538-Ivo: ‘Stoelendans houdt radioland beetje fris’

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 10:00

Ivo van Breukelen, de nieuwe host van de Top 40 op Radio 538, vindt dat de huidige stoelendans in radioland de boel ‘een beetje fris’ houdt. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Van Breukelen: “Het waren een paar rumoerige weken, maar het is niet zo dat dit voor het eerst gebeurt. Soms worden mensen ontslagen of gaan ze voor een nieuwe uitdaging. We hebben een breed radiolandschap in Nederland, maar tegelijkertijd is er een beperkt aantal plekken waar je terechtkomt.”

De afgelopen periode was er ongelooflijk veel radionieuws. Zo stapte Domien Verschuuren over van 3FM naar Qmusic, verkoos Gerard Ekdom Radio 10 boven zijn huidige zender NPO Radio 2 en dreigde Rob Stenders over te stappen naar Talpa.

Zelf zit Van Breukelen nu geramd als opvolger van Jeroen Nieuwenhuize bij de legendarische Top 40. “De Top 40 is het langstlopende radioprogramma op dit moment geloof ik. In ieder geval dat nog steeds te horen is op FM. Arbeidsvitaminen bestaat ook al echt achthonderd jaar (maar is niet te horen op FM, red.).

De Top 40 is in elk geval iconischer, zegt hij. “Dat begon vroeger al, met verhalen van mijn vader. Hij luisterde naar de Top 40 op zeezender Veronica.

Van Breukelen presenteert de Top 40 vandaag voor het eerst, van 14.00 tot 18.00 uur op Radio 538.

Het Telegraaf-interview met Ivo van Breukelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
13 Reacties op “538-Ivo: ‘Stoelendans houdt radioland beetje fris’”


 1. Vulvérie v'Aginette

  Ivo wie? Er blijft voor mij maar één Ivo en dat is Ivo Niehe met zijn imposante lid en zijn heerlijke ritme, oh wat een droomvent…

 2. E

  De Top 40 WAS in elk geval iconischer, tegenwoordig amper relevant.

 3. Rodrigo

  E, je bent in de war met de Single Top 100

  De Top 40 filtert al die neprappers grotendeels er uit

 4. Deadly Viper

  https://www.top40.nl/top40

  Wat een troep.

 5. You

  Jazeker , en veel plezier met gerard echtdom bij talpa

  Mooi opgeruimd . Radio 2 knapt er van op

 6. Me

  De Nederlandse TROEP 40 , met de Trrrrrroeperrrrrr van de week

 7. Marloes

  Top 40. Saai en stijf met afbraakmuziek

 8. Ron

  Ivo, Dom Ien, allemaal over het paard getilde mannetjes die het achter de ellebogen hebben en volkomen inwisselbaar zijn.

 9. Coeus

  Zullen we eens ophouden om een nieuwe baan standaard een ‘uitdaging’ te noemen?

 10. critikast

  Die DJ’s kun je moeiteloos over één kam scheren: geen bovenmatige intelligentie, nauwelijks opgeleid, schreeuwlelijkerds tussen de muziek door, gebrekkige kennis van muziek , erg bescheiden eigen vocabulaire, lachen om eigen grappen die geen grappen zijn, lijdend aan een ernstige vorm van zelfoverschatting en zichzelf moeitelloos scharend bij het trieste rijtje van omhooggevallen BN-ers. Schoolvoorbeelden: Ekdom, Geelen en Stenders.

 11. Doe

  Er moet meer Nederlandstalig in de top 40. Zou ook graag zien dat lijst om 14.00 weer actueel is. Blof stond vorige week 31 weken in en zal deze week niet meer in staan. Guus Meeuwis kwam niet verder dan tip parade. Waar is Borsato met nummer van zijn laatste cd. Zie net dat Nielson weer nummer heeft uitgebracht.

 12. Doe

  Dit nummer van Do

  https://m.youtube.com/watch?v=qa5sFfvOdsc

  Had graag gezien in de lijst en op een hitzone cd.

 13. Joep uit Tilburg

  De echte mannen van de top 40 waren toch echt Joost den Draaier en ome Lex Harding! De rest was aardig tot niets.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.