Jan vindt kritiek Telegraaf op Droomhuis Gezocht flauw

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 17:00

Jan Slagter, de baas van omroep MAX, vindt het erg flauw dat De Telegraaf zijn programma Droomhuis Gezocht vandaag in een lijstje heeft gezet van ‘vier schrijnende voorbeelden’ van reisprogramma’s die helemaal niet thuishoren bij de NPO. “Altijd interessant om te weten waar er nog ouderwets gevolksdanst en gekantklost wordt in Noord-Portugal (het vaste pauzenummertje van het programma), verder hebben alleen de kopers hier écht iets aan“, aldus de krant.

Dit was nota bene een format van De Telegraaf, klaagt Slagter. “De Telegraaf noemt onder andere Droomhuis Gezocht als voorbeeld van een niet maatschappelijk en journalistiek verantwoord programma. Het format is ooit door De Telegraaf bedacht en geproduceerd en wij hebben hen jaren geleden dik betaald voor de formatrechten.

De andere schrijnende voorbeelden die De Telegraaf noemt zijn Frans Bauer in Amerika, De Gevaarlijkste Wegen en Ché.

Als iemand op Twitter aan Jan Slagter voorlegt dat het MAX-programma Wereldse Hotels, waarin de bijzonderste hotels over de hele wereld worden bezocht, ook bij dat lijstje thuishoort, reageer de omroepbaas geprikkeld.

Slagter: “Eerst goed informeren en dan roepen! Het is een aangekocht programma! #beetjedommereactie.

Foto: Stef den Boer, MAX
20 Reacties op “Jan vindt kritiek Telegraaf op Droomhuis Gezocht flauw”


 1. albert

  Heel Holland Bakt kon ook naar RTL4 , maar Jan wou het zo graag hebben dat hij gelijk 3 seizoen bestelt met belastinggeld…. , want Jan loopt toch geen risico en RTL4 kan zich dat risico niet veroorloven , want die krijgen geen belanstinggeld

 2. q8

  ik vind t een heel goed programma,
  t laat duidelijk zien dat hier de huizen [met gevolg,,,ook de huren] veel
  te duur zijn,
  komt puur van de hypotheekaftrek,
  in Sauerland een prachtig huis met veel grond voor net een ton,
  heb je hier nog geen 1 kamerflat voor,
  dit doe je in Europa,
  je gaat niet naar andere werelddelen , word t echt te duur

 3. pieter 52

  @ Albert, nee die krijgen geen belasting geld, maar wel veel geld van de kijker die maandelijks een deel via de kabelgelden zo zijn deel aan de com zenders betaald hoeveel miljoen krijgen de com.zenders in totaal per jaar?? Wie zou dat weten!!

 4. albert

  NPO krijgt ook al geld via de kabelgelden net zoals com zenders.

 5. chris

  Droomhuis is best een aardig programma. Maar die herhalingen zijn overbodig. éénmaal gezien is genoeg.

 6. Andy

  Hoe ga je dik (!) betalen voor een format waarin twee mensen een huis zoeken in het buitenland? Vind je het gek dat er bezuinigd moet worden?

 7. aammehoela

  Alles verzint De Telegraaf om de NPO te bashen. Niet voor niets willen de niet-VVD lezers deze krant niet meer door de brievenbus hebben. Mooie krant om je reet mee af te vegen.

 8. dr phil

  jan is een eerste klas oplichter en zakken vuller

 9. Lies

  Wacht even. Verzint Slagter of de Telegraaf een gejat format uit Engeland? Om vervolgens zeer verontwaardigd te doen over dat **** programma?

 10. Jawieookweer

  Hoeveel heeft de volkrant bericht over de afschaffing van de dividendbelasting en de belastingdeals met bijvoorbeeld de rijkste familie van Nederland? Jeweetwel, onze kuddeleiders van Oranje.. olie , windenergiesubsidies enzo.

 11. Eindbaas

  Jan is de vieze man die met bijbels langs de deur ging, maar wel met de 30 jaar jongere dochter van Jan Marijnissen lag te rollebollen als getrouwde vent. En hij komt iedere winter klaar in oost europa bij oude vrouwtjes zonder verwarming en eten. Het allermisselijkste is dat heel Nederland dat moet zien. Wat een hypocriet kotsventje is dat zeg.\

 12. Erik

  Ongelofelijk en dat meen ik echt….het leukste programma om naar te kijken :-)

  Er valt vast wel op andere dingen te bezuinigen ;-)

 13. Henk

  Dat programma past helemaal niet bij de doelgroep van Omroep Max. Het zijn vervelende welgestelde ouderen die wonen in huizen die voor de meeste mensen onbereikbaar zijn. Misschien hebben de omroepbobo`s wel meerdere van dat soort optrekjes maar de gemiddelde kijker dus niet.

 14. SOLANGE

  Telegraaf heeft helemaal gelijk vreselijke programmas en die domme Frans met zijn Maris een reisprogram laten doen hoe verzin je het ….Rail Away voegt ook niks toe …

 15. Ernst

  Jan heeft het geweldig gedaan met zijn omroep. Hij moet alleen eens leren niet op iedere vorm van kritiek in de verdediging te gaan. Nergens voor nodig.

 16. BRAAK

  Meneer Jan Slagter, hebt u weer problemen met uw ego? Wat doet u toch moeilijk beste Janneman, iedere maand wordt er vanwege uw functie in omroepland een ferm bedrag bijgeschreven en dan gaat u oude van dagen in krotten in het voormalig Oostblok opzoeken en schone bedden beloven, betaald u dat van uw riante inkomen Jan???? Maar als u ‘s-avonds van de bejaarden emoties bij ligt te komen in het drie of vijf sterren hotel, zullen die oudjes u een zorg zijn en bovendien morgen gaat u weer op stap naar de krotten vol bejaarden in uw dure huurauto met airco Jan. Je lijkt wel een ambassadeur van UNICEF.

 17. Eindbaas

  Die gouden letters van OMROEP MAX, met dat retteketet muziekje er onder zijn toch zo smakeloos en tekenend voor het nivo van Jan Slagter en zijn troep! Vieze oude man.

 18. Domien flink aan het verzuren

  Eindbaas
  Sun 01 Jul 2018 om 0:37

  Ik zou nu stoppen met snuiven en zuipen. Wordt beetje sneu namelijk. Sneuneus!

 19. Eindbaas

  Ding-dong, retteketer, mag ik u wat vragen?
  Ga weg viezerik! Vieze ouwe man!

 20. BRAAK

  Jan heeft een stijve nek van de haarlak, brrrrrr!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.