wat er uit die mond komt is onzin

 7. Papegaaitje leef je nog.

  Beste mensen, geloof de Primark NIET.
  Die belazeren de boel waar je bijstaat. Net zoals de Action. Ook zo’n goedkope rotzooi winkel.

 8. Pipo

  Wat er in die mond komt ook :P

 9. robb

  Ze heeft gelijk kinderen werken daar ook ik heb het met eigen ogen gezien ,de wereld is keihard ,wij consumenten kopen het per kilo en daar hebben ze net te eten ,wij zijn schuldig aan deze moderne slavernij zolang wij kopen blijft dat bestaan.

  Rodrigo – De Echte ,Je weet niet waar je over praat man stuur alleen maar alle illegalen weg dan heeft Nederland al een probleem ,er zijn heel veel bedrijven die goedkope illegalen in dienst hebben ,alle buitenlanders weg dan komen we in een grote crisis

 10. Jo

  Primark kleding komt bij dezelfde fabrieken weg als die van bijvoorbeeld H&M en C&A. De kwaliteit van de materialen is meestal slecht en door heel grote inkoop en weinig reclame kunnen ze het goedkoop verkopen!

  Georgina kan beter boos zijn op de Ralph Laurens van deze wereld die hetzelfde inkoken maar de prijs vervolgens 100x over de kop laten gaan.

 11. Cees

  Dat is gewoon laster van dat kindvrouwtje!

 12. Karring

  @SOLANGE

  Jij praat tegen Twitter?!

 13. Freek

  Het is onmogelijk om schoenen van winkelprijs 6 euro te maken. Daar zit iets fout. Dat de Primark het zegt maakt het nog niet waar!
  Hetzelde met de Action. Allemaal plastic rommel. Het vervoer kost meer dan omgerekend het product. En dan roepen dat de arbeiders een normaal loon krijgen.
  Hoe dan?

 14. Antonio

  Die zogenaamde audits zijn op voorhand aangekondigd in die fabrieken. Dan worden de deuren van de slaven-afdelingen gesloten en kan men niet zien hoe die mensen onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken. Denk je nu werkelijk dat een paar schoenen voor €5,- gemaakt kan worden?!? Whahaha… dan ben je debieler dan mevrouwtje Baan…! (En ja, kleding van RL en andere merken komen inderdaad uit dezelfde fabrieken. Ik heb geen boter op m’n hoofd.)

 15. Wendy's dealertje

  Zielig, die kinderen hebben niks daar en dan wil zij ook nog hun werk afpakken, dan hebben ze echt niks meer en kunnen ze niet eens voedsel meer kopen.

 16. godsamme

  domme breedbek kikker

 17. Bart

  Ik koop mijn kleding altijd bij de kringloop.
  Ook mijn onderbroeken en sokken. En het liefst tweedehands.

 18. Mrz

  Vebaan heeft liever dat die kinderen de hoer spelen… Kan ze weer fijn en betrokken op reis. Namens de communistische omroep.

 19. dr phil

  dat wijf is zwaar gestoord

 20. A.M.

  Mijn kleindochter wil zelfs geen stap in de Primark zetten om de wel bekende redenen!

 21. Lies

  @am: waarom niet?

 22. scott_0

  Verbaan even een paar tanden uit haar deugbek slaan. Ik begin dat soort aardig zat te worden.

 23. Lies

  Georgina (de vegetarier) blijft ondertussen wel de hanlappen van de AH aanprijzen als nieuwe stem in hun commercials.

 24. Karring

  Daar hebben we minderwаardige levensvorm scott_0 ook weer.

 25. Meneer Kaktus

  Koop toch allemaal uw kleding in het winkeltje van Virgien in Leerdam! De enige kinderhanden die daaraan hebben gezeten zijn die van Djelissa.

 26. Mike

  Georgina is zo correct maar niet heus. Haar kind zit op de meest witte elitaire school van heel Amsterdam.

 27. Thomas

  Hou toch eens op met dat gezeik dat een kind op een ‘witte’ school hebben niet correct is. Als je niets beters kunt verzinnen ben je al net zo kinderachtig als jij vindt dat Verbaan is.

 28. Theo

  Dit is toch gewoon een heel dom kindvrouwtje. Waarom zit ze in de televisiewereld eigenlijk. Maar ja, daar wemelt het van de idioten.

 29. Jannus

  kleine T**ten en een grote bek.

  Mw de BN-er die niet vies is om flink haar zakken te vullen, heeft kritiek op anderen.

 30. Mike

  Primark verkoopt rotzooi.

 31. Willy Wonka

  Het zijn toch de allochtonen die daar massaal inslaan en werken, gaat ze die ook aanspreken hierover? Ben benieuwd..

 32. Hannibal

  Het zijn toch de getinte die daar massaal inslaan en werken, gaat ze die ook aanspreken hierover? Ben benieuwd..

 33. Henk

  Studenten en vakkenvullers kunnen geen dure kleding betalen, anders dan veel mensen uit medialand.

 34. Tim H

  Gelukkig heeft ze meer verstand van acteren, maar niet heus.

 35. RaymondVL

  Georgina is een deugend fatsoensmensje geworden tot in den treuren. Ze is ook nog eens vegetariër. Toch zou ik met alle liefde mijn kloppende vleeskanon in haar soppende deugmuts willen stoppen. Gewoon omdat het kan.

 36. Sven L.

  Ik heb persoonlijk een natuurlijke, nare reactie op Georgina Verbaan en alles wat ze uitkraamt. Maar mbt dit onderwerp heeft ze wel degelijk een punt.

  Primark en andere lowcost formules kunnen nou eenmaal niet 100% eerlijk te werk gaan, anders zou het t-shirtje wel duurder zijn. Simpele wetten van de economie die je in de brugklas krijgt.

 37. Momo

  Wat een walgelijk wijf is Georgina toch.

 38. Marco

  Vroeger hield ik van lieve Georgina. Maar nu is het zo’n akelig mens geworden. Waar is die lieve Georgina gebleven? :(

 39. Grace321

  We zijn blank. Niet wit. Zo is het.

 40. anoniem

  Tja, dat dillema heb ik wel.. Ik zit op het moment krap bij kas, maar dwang- en kinderarbeid maak ik liever geen gebruik van..

 41. anoniem

  Oeps, ‘dilemma’…

 42. Domien flink aan het verzuren

  B=N

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.